SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tsh 3

  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    Dzis zrobilem badania tarczycy i chyba jednak dieta bez wegli nie dla mnie :( TSH 0,33 norma 0,35-4,94 FT3 2,56 norma 1,88-3,18 FT4 0,52 norma 0,7-1,48. W najblizszym czasie przejde na jakas zbilansowana, a jak to nic nie da to odpuszczam i zaczne jesc normalnie, tzn gdy bede glodny, tyle, ze raczej bez smieci. Testa bede dawal nadal, bo warto ;) [...]

    Odpowiedzi: 1688 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/6/2018 12:59:35 PM Liczba szacunów: 0
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    Dzisiejsze wyniki: TSH 1,60 norma 0,27-4,2 FT3 5,4 norma 3,1-6,8 FT4 13,8 norma 12-22 Estradiol 82,53 norma 27,1-52,2 Prolaktyna 486,8 norma 86-324 Progesteron 1,06 norma do 0,474 Test powyzej skali. Lekko podniesiony cholesterol calkowity. Ostatnio czasami boli mnie glowa, czy to moze byc od PRL. Bralem niepokalanek 4 ed, ale na mnie chyba nie [...]

    Odpowiedzi: 1688 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/19/2018 4:27:54 PM Liczba szacunów: 1
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    Dzisiejsze wyniki: TSH 1,60 norma 0,27-4,2 FT3 5,4 norma 3,1-6,8 FT4 13,8 norma 12-22 Estradiol 82,53 norma 27,1-52,2 Prolaktyna 486,8 norma 86-324 Progesteron 1,06 norma do 0,474 Test powyzej skali. Lekko podniesiony cholesterol calkowity. Ostatnio czasami boli mnie glowa, czy to moze byc od PRL. Bralem niepokalanek 4 ed, ale na mnie chyba nie [...]

    Odpowiedzi: 1688 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/19/2018 4:56:45 PM Liczba szacunów: 0
  • Izotek/Roaccutane itp. - długookresowe skutki uboczne

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Mam 22 lata. Jestem po rocznej kuracji Izotretynoiną. Więc myślę że jestem doświadczony na tyle żeby coś na ten temat powiedzieć. Ogólnie nie jest kolorowo, mogę śmiało stwierdzić że Izotretynoina zniszczyła mi życie. Poszedłem do dermatologa pod koniec 2016 roku miałem dziwne problemy skórne. Lekarka stwierdziła - Łojotokowe zapalenie skóry od [...]

    Odpowiedzi: 147 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/29/2019 1:52:09 AM Liczba szacunów: 1
  • prolaktyna hiperprolaktynemia leczenie.

    Post
    Doping
    PRO

    Bardzo dobry materiał zebrany w jednym wątku. Pytanie uzupełniające - czy podwyższona prolaktyna (485,8 przy normie 86-324) co wynika z SNT, ale w towarzystwie naturalnego testa w górnej granicy (749,3 przy norm. 249-836) wpływa niekorzystnie ma proces budowy masy mięśniowej w takim stopniu aby tą prol zbijać czymś? Z negatywnych skutków jakie [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 12646 Data: 2/4/2016 1:09:01 AM Liczba szacunów: 0
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    Tak, sa napady wilczego glodu na slodkie. Kiedys wstawalem w nocy i potrafilem pol sloika nutelli zjesc. Cukier nisko, organizm sie domaga, ale po zjedzeniu cukier skacze aby znow spasc jeszcze nizej. Moze nie klucie jest tu problemem ale tutaj w norwegii paski sa duzo drozsze bez recepty. W Pl bede musial ogarnac. Dodatkowo ciezko okreslic co [...]

    Odpowiedzi: 2140 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/15/2016 9:38:50 PM Liczba szacunów: 0
  • Zbyt szybko tyję, co jest grane ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Witam Jakie są przyczyny zbyt szybkiego tycia, szczególnie u osób aktywnych fizycznie i stosujących diety ? 1. Zbyt duża ilośc kcal. W pracy trenera często spotykam się z osobami, które przeczytawszy artykuły o "hardgainerach" czy ektomorfikach zaczynają w diecie stosować kosmiczne wręcz ilości kalorii, mimo niedużej wagi i niedużej ilości [...]

