SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wynik crp

  • wynik crp u dziecka 7 lat

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    czy crp 1.3u mg/l jest prawidłowy

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 799 Data: 9/20/2013 8:34:51 PM Liczba szacunów: 0
  • otrzymałam wynik z badania CRP

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    co oznacza wysoka cyfra tego badania

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 601 Data: 4/12/2013 6:53:00 PM Liczba szacunów: 0
  • Wysokie CPK, ból mięśni a sterydy

    Post
    Doping

    Nawet morfo nie miałeś robionego? Sądziłem że wraz z cpk poszły inne badania. Dodatkowo pisałeś o crp że było w normie. A tak z ciekawości jaki był wynik crp? Czy sylwetka zmieniła się znacznie w ciągu tych 11 mcy? Rozumiem że odkąd zacząłeś redukcję pojawił się ból tak?

    Odpowiedzi: 98 Ilość wyświetleń: 9678 Data: 10/18/2018 10:09:43 AM Liczba szacunów: 0
  • INTERPRETACJA - badania lab, usg, rtg, inne Q/A

    Post
    Zdrowie i Uroda

    No właśnie niby nie. 2 tygodnie wcześniej miała badanie krwi i wynik CRP - 45 stąd te kolejne badania moczu. Na dzień dzisiejszy szukamy przyczyny tych wyników. krew sobie zinterpretowaliśmy ale z tymi nie bardzo idize...

    Odpowiedzi: 1528 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/1/2012 8:21:48 PM Liczba szacunów: 0
  • krwiomocz przez wysiłek fizyczny

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] Nie można wykluczyć drobnego złogu w systemie kielicha dolnego lewej nerki". Posiew moczu nic nie wykazał - odpada więc zakażenie bakteriami. Miałem klirens kreatyniny, wynik CRP też znam - widział je lekarz. Mam lekko podwyższony wapń, ale mieści się w normie. Oczywiście bóle występują i to dość silne. Do dnia dzisiejszego nie poznałem [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 16216 Data: 2/16/2008 12:18:53 AM Liczba szacunów: 0
  • Wyniki badań. Coś jest nie tak.

    Post
    Doping

    Wynik CRP i krwinek białych wskazuje, że w organizm toczy walkę z infekcją.

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 984 Data: 12/9/2015 2:54:51 PM Liczba szacunów: 1
  • Jakie Badania krwi ?

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] a to jest najważniejsze, neutrofile obniżone w granicy normy (często tak jest że przy podwyższonych limfocytach neutrofile spadają) - zresztą sam od 5 lat mam identyczne wyniki badań jak Ty jeżeli chodzi o wskaźnik limfocytów i neutrofilów, niby może to świadczyć o toczącym się stanie zapalnym w organizmie ale też niekoniecznie.. przemawia [...]

    Odpowiedzi: 43 Ilość wyświetleń: 4659 Data: 8/31/2018 2:11:22 PM Liczba szacunów: 1
  • wysokie OB

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] tzw. bialek ''ostrej fazy'' t.j. CRP ktore sa o wiele lepszym paraetrem istnienia stanu zapalnego. Starzy stażem lekarze jeszcze zalecaja badanie OB - z przwyczajenia. Obecnie wiadomym jest ze zbyt wiele czynnikow moze wplynac na wynik. Wystarczy ze krew w statywie zostanie polozona obok okna, kaloryfera i mozna miec wynik jak w stanie agonalnym.

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/12/2010 11:40:30 PM Liczba szacunów: 0
  • Dieta redukcyjna 92 kg - ciężki start

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] pokarm ani nic z tych rzeczy. CRP możesz dorzucić jak i próby wątrobowe, poza tym pakiet masz podstawowy - da się z tego dużo wyczytać. Warto zacząć od większej wartości, wynik to tylko oszacowanie - na podstawie zmiany kompozycji sylwetki należy kalibrować dietę w odpowiedni sposób, a mianowicie zmniejszać lub zwiększać kalorię. W celu [...]

    Odpowiedzi: 66 Ilość wyświetleń: 14019 Data: 11/29/2017 4:22:09 PM Liczba szacunów: 0
  • Dyskusje o żarciu, treningu i innych czynnikach przełamujących stagnację

    Post
    Doping

    [...] jakieś gardło czy katar ale nic nie zmieniam nawet wtedy. morfologia, rozmaz, ob, crp, wątroba, trzustka, nerki, lipidy, jonogoram, Na Twoje życzenie mogę wstawić dowolny wynik, zobaczysz jak to wygląda na papierze żeby nie pozostać gołosłownym, bo kwestia wiary kwestią wiary każdy może pop******ić w necie, ale mam na potwierdzenie tego co [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/22/2016 11:21:16 AM Liczba szacunów: 1
  • Jak się skutecznie pozbyc nadmiaru wody

    Post
    Ladies SFD

    przyjęcia do laboratorium: 2013-05-07 14:48 Lipidogram (CHOL, HDL, LDL, TG) Cholesterol całkowity 201 Podane normy uwzględniają wiek i płeć pacjenta. mg/dl 140 200,00 H Cholesterol HDL 69 Podane normy uwzględniają wiek i płeć pacjenta. mg/dl 40 70,00 ~ Trójglicerydy 49 Podane normy uwzględniają wiek i płeć pacjenta. mg/dl 40 200,00 ~ [...]

