SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tsh 3

  • Pytanie o Tsh ft3 i ft4

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Koledzy robiłem sobie TSH bo lekarz podejrzewał objawy. wyszło mi 1.83 wiec chyba ok. ale moje pytanie. Czy jeżeli chodzi o tarczyce to trzeba robić badanie FT, czy jak TSH jest ok to już lekarze nie kierują na ft3 i4??? tzn ze jak tsh jest normie to na ft nie ma potrzeby, jest ok czy moze byc ze tsh ok a ft 3 i 4 bedą złe???

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 694 Data: 6/2/2013 4:19:41 PM Liczba szacunów: 0
  • podwyzszone tsh i ft4 dziwne

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    witam co to moze oznaczac 2 rzeczy sie nawzajem wykluczaja a badanie powtarzalem 2x najpierw tsh 6,4 uIu/ml z ref. 0,27-4,2 po tygodniu powtorzylem i bylo 4.72 uIu/ml ft4 1.74 ng/dl z ref 0.93-1.7 po tygodniu bez zmian ft3 3.88 pg/ml z ref. 2.57-4.43

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1424 Data: 5/25/2011 1:08:25 PM Liczba szacunów: 0
  • tsh wyniki

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Witam.Po raz pierwszy robiłam badanie tsh,ponieważ od pewnego czasu jestem bardzo zmęczona .Mam bóle stawów i mięśni.Szybkie tętno i drażliwość.Ciśnienie skaczące.Nigdy poza okresem klimakterium nie odczuwałam ucisku w krtani.Wynik badania z 11.1,2011 to 0,004ulU Bardzo proszę o interpretację i poradę co mam zrobić.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 587 Data: 1/12/2011 6:03:01 PM Liczba szacunów: 0
  • prawidłowe tsh tarczycy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    moje TSH to 4,010 proszę o poradę czy jest to jakies niebezpieczne bo miewam różne dolegliwości szczególnie z oczami i może tu tkwi przyczyna bo okóliści po badaniach stwierdzili że z oczami wszystko ok tylko jest coś w organiżmi i to rzutuje na oczy Ale co i gdzie mam szukać pomocy?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 891 Data: 7/5/2011 9:45:19 PM Liczba szacunów: 0
  • wyniki tsh norma

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    moj wynik tsh to 6,2 czy to zle bo norma jes 4,1 i co to oznacza? i skad to sie bierze i jaka jest tego przyczyna pomózcie o boje sie isc na odczyt wyniku niby nie duzo ale staram sie io dziecko i niestety nie ma rezultatu bede wdzieczna o szybką odpowiedz

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1186 Data: 1/4/2011 5:00:02 PM Liczba szacunów: 0
  • prawidłowy wynik tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    czy wynik tsh 1,428 jest prawidłowy czy to niedoczynnośc czy nadczynność przy odchudzaniu bo lekarz powiedział że dobrze a może potrzeba zrobic ft 3i ft 4 prosze o pomoc bo niewiem czy szukac pomocy lekarskiej

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1540 Data: 10/17/2011 5:58:06 PM Liczba szacunów: 1
  • TSH badania

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Część. Zlecone mam badanie TSH. Od jakiegoś czasu ostro przytyłam pomimo tego, że tak duzo nie jem. Mam apetyt to fakt, ale staram sie pilnowac. Pomimo tego ciagle tyje!! poszłam do lekarza zlecił mi kilka jakichś badań i wśród nich znalazło sie TSH. Co to w ogóle jest?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 876 Data: 9/22/2009 10:36:40 AM Liczba szacunów: 0
  • wynik badania TSH prawidłowy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    wynik badania TSH wyszedł mi 25/52 u/ml czy to duzo odbiega od normy .biore eutyrox 100 od kilku lat ,przedtem brałam 150 czy bede musiała zmienić dawke leku.kilka lat temu miałam usunieta tarczyce i węzły chłonne waga skacze mi co jakis czas do góry ale ogolnie czuję sie dobrze.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 823 Data: 3/14/2011 12:45:59 PM Liczba szacunów: 0
  • Wysokie TSH niskie FT4 i FT3

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Moje wyniki tsh 4,9, ft4 15,15, ft3 3,83.Wyniki ft4i ft3 w normie ale czy one też mają różne normy w zależności od wieku pacjenta? Endokrynolog dopiero w czerwcu. przepisany przez lekarza ogólnego euthyrox 25 -1 tab. rano. Czy mam stosować czy poczekać na specjaliste.

