SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tsh 3

  • Za wysokie TSH

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Witam.Odebralem wyniki.TSH 4.860,czyli powyzej,zakres 0.270-4.300 .Ft3 w normie tzn.5.77pmol,a zakres to 3.10-6.80pmol.Ft4 rowniez w normie tzn.19.13pmol,zakres 12.00-22.00 .Objawy typowe dla niedoczynnosci ,oprocz tycia.Nigdy nie bylem otyly,ani nawet w poblizu.Waga 82kg.182cm wzrostu.Najwiecej wazylem 86kg.3 lata temu robilem TSH,wyniki byly w [...]

    Odpowiedzi: 219 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/10/2017 5:34:30 PM Liczba szacunów: 53
  • Pierwszy strzał, rosnąca prolaktyna, TSH i progesteron ponad normę

    Temat
    Doping
    PRO

    [...] jestem do endo na marzec/kwiecień na NFZ od 3mies :D Możliwe, że jestem naturalnie poblokowany i Oś podwzgórze-przysadka nie działa tak jak trzeba i stąd taki wynik tsh? Clomid bądź hcg mogłoby coś poradzić? I ostatnie czy wstrzymać się przed kolejnym strzałem za 5dni czy leciec cykl i później wszystko ogarniać? Uprzedzając: Tak wiem, [...]

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 2510 Data: 1/5/2018 5:20:49 PM Liczba szacunów: 4
  • Niepokojące badania po cyklu - TSH i Prolaktyna

    Temat
    Doping

    Witam, Na początku stycznia tego roku zacząłem cykl testosteron propionate 150 mg eod. Swoje błędy trzeba popełnić późńiej wyciągnąć wnioski - nie robiłem badań hormonalnych, jedyne co zbadałem krew, tarczyce, wątrobę - wszystko było w normie. Po cyklu biłem 5000 jednostek hcg po 500 co dwa dni, 3 dni po brałem dwa tygodnie tamoxifen 40mg, [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 975 Data: 10/1/2016 11:22:28 AM Liczba szacunów: 0
  • Wyniki Badań TSH / FT3 / FT4 - Myśl o braniu T3

    Temat
    Doping

    Hej. Jestem w tym momencie na propie od maja, dawka tygodniowa to 350 mg/tyg. Chcę kończyć cykl generalnie, lecz chciałbym przed końcem wskoczyć na T3, a ludzie z którymi mam doczynienia radzili mi, żebym przy T3 nie schodził z propa bo szkoda mięśni . Robiłem wczoraj badania na tarczyce - pierwszy raz w życiu ;) I niby wyniki w normie, lecz nie [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 4058 Data: 10/2/2014 3:31:12 PM Liczba szacunów: 0
  • Wyniki TSH T3 T4

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, chcialem sie z kims doswiadczonym podzielic moimi wynikami tsh. TSH: 4.08 (Norma 0,4-4,0) FT3: 2.02 (Norma 1,8-4,2) Ft4: 1,47 (Norma 0,8-1,9) Tak jak widzicie tsh mam lekko podwyzszone. Bylem przekonany ze swiadczy to o nadczynnosci bo jestem bardzo szczuply, nerwowy i w zasadzie mam wszystkie chyba objawy nadczynnosci. Czy to normalna [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/18/2007 12:32:49 PM Liczba szacunów: 0
  • TSH a kształtowanie sylwetki

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] krwi i moczy wyszły dobrze, więc objawy zaczelam przypisywać do tarczycy. 1 endokrynolog kazał mi "mniej żreć" to schudnę :D 2 zalecił stosowanie kelpu i selenu (wynik tsh poprawił się, ale jak przestałam zażywać jest wynik ponad 3)- uważa że nie kwalifikuję się do podania euthyroxu, mimo podywższonego tsh. Twierdzi, że jak zacznę barć, [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 2683 Data: 1/13/2017 1:40:43 PM Liczba szacunów: 3
  • wysokie tsh

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam! Mam problem z interpretacją wyników. Moje TSH to 10,240 (norma 0,270 - 4,200), czyli trochę zawyżone. Czytałam, że może to być niedoczynność tarczycy, ale jednym z jej objawów jest tycie. Mam 25 lat, 168 cm i ważę zaledwie 45 kg. Niepokoi mnie też niedobór żelaza. Pomocy