    Odpowiedzi: 451 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/7/2013 9:12:45 PM Liczba szacunów: 0
  • Kulturystyka - ciągła walka o wygląd

    Post
    Po 35 roku życia

    No to ok...aspat, alat i GPP było robione? CRP? Tylko CRP wynik 0,1 ( maks. do 0.6) I wtedy tzn. 22-08 - 2017 miałem TSH 0,01 (0.30 -4.50) a teraz miałem TSH 96 (miesiąc temu pond 100 :-) )

    Odpowiedzi: 8455 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/23/2017 9:05:31 PM Liczba szacunów: 1
  • Pytanie odnosnie wynikow badan watroby etc.

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] drogi żółciowe. Dochodzimy do sytuacji w ktorej zweryfikowalismy procesy tyczace sie miazszu watroby , drog zolciowych i trzustki. Przy braku objawow klinicznych uzyskujemy wynik : bilirubina bezposrednia (podwyzszona) Podwyzszona nieznacznie bilirubina bezposrednia ,czyli tzw sprzezona moze swiadczyc o: Kamicy przewodowej, chorobach trzustki [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 3905 Data: 10/26/2012 7:38:27 PM Liczba szacunów: 0
  • Pytanie odnosnie wynikow badan watroby etc.

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] drogi żółciowe. Dochodzimy do sytuacji w ktorej zweryfikowalismy procesy tyczace sie miazszu watroby , drog zolciowych i trzustki. Przy braku objawow klinicznych uzyskujemy wynik : bilirubina bezposrednia (podwyzszona) Podwyzszona nieznacznie bilirubina bezposrednia ,czyli tzw sprzezona moze swiadczyc o: Kamicy przewodowej, chorobach trzustki [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 3905 Data: 10/26/2012 7:36:43 PM Liczba szacunów: 0
  • Podwyższone wyniki wątrobowe

    Post
    Doping

    [...] jeszcze mam jedno pytanie odnośnie badań CRP. Norma jest do 5 mg/l ja miałem 10 mg/l lekarz powiedział że może być to jakieś zapalnie wykluczając wątrobę spoglądając na wynik badań Alat Aspat. Dla pewności zrobie sobie usg wątroby żeby całkowicie wykluczyć owy oragan. Wszystkie badania mam obecenie prawidłowe oprócz Crp. Gdzie szukać [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 1372 Data: 12/30/2013 3:53:45 PM Liczba szacunów: 0
  • INTERPRETACJA - badania lab, usg, rtg, inne Q/A

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] Bilirubina całkowita 0, 81 CRP ilosciowo 0, 12 Glukoza 79, 5 Cholesterol całkowity 162, 3 HDL 36, 3 LDL 104, 2 Trójglicerydy 109. Badanie moczu bardzo dobry wynik . Ciśnienie na codzien w granicach 120-135 na 70-85. Puls ma zwykle w przedziale 50-70. Nie pali, nie pije. MA 180 cm wzrostu i wagę 77 kg. Lat 40. 2 miesiace temu [...]

    Odpowiedzi: 1528 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/11/2016 10:35:01 AM Liczba szacunów: 0
  • INTERPRETACJA - badania lab, usg, rtg, inne Q/A

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Hej pierwsze co, to mocno podwyższone CRP, może wskazywać na konsekwencję stanu zapalnego, albo jakiejś infekcji bakteryjnej. Dobrze byłoby za jakieś 2 tygodnie powtórzyć badanie. TSH też lekko zawyżone, konwersja między t3, a t4 kiepska. FT4 36.36% FT3 42.31% FT3 powinno oscylować w górnej granicy, mniej więcej 70% Natomiast FT4 powinno [...]

    Odpowiedzi: 1528 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/6/2016 9:08:56 PM Liczba szacunów: 0
  • efektywnosc stackow i supli a SAA

    Post
    Doping

    [...] do ekspresji energi potrzebnej nam do podnoszenia dziesiatek kilogramow stali niezbedna jest kreatyna . Sterydy wzmagaja synteze fosfokreatyny w tkankach miesniowych , wynik? Zwieksza sie zapotrzebowanie na CrP , jedyna droga aaby dostarczyc potrzebnego nam zwiazku jest uzycie egzogennego odpowiednika. Wiecej? Jesli mamy wiekszy % resyntezy [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 2512 Data: 6/4/2007 3:49:36 AM Liczba szacunów: 0
  • Węzły chłonne

    Post
    Zdrowie i Uroda

    sama wiesz ze bez biopsji mozna tylko wrozyc, prawidlowe postepowanie to bipsia > jesli wynik nie bedzie reprezentatywny, to wyciecie guzka > badanie histopatologiczne - wynik ostateczny > ew. leczenie, przedtem moglas sobie zrobic usg szyi w poszukiwanie ew. innych powiekszonych wezlow, krew z rozmazem, bialko crp, ob

    Odpowiedzi: 158 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/18/2009 5:25:28 PM Liczba szacunów: 0
  • [FIT]Arkona, bardzo duża redukcja, pods.str.63,str.111

    Post
    Ladies SFD

    [...] żadnej alergii nie znalazł. Wg badań krwi, które miałam przy puchnięciu robione, za każdym razem było podwyższone CRP i trzeba szukać w tym kierunku. Czekam jeszcze na jeden wynik U kardiologa jestem w trakcie, na razie ok. Dziś byłam u ginekologa w kwestii mięśniaków i wyszłam ze skierowaniem do kliniki niepłodności ;) Jak wiecie, jesteśmy już [...]

    Odpowiedzi: 1545 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/16/2013 12:08:32 PM Liczba szacunów: 0