SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

twardy ryz brazowy po ugotowaniu

  • Ile można trzymać ryż w lodówce ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] z owocami na słodko. Nie ulega wątpliwości, że ryż najlepiej smakuje świeżo po ugotowaniu. Przechowywany zmienia nieco swoją konsystencję i smak. Staje się bardziej twardy, zbity. Ugotowanie ryżu nie zajmuje dużo czasu. Większość odmian ryżu białego gotuje się od 10 do 20 minut. Ryż brązowy gotuje się co prawda dłużej, bo około 30 [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/24/2016 7:37:11 PM Liczba szacunów: 0
  • ~~~~Ciekawostki~~~~spox

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] węglowodanów prostych należą: glukoza, galakoza i fruktoza. Węglowodany złożone to skrobia i jej pochodne, w tym dekstroza i dekstryna. Błonnik natomiast możemy podzielić na twardy (otręby, płatki owsiane) oraz miękki (pektyny jabłek, owoce cytrusowe, morele, śliwki). Podstawowym węglowodanem prostym jest glukoza. Jej przechodzenie z krwi do [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 19170 Data: 5/8/2003 7:49:41 PM Liczba szacunów: 0