SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tsh 3

  • Pojedyncze pytania - 1001 drobiazgów

    Post
    Ladies SFD

    Blue, w panelu brakuje jeszcze anty TG i do pelnej diagnostyki usg tarczycy. Konwersje masz niezla (ft3 i ft4 - ft3 najlepiej jak jest ok 90% normy), tsh za wysokie, jedne przeciwciala ok, drugie nie wiadomo. Ze wszystkich przeciwcial badamy tylko 2 w laboratoriach wiec jaki Ci wyjdzie czysta tarczyca i anty TG to ok, to moze to wygladac na [...]

    Odpowiedzi: 645 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/12/2015 12:37:48 PM Liczba szacunów: 0
  • Libido i Moc na i po Clomie

    Post
    Doping

    Tsh 2.04 - 0.42-3.8 LH 6.5 - 0.57-12.07 Fsh 3.13 - 0.95-11.95 Estro 154 - 40-161 Prolka 14.11 - 3.46-19.40 Testo 50 - 8.30-30 Przy hormonie wartość z badania po prawej przedział

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 471 Data: 4/26/2019 11:26:00 AM Liczba szacunów: 0
  • Libido i Moc na i po Clomie

    Post
    Doping

    Tsh 2.04 - 0.42-3.8 LH 6.5 - 0.57-12.07 Fsh 3.13 - 0.95-11.95 Estro 154 - 40-161 Prolka 14.11 - 3.46-19.40 Testo 50 - 8.30-30 Przy hormonie wartość z badania po prawej przedział Wyniki masz bardzo fajne po PCT. Niestety czasami ciezko się przestawić jak czlowiek jest przyzwyczajony do bycia ON. Wtedy nawet jak wyniki sa wporzadku to ciezko o [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 471 Data: 4/30/2019 4:55:29 PM Liczba szacunów: 0
  • Relacja z cyklu

    Post
    Doping

    Tsh zmalało z 3,95*

    Odpowiedzi: 92 Ilość wyświetleń: 6357 Data: 3/15/2017 6:02:50 PM Liczba szacunów: 0
  • Noelionka/BLOG- redukcja

    Post
    Trening dla początkujących

    Hmm- ja to obliczyłam zgodnie ze wzorem: K: 1. mnożymy wagę x 24 godziny = podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne (BMR) 2. BMR x 0,9 = poprawny BMR dla kobiet 3. poprawiony BMR x współczynnik aktywności = dzienne zapotrzebowanie kaloryczne A co do metabolizmu - to ja jak na swoje możliwości mam naprawdę dobry :)- panie w laboratorium - jak [...]

    Odpowiedzi: 153 Ilość wyświetleń: 8269 Data: 2/17/2008 9:46:23 PM Liczba szacunów: 0
  • tarczyca - wyniki badan

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Witam Na moim badaniu są następujące wyniki: TSH - 0,95 ulU/ml FT3 - 4,79 pmol/l FT4 - 12,43 pmol/l Nie wiem skąd pochodzą te dane powyżej dotyczące norm. A może to wynik zależny od wieku pacjenta. Ja mam aktualnie 30 lat :) W każdym razie posiadam w tej chwili objawy pełnej nad/niedoczynności tarczycy w postaci: potliwość, [...]

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/12/2007 2:23:27 PM Liczba szacunów: 0
  • tarczyca - wyniki badan

    Post
    Zdrowie i Uroda

    wielkie dzieki za oodp. robilem sobie wszystkie badania tak kontrolnie i niespytalem wlasnie o te tsh, a zmylil mnie 3 cyfrowey wynik dlatego chcialem sie upewnic.

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/8/2010 10:24:55 AM Liczba szacunów: 0
  • tarczyca - wyniki badan

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Witam. Nie chce zakladac nowego tematu , wiec napisze w tym. Odebrałem dziś wyniki badania krwi bo wszystko wskazywało na nadczynność ale nie wiem jak mam jej rozumiem niby w normach sie mieszcze wiec czekam na opinie ekspertow. TSH 2,33 MIN: 0.51 MAX: 4,30 FT3 3,03 MIN: 2,0 MAX: 4,40 FT4 1,09 MIN: 0.93 MAX: 1,70 Przez moj wzrost miałem [...]

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/25/2010 1:15:18 PM Liczba szacunów: 0
  • tarczyca - wyniki badan

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Dziękuję za odpowiedzi. Chciałabym zajść w ciążę, ale chyba raczej nic z tego nie będzie póki nie zbiję TSH, prawda? Czytałam, że powinien oscylować wokół 1. Miałam jeszcze cichą nadzieję, że skoro ft 3 i 4 są w normie, to ta cała tarczyca też, ale z tego co wyczytałam wynika że byłam w błędzie.. Cóż nic dodać nic ująć tylko do endo iść :(

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/25/2010 5:18:52 PM Liczba szacunów: 0
  • tarczyca - wyniki badan

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Witam, prosiłabym o wyjaśnienie, co oznaczają wyniki: TSH - 0,024 (norma 0,350-5,500) FT3 - 5,02 (norma 3,50-6,50) FT4 - 25,51 (norma 11,50-22,70) wizyta u endo dopiero za kilka miesięcy a mi te wartości znacznie różnią się od poprzednich badań... Z góry dziękuję.

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/18/2010 8:57:12 PM Liczba szacunów: 0
  • tarczyca - wyniki badan

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Zrobiłem sobie TSH, wynik 3,129 przy normach 0,35-4,940. Wydaje się być spoko, ale może to jest ciutkę za wysoko albo za nisko, w stronę nad lub niedoczynności? Jeszcze powiem że nie mam żadnych złych objawów, czuję się zajefajnie itp.