    Odpowiedzi: 113 Ilość wyświetleń: 10426 Data: 12/19/2017 6:55:08 PM Liczba szacunów: 1
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    Dzisiejsze wyniki: TSH 1,60 norma 0,27-4,2 FT3 5,4 norma 3,1-6,8 FT4 13,8 norma 12-22 Estradiol 82,53 norma 27,1-52,2 Prolaktyna 486,8 norma 86-324 Progesteron 1,06 norma do 0,474 Test powyzej skali. Lekko podniesiony cholesterol calkowity. Ostatnio czasami boli mnie glowa, czy to moze byc od PRL. Bralem niepokalanek 4 ed, ale na mnie chyba nie [...]

    Odpowiedzi: 1688 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/19/2018 4:37:18 PM Liczba szacunów: 1
  • DNP-protokoły brania

    Post
    Doping
    PRO

    Na wstępie chciałem się przywitać. Forum to czytam od dłuższego czasu. Nie trenuję na siłowni ze względu na uraz kręgosłupa (operacje). Ćwiczę w domu, co 4 dni, wszystkie partie ciała. Drążek, pompki z obciążeniem, na poręczach, mam trochę hantli więc biceps, triceps, naramienne też da radę. Przysiady bułgarskie, z sztangielką na klatce, żuraw. [...]

    Odpowiedzi: 2183 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/1/2018 11:32:03 AM Liczba szacunów: 0
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    Tak, sa napady wilczego glodu na slodkie. Kiedys wstawalem w nocy i potrafilem pol sloika nutelli zjesc. Cukier nisko, organizm sie domaga, ale po zjedzeniu cukier skacze aby znow spasc jeszcze nizej. Moze nie klucie jest tu problemem ale tutaj w norwegii paski sa duzo drozsze bez recepty. W Pl bede musial ogarnac. Dodatkowo ciezko okreslic co [...]

    Odpowiedzi: 2140 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/15/2016 7:22:44 PM Liczba szacunów: 1
  • Wiecznie Zamulony dlaczego tak jest pomocy...

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] linku. Poza tym, zdecydowanie warto kontrolować swoje zdrowie, co pół roku wykonując badania, takie jak: - morfologia, - mocz, - glukoza, - krzywa glukozowa, - lipidogram, - tsh, ft3, ft4. Można pomyśleć o odpowiedniej suplementacji: 1. Magnez z cynkiem: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_ZMAX-opis35103.html 2. Ashwagandha: [...]

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/15/2018 5:41:11 PM Liczba szacunów: 0
  • GINEKOMASTIA cz. 4

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Jestem po USG, badaniach krwi i 2 wizytach u endokrynologa. TSH, prolaktyna i testosteron w normie. USG - zabrodawkowo obustronnie niewielka ilosc sloniny, po prawej 8 x 3 mm, po lewej 11 x 6 mm. Gruczoly powiekszone z powodu rozwinietej w tej okolicy tkanki tluszczowej - cechy steatomastii. Leczenie hormonalne nic nie da, zostaje chirurgia [...]

    Odpowiedzi: 4891 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/29/2015 12:35:11 PM Liczba szacunów: 0
  • GINEKOMASTIA cz. 4

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    USG: w ok zabrodawkowej piersi prawej obszar TK o wym 26,1/7,3mm W ok zabrodawkowej piersi lewej obszar tk zrębowej i zatoka mlekowa o wym 39l11 mm Estriadol 20.00 a norma to ( 11.30- 43) Prolaktyna 6.1 a norma ( 4.60- 21) Alfa fetoprotrina 1 norma ( <7) Testosteron 2.44 a norma ( 2,49 - 8,36) Kortyzol 19.90 a norma ( 4,82 - 19.5) Tsh 1.970 a [...]

