SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wynik badania tarczycy

  • wynik badania tarczycy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    I II III struma nodosa macro- et microvesicularis cumsignis inflammationis chronicae

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 389 Data: 3/12/2014 12:21:38 PM Liczba szacunów: 0
  • wynik badania tarczycy usg

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    jaki powinien byc wynik z usg tarczycy

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 544 Data: 4/17/2013 10:41:15 AM Liczba szacunów: 0
  • Ocena diety masa -79kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Dziennie nawet mi nie wychodzi 300g mięsa/ryby. Jak w następną niedzielę nie będzie wyników na wadze to wtedy pomyślę o cięciu białka. Nasuwa mi się na myśl ciągle jedno pytanie więc może zapytam. Osobom na cyklu np. Testo radzi się zwiększenie ilości białka w diecie, nawet do 3g/kg. Ż jakiego względu tak się zaleca ? Ostatnio robiłem badania [...]

    Odpowiedzi: 62 Ilość wyświetleń: 7041 Data: 2/16/2018 5:51:11 PM Liczba szacunów: 0
  • Ja bije teraz swissa susta bold 250e3d i wynik testa niecałe raz norma przekroczona więc szału nie ma, podejrzewam że z boldem będzie podobnie jak teścia już walą na stężeniach Wstaw badania chętnie zobaczę :-) Moje wnioski pomiędzy genamedem a genesisem nie czuć różnicy, mowa o test E. Nazwa badania Wynik badania Zakres referencyjny [...]

    Odpowiedzi: 58349 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/1/2018 12:44:55 PM Liczba szacunów: 0
  • Ja bije teraz swissa susta bold 250e3d i wynik testa niecałe raz norma przekroczona więc szału nie ma, podejrzewam że z boldem będzie podobnie jak teścia już walą na stężeniach Wstaw badania chętnie zobaczę :-) Moje wnioski pomiędzy genamedem a genesisem nie czuć różnicy, mowa o test E. Nazwa badania Wynik badania Zakres referencyjny [...]

    Odpowiedzi: 58349 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/1/2018 12:52:39 PM Liczba szacunów: 0
  • WODYN / BLOG 2 - do przodu po trupach konwencji

    Post
    Trening dla początkujących

    [...] ponad 6 krotnie skuteczniejsza od tej, którą stosuje się oficjalnie, czyli chemii, noża i lampy. Oczywiście bardzo szybko o całej sprawie zapomniano i czym prędzej zakopano wyniki badania, niemniej zostało przeprowadzone i nie można już go wymazać. Jeśli sprawa się rozprzestrzeni, koncerny farmaceutyczne stracą biliony dolarów, więc raczej [...]

    Odpowiedzi: 748 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/11/2008 3:42:07 PM Liczba szacunów: 0
  • Panowie profilaktycznie zrobiłem sobie wyniki. Może ktoś ocenić jak sprawa wygląda z tarczycą? Obecnie jestem na masie, badanie zrobiłem po kilku dniach "średniego jedzenia" w sensie niezbyt czysto ale z zachowaniem umiaru. Nazwa badania Wynik badania Zakres referencyjny Materiał: Krew na EDTA, pobrany: nie podano Morfologia krwi obwodowej [...]

    Odpowiedzi: 1847 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/3/2017 10:17:09 PM Liczba szacunów: 0
  • USG?!

    Post
    Doping

    [...] przyjść na czczo, ponieważ spożycie obfitego posiłku może zwiększyć np. ocenianą liczbę leukocytów. Długotrwałe przyjmowanie różnych leków (np. sterydów) może mieć wpływ na wynik badania, dlatego trzeba powiedzieć o tym pielęgniarce lub lekarzowi. Jeżeli chorowaliśmy na żółtaczkę zakaźną, należy o tym poinformować zaraz po wejściu do gabinetu [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 7603 Data: 8/18/2005 9:35:51 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] Nazwa badania Wynik badania Zakres referencyjny PSA (ICD9:I61) 1,340 ng/ml 0,000 — 4,000 Strasznie dziwna sprawa, jestem osobą aktywną bardzo dbam o michę a cholesterol szok... ostatnio maiłem lekka kontuzja pleców, treningi odpuszczone , ale wracam już. Brałem troche leków np biofenac, miligamme 100, olfen czy może mieć to wpływ na wyniki?

    Odpowiedzi: 1847 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/8/2014 11:00:13 PM Liczba szacunów: 0
  • Niedoczynność tarczycy

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Brakuje Ci podstawowych badań do zdiagnozowania chorób tarczycy. Zawsze na początku robi się TSH, FT4, czasem FT3 i do tego USG tarczycy i przeciwciała tpo (atpo). Te dwa ostatnie są potrzebne, aby zdiagnozować choroby autoimmunologiczne tarczycy czyli Hashimoto i Gravesa Basedowa. Poza tym Euthyrox to nie są cukierki, które się bierze jak się [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 4706 Data: 12/18/2012 2:36:26 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] Testosteron -2,0 (norma 2,9-8,0) Prolaktyna -25,2 (norma 4,0-15,8) Endokrynolog wypisał skierowanie na rezonans przysadki (sam stwierdził że wątpi w guza przysadki) , wynik jest taki że przysadka czysta.Poza tym badania: tarczycy , trzustki , jąder wyszło wszytko ok. W styczniu końcem roku robiłem badanie powtórnie (z godnie z zaleceniem [...]