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 16360 Data: 11/2/2009 5:11:04 PM Liczba szacunów: 2
  • Odblok+wysokie TSH

    Temat
    Doping

    1. WIEK: 25 2. WAGA: 92 3. WZROST:180 4. WYMIARY: -biceps: -klatka: -udo: -talia: 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 5 lat sporty walki 6 6. DIETA: 3150 kcal -białko: 220g -węglowodany: 340 -tłuszcz: 85 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:3 cykle 1.prop solo 2.test+oxa+t3 3.npp+test+wino 8. TRENING: 2-3x siłownia 5-6 sporty walki 9. CEL CYKLU: 10. [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1325 Data: 3/14/2017 11:15:30 PM Liczba szacunów: 0
  • Aktywność fizyczna + dieta vs. poziom TSH w chorobie Hashimoto

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Nurtuje mnie pewna sprawa związana ze zmianami w wynikach badań laboratoryjnych odkąd się odchudziłam zbilansowaną dietą i treningami. Mianowicie mam rozpoznaną chorobę Hashimoto (zarówno na podstawie badania poziomu przeciwciał, jak i USG tarczycy) i zanim zaczęłam treningi, ważąc 70kg przy wzroście 163cm zaczynałam wchodzić w niedoczynność [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 5123 Data: 1/4/2013 10:14:17 PM Liczba szacunów: 1
  • wyniki t3 t4 tsh do konsultacji. dawkowanie cabser armi do wynikow.

    Temat
    Doping

    1. WIEK: 24 2. WAGA: 88 3. WZROST: 180 4. WYMIARY: -biceps: 42 -klatka: 116 -udo: 62 -talia: 88 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 6lat 6. DIETA: LOW CARB 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: Pierwszy od ok. 10mc.. tylko testosteron dawki max 2x 250 tydz obecnie 250 co e6d 8. TRENING: split 6x tyg 9. CEL CYKLU: redukcja 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 402 Data: 2/26/2018 4:28:28 PM Liczba szacunów: 2
  • Wyniki TSH FT3 FT4 przed novothyral i w trakcie. FT3 norma?

    Temat
    Doping

    Witam Od lutego do teraz wcinałem novo (100+20), zaczynałem od 0,5 tab zwiększając co jakiś czas o pół tabletki, doszedłem do 2 tabletek, jestem jakiś czas już na dwóch i postanowiłem zbadać co tam w trawie piszczy i jak moje wyniki. Wyniki sprzed brania novo: FT3 pg/ml 1.849 1.21 - 4.18 FT4 pg/ml 12.13 10.1 - 16.4 TSH 3 gen. uIU/ml 1.546 [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1214 Data: 5/4/2017 3:28:47 PM Liczba szacunów: 0
  • Cykl : T3 + wino + prop pytanie o badanie TSH i propozycje

    Temat
    Doping

    Witam Wszystkich , zwracam się do was jako znawców celem dowiedzenia się więcej na pewien temat, przegrzebałem wszystko na FSD ale nie znalazłem odpowiedzi na jedno z moich pytań, ale do rzeczy... chcę wejść teraz z początkiem sierpnia na cykl wino, prop, T3 wcześniejsze cykle fajnie wszystkie poleciały i spadków dużo nie było , przeważnie [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1136 Data: 7/18/2011 8:42:14 AM Liczba szacunów: 0
  • Zmiana badań TSH - czy to normalne?

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, w miarę regularnie robię podstawowe badania, w tym TSH. Mam 184 cm wzrostu, aktualnie 28 lat, mężczyzna, aktywny fizycznie. Wszystkie wyniki wychodzą w normie, TSH również, jednak zauważyłem, że wynik coraz bardziej się podnosi: 31.07.2002 - 1,6 ul/U (13 lat, niedowaga) 12.10.2012 - 1,46 uL/U (22 lata, ok 65 kg, wyczynowo uprawiane [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 6308 Data: 7/12/2017 5:36:45 PM Liczba szacunów: 0
  • TSH czy jest w porządku ?