    Odpowiedzi: 4891 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/6/2019 3:35:35 PM Liczba szacunów: 0
  • HTZ moja walka o lepsze zdrowie

    Post
    Doping
    PRO

    Mój bf ok 20-25% waga 80 km pas 87cm Panel tarczycowy tsh 0,980 po 2 tyg 1,200 ft3 kiedyś badałem tez w normie ,cholesterol 135 , cukier 85 po posiłku 1h -115-140 po 2h -90-100 Może masz racje z tym ze cały czas kombinuje ale jak tutaj nie kombinować jak przy kobiecie sprzęcik czasami cały jest do niczego brak ochoty [...]

    Odpowiedzi: 205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/23/2018 9:03:37 PM Liczba szacunów: 0
  • GINEKOMASTIA cz. 4

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Jestem po badaniach i nie rozumiem dlaczego boli mnie ten gruczoł. Wszystko prócz progesteronu wygląda w miarę ok. Proszę o opinie: Tyreotropina (TSH) 2,44 mIU/L 0,27 — 4,20 Folikulotropina (FSH) 4,5 mIU/ml 1,5 — 12,4 Prolaktyna (PRL) 11,3 ng/ml ] 4,6 — 21,4 Luteotropina (LH) (L67) 7,5 mIU/ml 1,7 — 8,6 Estradiol (E2) 38,6 pg/ml [...]

    Odpowiedzi: 4891 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/19/2018 4:53:57 PM Liczba szacunów: 0
  • Redukcja 100kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Z rana jak wypije mleko to mam hmmm nieciekawy ranek, ale to chyba z tego powodu, że popijam euthyrox kawą z mlekiem dlatego zrezygnowałem z tego i piję czarną. Ale później nie mam żadnych problemów. Znalazłem taką stronkę: http://przychodniagaj.pl/cennik.html Tutaj prawdopodobnie porobię większość badań bo wszystko w jednym miejscu jedynie [...]

    Odpowiedzi: 452 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/3/2017 12:18:05 PM Liczba szacunów: 0
  • Redukcja 100kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Oj tanie to nie było 400zł }:-( Usg muszę gdzieś indziej zrobić bo tam gdzie byłem nie robią usg tarczycy. A tsh miałem na poziomie 3.800 i pani endokrynolog zwiększyła mi dawkę z 37,5mg na 50mg :P Nie mogę edytować wcześniejszej wiadomości a błąd zrobiłem sprzed a nie z przed x.x Ps. Co myślicie o tych witaminach na początek? W ogóle warto je [...]

    Odpowiedzi: 452 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/8/2017 2:27:17 PM Liczba szacunów: 0
  • Ciągła senność, zamulenie, zmęczenie, zimno...

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Witam Generalnie problem z duża sennością może mieć multum przyczyn. Osobiście zacząłbym od przyjrzenia się swojemu trybowi życia. Być może jesteś przemęczony bądź przetrenowany jeśli uprawiasz jakąś dyscypline sportową. Możliwe również, iż bardzo źle się odzywiasz. Spróbuj kłaśc się spać i wstawać o podobnej porze. Dodatkowo zadbaj o odpowiednią [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 8461 Data: 3/10/2018 8:09:53 PM Liczba szacunów: 0
  • Za wysokie TSH

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Tsh warto kontrolować sobie co 3-5 miesiący. Cholesterol na pewno warto "wspomóc" wrzucając produkty bogate w kwasy Omega-3. Awokado, siemie, ryby tłuste, nasiona chia, orzechy etc.

    Odpowiedzi: 219 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/22/2018 2:42:59 PM Liczba szacunów: 0
  • Hormony tarczycy T3 i T4, a Bodybuilding

    Post
    Doping
    PRO

    kolega patrz na daty!! jesli chodzi o tarczycę to niech zrobi panel tarczycowy cały czyli 3 badania ft-3 ft-4 i tsh koszt każdego z tych badań zależy od labu od 25 do 35 zł za jedno

    Odpowiedzi: 84 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/7/2013 6:06:42 AM Liczba szacunów: 0