SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wyniki anty tg normy

  • Niedoczynność tarczycy - problem niedoceniany

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] Brak snu Odpowiednia ilość snu jest nieoceniona, dlatego nigdy tego nie bagatelizujmy. Badając hormony tarczycy, co nieprzespanej nocy, możemy otrzymać zakłamane wyniki, bowiem na pewno tego dnia praca tarczycy będzie osłabiona. Za co tarczyca nam podziękuje? ;-) Oczywiście wszystko, co analogicznie wynika z tego czego tarczyca nie [...]

    Odpowiedzi: 121 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/5/2016 11:12:42 AM Liczba szacunów: 0
  • *** Hardkorowy - NIEHORMONALNY - zestaw suplementów!

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] obwody stały i fat nie leciał samopoczucie było fatalne brak energi, brak sily na treningach,słaba kondycja,sporo wody podskórnej siedzi więc postanowiłem zrobić badania i wyniki są następujące: TSH 4,26 norma 4,2 ft3 6,4 norma 3-6,8 ft4 16,7 norma 12-22 Anty tpo 30 norma do 34 Anty Tg 11 norma do 115 Prolaktyna 20 norma 3-25 progesteron 0,79 [...]

    Odpowiedzi: 543 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/1/2017 7:24:09 PM Liczba szacunów: 0
  • [BLOG] - SFORCIA - Czas na równowagę i powrót do formy!!

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    Czawaj - Dzięki ;-) ______________________ Miałam jeszcze wrzucić wyniki jak wszystkie będę miała. Sama dla siebie prowadzę małą tabelkę, gdzie wrzucam wszystko żeby mieć czytelniejsze porównanie. Generalnie trochę jestem zaskoczona anty-TPO i anty-TG, bo ten drugi mocno wzrósł. Estradiol w połowie normy (jak na tę fazę cyklu więc elegancko), [...]

    Odpowiedzi: 174 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/28/2017 11:11:02 AM Liczba szacunów: 0
  • Dziennik Motywacyjny Gałązki

    Post
    Ladies SFD

    No to czas na obiecane podsumowanie. Najpierw może o zdrowiu. ZDROWIE i DIETA Wczoraj byłam u dietetyczki na wizycie kontrolnej, poprzednia była 20 kwietnia, czyli ponad 2 miesiące temu. Zrobiłam sobie pakiet badań krwi na końcu marca i teraz, czyli w odstępie 3 miesięcy. Dietetyczka zadowolona z poprawy wyników: OB, CRP, czyli znaczniki stanu [...]

    Odpowiedzi: 208 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/30/2018 1:12:41 PM Liczba szacunów: 0
  • Dieta redukcyjna do oceny, 82kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Ciekawe wyniki. Bardzo dobra proporcja HDL:LDL. Trójglicerydy w normie, więc ok. Ja bym się tym nie martwił. Jednak warto je kontrolować np co 2 miesiące. Przecież cholesterol jest grubo powyżej normy... Osoby trenujące mają podwyższony cholesterol. Ważniejszy jest stosunek HDL:LDL. Poza tym mocno skaczesz z makrosami, na jaki rozkład się [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 4600 Data: 1/27/2016 9:32:12 PM Liczba szacunów: 0
  • TSH a kształtowanie sylwetki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] się w normie laboratoryjnej, no ale... Logicznie myśląc, skoro coś jest prawie 2 razy mniejsze niż u ZDROWEGO człowieka, to jak może MIEŚCIĆ się w NORMIE? Konsultowałaś wyniki USG z kimś innym, bo mi tutaj coś śmierdzi... ten króry zalecił mi "mniej żreć" w ogóle nie skomentował, tylko dał wynik i jak zapytalam to swierdził że musze [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 3241 Data: 1/13/2017 2:57:56 PM Liczba szacunów: 0
  • INTERPRETACJA - badania lab, usg, rtg, inne Q/A

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] badań stwierdziła ze wysoka prolka to efekt wysokiego tsh, martwił ją tylko tak niski testosteron. Powiedziałem jej że robiłem pełen panel tarczycowy oprócz samego tsh ale wyniki bede miał dopiero jutro to powiedziała że to na bank autoimmunologiczne zapalenie wiec mam sie nie przestraszyć wysokich wyników anty tpo i anty tg. Został mi [...]

    Odpowiedzi: 1539 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/2/2018 7:35:41 PM Liczba szacunów: 0
  • TSH a kształtowanie sylwetki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] się w normie laboratoryjnej, no ale... Logicznie myśląc, skoro coś jest prawie 2 razy mniejsze niż u ZDROWEGO człowieka, to jak może MIEŚCIĆ się w NORMIE? Konsultowałaś wyniki USG z kimś innym, bo mi tutaj coś śmierdzi... zgłosiłam sie do lekarza z tym, że w przeciągu pól roku utyłam 10 kg bez zmiany diety (low carb)i ćwicząc regularnie - 4 [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 3241 Data: 1/13/2017 2:09:54 PM Liczba szacunów: 0
  • Dojadać po treningu spalone kalorie czy nie? Jak to jest?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Moje wyniki nie wiem jak zinterpretować : Witam chciałabym pomocy w zintenpretowaniu wyników na tarczyce i czy powinnam z nimi iść do endokrynologa? Tsh- 3,0200 normy: 0,5100- 4,3000 FT3 4,20 normy: 2,00-4,40 FT4 1,24 normy: 0,98- 1,63 Anty tpo - <9,00 normy : 0,00- 34,00 Anty tg <10,00 normy: 00,00 - 115,00

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 351 Data: 3/12/2019 5:06:41 PM Liczba szacunów: 0
  • (tu_wpisz_wybrany_przez_siebie_temat) NOWY SPAM :-D

    Post
    Ladies SFD

    hm. wszystkie wyniki tarczycy (tsh, ft4 ft3 anty tpo anty tg) miałam śliczne i właśnie doszedł wynik jakiegoś badania dodatkowe, "TRAb" o ile dobrze zrozumiałam i tu jest dużo powyżej normy. Dzisiaj to pokażę lekarzowi, bo nie kumam, ale hasa - ewidentnie warto zrobić więcej badań ;)

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/22/2013 12:23:01 PM Liczba szacunów: 0
  • NATURALNA GINEKOMASTIA i nie tylko-prosze nie kasować!!

    Post
    Doping

    [...] zatkane pory ale teraz objawy nadczynnosci:od 5 lat stan podgoraczkowy ok 37,5 , pobudzenie nerwowosc, , ciepla skora, niepokoj, klopoty ze spaniem, szybkie bicie serca, wyniki mam w normie otoo niektore z nich: ATNY-TG <20.0 (ponizej40 IU/ml ,ANTY-TPO 13 (norma ponizej 35IU/ml) ,testtosetron2,52 (3.0-10.6ng/ml) ,fT4 13.88pmol/l (norma [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 13628 Data: 1/21/2007 11:23:28 PM Liczba szacunów: 0