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 907 Data: 3/24/2016 7:09:19 PM Liczba szacunów: 0
  • odczytanie wyników tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    w 1996r miałam nadczynność tarczycy - grajbasedowa,leczona dwoma dawkami jodu radioaktywnego. Po leczeniu pozostał średni wyczeszcz oczu. W obecnej chwili została poddana badaniom na tarczycę i okazało się,że mam niedoczynność czy to możliwe. Oto wyniki TSH 13,933, FT3 3,38 FT4 10,74

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 678 Data: 6/10/2011 12:23:31 PM Liczba szacunów: 0
  • podwyższony poziom TSh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    moje TSH wynosi 10.864.Proszę mi powiedzieć czy jest to bardzo zły wynik.Przyjmowałam lek Nowothyral ale ostatnio zaniedbałam leczenie.Mam 64 lata.Czy jest to bardzo zły wynik. Proszę o odpowieź.Jestem 25 lat po operacji tarczycy.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1235 Data: 8/26/2011 12:43:18 PM Liczba szacunów: 0
  • tsh prawidłowy wynik

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    mój I wynik to 2,68 po mies brania hormonów zmienił sie na 1,85 a norma to 0.3-3.6 czy mam sie czego obawiac??dodam że mam zespół policystycznych jajników i od 3 lat nie miałam miesiączki a odkąd przyjmuję hormony na tarczyce wszystko powoli wraca do normy.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 951 Data: 2/3/2011 6:28:44 PM Liczba szacunów: 0
  • norma wyników tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    mój wynik tsh to 0,499 prosze nech mi ktos powie czy to dobry czy zły wynik mam chorobę grejsa basadowa lecze sie juz długo przyjełam jod i co miesia robie wyniki ostatnio było wszystko dobze staram sie od 4lat o dzidziusia no i niewiem myslałam ze moze sie uda w ty miesiacu bardzo prosze o szybko odpowiedz

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 469 Data: 6/22/2011 10:46:18 PM Liczba szacunów: 0
  • wynik tarczycy tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    moje dziecko otrzymało dzis wyniki badan i tsh III gen wynosi 100,000 ulU/ml......jaki to wynik?pytam ponieważ standard to podobno 0,27-4,70....więc mam powody by sie denerwowac...czy ktos jest w stanie pomóc mi w uzyskaniu konkretnej odpowiedzi i pomocy...

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 968 Data: 10/11/2011 2:57:14 PM Liczba szacunów: 0
  • badanie tsh -czy jest refundowane?

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    czy lekarz rodzinny może skierować na badanie tsh? czy jest refundowane przez nfz?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2733 Data: 8/5/2010 11:27:59 AM Liczba szacunów: 0
  • prawidłowe wyniki tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    mam wynik1 T S H ,1,004 czy jest to dobry wynik,ostatnio 3 miesiące temu miałam 8, 375 co on oznacza, jest to duża różnica, bardzo źle się czuję ostatnio, jestem senna,pocę się , kręci mi sie w głowie co to oznacza

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1282 Data: 6/12/2011 3:50:08 PM Liczba szacunów: 0
  • jak odczytac wyniki krwi tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    mam tsh 18,to niedoczynnosc czy nadczynnosc,bo do tej pory chorowalam na niedoczynnosc?prosze o odpowiedz na moje pytanie,z gory dziekuje i pozdrawiam........... .......................... .......................... ........................

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1114 Data: 2/4/2011 12:21:42 PM Liczba szacunów: 0
  • TSH i cholesterol

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam. Mam zbyt wysokie TSH: 6,11 (0327 - 4,2) oraz cholesterol: 324 (120-200) O czym to może świadczyć?

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2293 Data: 2/19/2010 4:28:18 PM Liczba szacunów: 0
  • tsh powyżej normy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    obecny wynik 8,39. jestem 8 lat po operacji usunięcia tarczycy. przyjmuję 1 raz dziennie 0,75 euthyrox.ogólnie czuję się dobrze mam 60lat.czy mam coś zmienić? chodzi mi o dawkę przyjmowanego leku,którą to dawkę przyjmuję od początku.B.Ż.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 979 Data: 2/25/2011 11:05:05 AM Liczba szacunów: 0
  • interpretacja wynikow Tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Dobry wieczór. Mam pytanie odnośnie moich wyników badania TSH 0,745.oraz morfologie krwi - leukocyty 4,2 erytrocyty 4,4 hemoglobina 13,2 hemakryt 39,80 MCV 91 MCH 30 MCHC 33,2 Płytki krwi 309 limfocyty 40% proszę o ich zinterpretowanie czy one sa prawidłowe?. Dziękuje Agnieszka

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 598 Data: 1/31/2011 6:31:56 PM Liczba szacunów: 0