SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

testosteron wolny normy

  • Jaki Inhibitor aromatazy wybrać ?

    Post
    Doping
    PRO

    [...] uwazal ze jestem po cyklu nie odblokowany, mimo ze ja nic nie bralem poza odzywkami... Trafilem w koncu do doktora, porobil badania nic nie wykazalo. Zaproponowal zeby podac testosteron Prolo na poczatek 1 amp w tygodniu. Kwestia byla taka, ze testosteron musial wjechac w momencie kiedy os bedzie calkowicie zablokowana tak zeby miec badania przed [...]

    Odpowiedzi: 43 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/31/2012 10:33:08 AM Liczba szacunów: 0
  • hormonalna terapia zastepcza?hcg?niski testosteron..brak energii..do expertöw ..

    Post
    Doping
    PRO

    [...] badań. Od jakiś dwóch lat czułem się bardzo osłabiony, brak energii, bardzo niskie libido. Tak się męczyłem do czerwca 2017, wtedy porobiłem badania i okazało się, że testosteron na granicy dolnej normy. I tak się bujałem od lekarza do lekarza. Najpierw trafiłem na androloga, który po ponowieniu badań przepisał mi ANDROTOP ŻEL, po [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 10670 Data: 3/18/2018 2:29:39 PM Liczba szacunów: 0
  • Spadek libido, słaba erekcja

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] norma 18,30 do 54,10 TSH 1,67 norma 0,27 do 4,20 Estradiol mniej niż 10 -----poniżej normy norma od 11 do 44 Progesteron 0,10 na granicy normy norma od 0,10 do 0,20 Prolaktyna 9,83 norma 3,4 do 19,40 Kortyzol 6,90 norma 3,7 do 19,4 Pomoże ktoś? Masz bardzo niski estradiol i w sumie testosteron też to jest najprawdopodobniej przyczyna

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 7998 Data: 2/14/2018 8:54:16 PM Liczba szacunów: 0
  • --- Najdłuższy Cykl?? Minimalna Przerwa?? Most?? ---

    Post
    Doping
    PRO

    > 1)W jakim celu stosujesz tamoxifen 40 mg dziennie i jak długo to trwa??? Biorę go gdzieś od 2 miesięcy bo czułem pierwsze objawy gino (swędzenie itd.) Przy jednej tabletce dziennie (20mg) objawy nie ustępowały więc zwiększyłem i wszystko wróciło do normy. > 2)Czemu uważasz że cykl jest zdrowszy przy tamoxifenie Tamo blokuje tylko receptory [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 10747 Data: 9/14/2015 3:45:07 PM Liczba szacunów: 1
  • Spadek libido, słaba erekcja

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Witam u mnie objawy podobne Wyniki:LH 2,96 norma 1,5 do 9,30 Testosteron (TTE) 277 norma 241 - 827 DHEA 430 norma 34 - 568 Androstendion 1,81 norma 0,6 do 3,1 Testosteron wolny 10,10 norma 4,5 do 42 SHGB 20,6 norma 18,30 do 54,10 TSH 1,67 norma 0,27 do 4,20 Estradiol mniej niż 10 -----poniżej normy norma od 11 do 44 Progesteron [...]

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 7998 Data: 2/14/2018 8:28:40 AM Liczba szacunów: 0
  • GINEKOMASTIA cz. 4

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] wykazuje inne symptomy związane z niewłaściwymi reakcjami hormonalnymi. Patrząc szerzej, część skutków ubocznych powinna się objawiać podobnie jak skutki niedoboru testosteronu w wieku dojrzewania. Czyli: skłonność do odkładania się tłuszczu na udach, "boczkach", pośladkach, klatce, łysienie androgenowe (łatwo poznać po wzmożonej [...]

    Odpowiedzi: 4967 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/22/2015 5:27:33 PM Liczba szacunów: 0
  • Test boostera testosteronu Black Devil + wyniki badań

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Każdy z osób trenujących jakąkolwiek dyscyplinę sportu chciałby, aby jego poziom testosteronu był jak największy. To właśnie on decyduje w dużej mierze o tym, jakie będą nasze wyniki sylwetkowe, siłowe, wytrzymałościowe, czy ogólne samopoczucie. W celu zwiększenia poziomu testosteronu do granic fizjologicznej normy zastosować można różnego rodzaju [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 2874 Data: 12/10/2017 11:33:52 AM Liczba szacunów: 0
  • Pytanko

    Post
    Doping

    Witam. Mam już wyniki badań. Oto one: Testosteron wolny: 25,43 pg/ml (normy 4,50 - 42) Testosteron: 506,8 ng/dl (normy 280 - 800) Kortyzol: 23 ug/dl (normy o godz. 7:00 do 10:00, 6,2 - 19,4 o godz. 16:00 do 20:00, 2,3 - 11,9) ug- to mikrogramy Estradiol: 45 pg/ml (normy 8 - 43) i tu jest jeszcze oznaczenie H przy kolumnie flaga Oczywiście normy są [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1379 Data: 11/25/2010 4:40:30 PM Liczba szacunów: 0
  • cykl redukcyjny do oceny