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, mam pytanie odnośnie mojego wyniku TSH, który wynosi 4,39 lU/ml (min. 0,27 - max. 4,20) Poza tym FT3 - 3,69 I FT4 - 1,12 Czy pomimo tego, że jest niewiele podwyższone TSH można myśleć o niedoczynności ? Dodam, że mam jakieś objawy typy senność, zimne stopy, ból kolan, rozkojarzenie i tycie. Najgorsze są wybuchy złości, płaczu... Od [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 950 Data: 1/21/2013 9:19:38 PM Liczba szacunów: 0
  • Jod selen a TSH

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, od kilku lat łykam euthyrox 50, po ostatnich badaniach TSH trochę spadło więc zmniejszyłem dawkę do 25 w 2016 przypadkowo wyszło w badaniach 10-02-2016 TSH 4.340 07-03-2016 TSH 5.740 FT4 15.27 (12.00-22.00) FT3 5.26 (3.10-6.80) tutaj wyniki już po tabletkach 21-04-2016 TSH 2.040 TG 0.95 (0.00-4.11) TPO <5.00 (0.00-34.00) 30-06-2016 TSH [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 527 Data: 9/22/2018 1:23:29 AM Liczba szacunów: 1
  • TSH, Tarczyca, prolaktyna ....

    Temat
    Doping

    jednak zmuszono mnie do walniecia nowego tematu ... jestem z wyksztalcenia toksykologiem, tyle, ze nie klinicznym a srodowiskowym i niby nieco wiem ale mam problem ... czy przy TSH w okolicach 3,5 i wieku 36 lat za sensowną uznalibyscie suplementacje jakims Euthyroxem/Lethroxem? pytam bo nie mam doswiadczenia z jakakolwiek formą suplementacją [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 601 Data: 1/24/2014 12:55:18 PM Liczba szacunów: 0
  • Morfologia i TSH - proszę o pomoc

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Robiłem wczoraj badania, mam dziś wyniki - mógłby ktoś kto ma o tym pojęcie powiedzieć mi czy wszystko w normie? RBC 4.36 10^6/mm^3 HGB 12,9 g/dL HCT 36,9 % MCV 85 um^3 MCH 29,5 pg MCHC 34,8 g/dL RDW 13,2 % PLT 222 10^3/mm^3 MPV 9,1 um^3 PCT 0,202 % PDW 15,8 [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 5718 Data: 3/13/2008 12:43:13 PM Liczba szacunów: 0
  • Wyniki Krew - Niskie FT4, Wysokie FT3.. Wysokie TSH

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam. Odebrałem wyniki od lekarza.. i wygladają następoująco TSH 4,14 - NORMA 0,27 - 4,20 FT3 3,94 - NORMA 2,00 - 4,40 FT4 0,89 - NORMA 0,93 - 1,70 PROLAKTYNA 39,9 NORMA 4,00 - 15,2 Jedne lekarz powiedział, że jest lekka niedoczxynnośc, a drugi że nawet nie mam co patrzec w strone tarczycy, że jest wszystko ok.. Zglupialem :/ Problem jest ogolnie [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 6383 Data: 4/2/2010 1:07:50 AM Liczba szacunów: 0
  • Wysokie TSH i progesteron u naturala

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, Mam 28 lat, trenuję około 4 lat, we wrześniu 2016 roku postanowiłem zrobić redukcję (od tego czasu liczę kalorię), trenuję 3-4 razy w tygodniu, bez saa, jedynie odżywki typu wpc, kreatyna, preworkout, omega, witaminy, przez ten okres zszedłem ze 100 kg na 80 kg, kaloryka na przestrzeni tego okresu zmieniała się następująca 3 tys/2,3 tys, [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1709 Data: 7/25/2017 12:42:11 AM Liczba szacunów: 0
  • TSH pozniej normy novothyral

    Temat
    Doping

    Witam, jestem po redukcji, aktualnie reverse, konczylem redu na 230w,30t,250b aktualnie miesiac masy 360w,50t,250b trening dalej 5x w tyg + cardio 35min (na redu 45min) redu bylo enan + tren 15tyg novothyral 100/25 codziennie ranno na czczo przez 8tyg 1tab, do konca redu 1tab jestem na masie miesiac waga 1+kg, dalej leci enan 200 e4d, wchodzi od [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 773 Data: 7/26/2018 11:19:17 AM Liczba szacunów: 2