    Odpowiedzi: 210 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/28/2017 10:53:39 AM Liczba szacunów: 0
  • Wysoki poziom kortyzolu

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] siłowo jak masowo.Pozdro Dobrze ci prawią to jest prawda nawet najmniejszy stresik przed ukłuciem nawet jest ci w stanie podnieś kortyzol. Ja już kiedyś byłem u endo z wynikiem 21 i powiedział mi że nie mam się tym przejmować teraz niedawno poszedłem nie wyspany,podstesowany,i długo nie piłem płynów i wynik 30 z czymś. Teraz muszę iść na [...]

    Odpowiedzi: 71 Ilość wyświetleń: 16375 Data: 5/16/2015 1:39:33 AM Liczba szacunów: 0
  • Wysoki poziom kortyzolu

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Suple91 robiłem badania tarczycy tsh ft3 ft4 chyba tak się to pisze jak nie to popraw i za pierwszym razem wynik był delikatnie ponad normę a za drugim razem jak poszedłem dla pewności wynik był bardzo dobry tak ze od tamtego czasu zawsze robię badanie po pewnym czasie kolejny raz dla upewnienia,co do kortyzolu jak pisałem robiłem 3 razy badanie [...]

    Odpowiedzi: 71 Ilość wyświetleń: 16375 Data: 5/16/2015 10:10:09 AM Liczba szacunów: 0
  • dieta do oceny - 25 kg do zrzucenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] warto zrobić badanie tsh (koszt ok.25 zł, można też bez problemu dostać skierowanie od lekarza rodzinnego). Samo tsh to w zasadzie wskazówka, że coś jest na rzeczy. Jeśli wynik będzie słaby to trzeba zrobić ft4, ft3, atpo i usg tarczycy i odwiedzić endokrynologa. Idź najpierw do rodzinnego i weź skierowanie do endokrynologa i skierowanie na [...]

    Odpowiedzi: 63 Ilość wyświetleń: 6701 Data: 7/5/2012 6:01:01 PM Liczba szacunów: 0
  • pytanie

    Post
    Doping

    [...] Za pomocą EKG można wykryć zaburzenia rytmu serca, określić przerosty mięśnia sercowego, jego obszary niedokrwienia, a nawet niektóre zaburzenia metaboliczne. Ujemny wynik badania nie świadczy jednak jeszcze o tym, że serce jest zdrowe. Wynik tego badania należy zawsze porównać ze stanem klinicznym i w razie potrzeby przeprowadzić [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1855 Data: 6/29/2006 11:15:01 PM Liczba szacunów: 0
  • Jestem już po cyklu. 3 dzień bez T3 i mega obawiam się czy tarczyca ruszy z powrotem. Czy po 2 tyg wynik badania TSH w normie będzie sygnałem ponownego startu tarczycy? szczyt dawki to 2 dni po 100mcg, zejście trwało 2 tyg 3dni po 50mcg, 3 dni po 25, 4 dni po 12,5 i 4 dni po 6,25mcg. Całość trwała 6 tyg. Czy popełniłem jakiś błąd? Czy mam rozumieć [...]

    Odpowiedzi: 77 Ilość wyświetleń: 8589 Data: 7/17/2013 9:48:24 PM Liczba szacunów: 0
  • Dobry wieczór Wynik badania tsh u kobiety przed 30stka wyniósł 6.3 (0.3-4.2), natomiast ft3, ft4 w normie. Może ktoś przechodził przez podobny problem? Zbijanie dietą omega3, jod, żelazo czy koniecznie już udać się do lekarza? Pozdrawiam serdecznie Nic nie cuduj z żadnym jodem, żebyś nie narobił cyrku z tarczyca. Zrob jak pisal Krzykacz i do tego [...]

    Odpowiedzi: 1847 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/23/2021 7:44:55 PM Liczba szacunów: 0
  • Bardzo konkretne odpowiedzi :) A badania tarczycy moge zrobic juz po wzieciu cabaseru? Czy zaklamie wynik?

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 8267 Data: 6/21/2018 10:40:41 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] dobrze z Toba, test jest w normie i wcale nie az tak nisko jak na 32 lata i bez treningu, wina Twojego zmulenia itd moim zdaniem nue leży po stronie testosteronu. Ten wynik z przed lat to mniej więcej w połowie jest, teraz 10 lat później masz ok 1/3 normy, chciałeś mieć testa po 30-dzietce jak w wieku 20 lat??? Pokaż badania tarczycy i [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 699 Data: 7/19/2019 12:41:44 PM Liczba szacunów: 1
  • masz wyniki z kiedyś,czy to pierwsze badania tarczycy?Była jakaś redukcji ostra ostatnio?Bo po tych wynikach widać niedoczynnośc, zbadał bym powtórnie za jakiś czas i gdyby wynik był podobny,to do endo leczyć. Lepiej ustabilizować dawki leków tarczycowych przed wejściem na cykl.

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 2058 Data: 9/30/2015 12:48:34 AM Liczba szacunów: 1