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/31/2012 5:47:56 PM Liczba szacunów: 0
  • Badania przed wejściem na t3

    Post
    Doping

    jak apteka to na pewno lecz badania zrób bo znam przypadki gdzie przy 2 tabsach novo tsh nisko a ft3 wysoko ale w widełkach i dopiero przy 3 tab ft3 wystrzeliło

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1132 Data: 12/20/2016 6:53:13 PM Liczba szacunów: 0
  • wit B6

    Post
    Doping

    Tak sie przedstawiają wyniki, bylem u endo to powiedział, że wyniki nie są tragiczne i sie powinny unormować z czasem. TSH 4,26 norma 4,2 ft3 6,4 norma 3-6,8 ft4 16,7 norma 12-22 Anty tpo 30 norma do 34 Anty Tg 11 norma do 115 Prolaktyna 20 norma 3-25 progesteron 0,79 norma 0,56 kortyzol 650 norma do 580 estradiol 38 norma do 62 [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 748 Data: 8/7/2017 10:12:22 PM Liczba szacunów: 0
  • wit B6

    Post
    Doping

    Tak sie przedstawiają wyniki, bylem u endo to powiedział, że wyniki nie są tragiczne i sie powinny unormować z czasem. TSH 4,26 norma 4,2 ft3 6,4 norma 3-6,8 ft4 16,7 norma 12-22 Anty tpo 30 norma do 34 Anty Tg 11 norma do 115 Prolaktyna 20 norma 3-25 progesteron 0,79 norma 0,56 kortyzol 650 norma do 580 estradiol 38 norma do 62 [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 748 Data: 8/8/2017 7:44:03 AM Liczba szacunów: 0
  • Terapia testosteronem

    Post
    Doping

    Mysle, ze nie ma co demonizowac porad doswiadczonych kolegow z tego dzialu, choc zgadzam sie, ze trzeba podejsc indywidualnie. Czytajac o Twoich objawach nie kumam po co Ci byli ci wszyscy urologowie. Od wsadzenia palca w dupe nikt jeszcze nikogo nie uszczesliwil - no chyba, ze ma sie zapalenie prostaty lub jest sie gejem. Endokrynolog - extra! [...]

    Odpowiedzi: 68 Ilość wyświetleń: 8911 Data: 5/22/2016 9:13:15 AM Liczba szacunów: 0
  • EPI + META - BACK PUMPS ?

    Post
    Doping

    Odebrałem dzisiaj wyniki : AST 55 Norma do 40 ALT 59 Norma do 41 TSH 1,630 Norma od 0,27 do 4,20 FSH 0,11 Norma 1,50 do 12,40 LH <0,1 Norma 1,7 do 8,60 Estradiol 60,92 Norma 7.63 do 42,60 Prolaktyna 214 Norma 86 do 234 Testosteron 106 Norma 249 do 836 Morfologia w normie. Jak widać EPI + META blokuje i to całkiem mocno. Dzisiaj zaczynam odblok 3 [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 1960 Data: 3/26/2015 6:14:20 PM Liczba szacunów: 0
  • Dieta do oceny duży BF 103kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Skoro w niedziele robisz "wole" od diety, to nie wiesz czy kaloryczność zawodzi, czy Twoje wyskoki... Czy TSH robiłeś? Konwersja przedstawia się nieciekawie FT4 -14.02% FT3 65% Z czego Ft3 lekko zaniżone w % (około 70% powinno być, ale ft4 nisko - min. 50% powinno być) Testosteron niby w normie, ale moim zdaniem jak na 30 lat (chyba mało).

    Odpowiedzi: 34 Ilość wyświetleń: 1890 Data: 1/30/2017 5:57:41 PM Liczba szacunów: 0
  • tsh

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Witam. Trochę odkopię temat, ale nie chciałem śmiecić zakładając nowy. Od dawna mam problemy z wagą, zostało mi jakieś 10 kg do zrzucenia. Chciałbym stosować redukcję wspomaganą Guggulsteronami, w związku z czym zbadałem sobie poziom TSH, bo T3 i T4 musiałbym u endokrynologa. Czy wynik 3,3 przy górnej granicy 4 wskazuje, że powinienem i mogę [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1723 Data: 11/29/2007 6:56:10 PM Liczba szacunów: 0
  • Gino czy lipo?

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Odebrałem wyniki dziś. W nawiasach wartosci referencyjne: Prolaktyna 14.65 ng/mol (3-25) Testosteron 7.77 nmol/L (7.88-35.74) TSH 0.98 uIU/mL (0.25-5.00) Estradiol 27 pg/ml (11-44) Progesteron O,40 ng/ml (0.10-0.20) Kortyzol przed godz 10: 11.4 ug/dl (3.7-19.4) Nie wiem co dalej

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 2870 Data: 3/23/2018 1:12:18 PM Liczba szacunów: 0
  • Wyniki badań.

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Wrzucam resztę wyników badań: Przypominam, że TSH wyszło 3,6. Podejmować jakieś działania, czy mogę być spokojny? /SFD/Images/2016/3/23/a48fe37803d44430b23bca3868180ea1.jpg /SFD/Images/2016/3/23/457232611e0c4df2b6f561de17907618.jpg

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1355 Data: 3/23/2016 4:26:31 PM Liczba szacunów: 0