    Post
    Doping

    No więc tak... badania przed wszystko w normie: -Lipidogram -Morfologia -Wątroba -Kreatynina Jedyne co to Estradiol miałem w górnej granicy normy jednak postanowiłem wejść na cykl w nawiasach normy Testosteron 386 (200-800) Testosteron wolny 10 (7-22) Po dwóch tyg (czyli po 3 strzałach Enanta 300/1ml) wyniki wygladaja nastepująco prolaktyna 6 [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 797 Data: 7/12/2019 11:51:25 PM Liczba szacunów: 0
  • Siłownia, czy dla wszystkich? złe samopoczucie, brak libido

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Hmm ciekawa teoria, czy mógłbyś ją rozwinąć, ponieważ u ilu lekarzy byłem, żaden takiej mi nie podsunął. yniki uzyskane 1,5 roku temu: Morfologia wszystko w normie. Jedynie za niski cholesterol LDL 48 mg/dl (50 - 135 norma). LH 1,98 FSH 2,15 Prolaktyna 13,8 ( Testosteron 5,04 (1-10) I wyniki z listopada 2016: LH 3,89 FSH 1,68 Estradiol 41 [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 2140 Data: 3/10/2017 9:34:10 AM Liczba szacunów: 0
  • Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

    Post
    Doping

    No i o dziwo zwykły Testosteron to ten o który mi chodziło.. więc nie wiem co to ten Testosteron Wolny ale 48zł w błoto %-) Estro 51 przy normie 11-44 Prolka 11 przy normie 3-19 Test 718 przy normie 142 -923 Badania jakieś 12h po 2500 hcg Ile ari, żeby wskoczyć w widełki w tym estro i ruszać z sermami? 2,5k UI hcg daje Ci testa na takim poziomie [...]

    Odpowiedzi: 7992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/7/2019 5:33:21 PM Liczba szacunów: 0
  • Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

    Post
    Doping

    No i o dziwo zwykły Testosteron to ten o który mi chodziło.. więc nie wiem co to ten Testosteron Wolny ale 48zł w błoto %-) Estro 51 przy normie 11-44 Prolka 11 przy normie 3-19 Test 718 przy normie 142 -923 Badania jakieś 12h po 2500 hcg Ile ari, żeby wskoczyć w widełki w tym estro i ruszać z sermami? 2,5k UI hcg daje Ci testa na takim poziomie [...]

    Odpowiedzi: 7992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/7/2019 5:42:24 PM Liczba szacunów: 0
  • Interpretacja badań

    Post
    Po 35 roku życia

    żeby sprawdzić zmiany poziomu testosteronu, który ma realny wpływ na nasze libido, samopoczucie, możliwość budowania mięśni powinieneś badać testosteron wolny czyli taki aktywny, nie związany przez albuminy i SHBG badając całkowity (wolny + albuminy + SHBG) nie wiesz tak naprawdę ile jest testosteronu wolnego, więc ciężko ferować wyroki czy [...]

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 9491 Data: 5/10/2018 2:37:19 PM Liczba szacunów: 2
  • Hipogonadyzm

    Post
    Zdrowie i Uroda

    U mnie sytuacja zawsze była bardzo tajemnicza.. juz parę lat z tym walczę i nie mogę sobie poradzić. Kiedyś shgb było ponad normę, testosteron wolny poniżej normy, lh i FSH praktycznie minimum, prolaktyna też różnie skakała(ponad normę) Byłem u tego endokrynologa i przepisał clomid, na prolaktynę też coś( coś z bumrmerang)? Coś takiego Brałem [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1096 Data: 3/28/2019 10:02:48 PM Liczba szacunów: 0
  • Co zrobić w przyadku niskiego testosteronu?

    Post
    Doping

    [...] Testosteron 255,20 ng/dl 280,00-800,00 L Testosteron wolny 6,77 pg/ml 4,50-42,00 N TSH 0,963 µIU/ml 0,270-4,200 N LH 1,67 mIU/ml 1,70-8,60 L czyli jak widać testosteron całkowity jest poniżej normy, wolny lekko powyżej dolnej granicy i LH lekko poniżej dolnej granicy świadczy to jak rozumiem o tym że przysadka nie wysyła do jąder [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1621 Data: 7/11/2015 8:31:54 PM Liczba szacunów: 0
  • Jak to jest z tym poziomem wolnego testosteronu, co uważać za prawidłowe? Normy z lab

    Post
    Doping

    [...] w dniu 2015-09-25 13:23:04 No i właśnie, wg mojego lab jestem w górnej granicy a wg tego i mojej tabelki poniżej normy. Komu wierzyć??? Idąc innym tokiem myślenia... testosteron całkowity to testosteron związany z białkiem SHBG. Testosteron wolny to postać niezwiązana i faktycznie dostępna dla organizmu. Wg wszelkich informacji [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 4052 Data: 9/25/2015 2:27:24 PM Liczba szacunów: 0
  • Wysokie SHBG, duzy problem

    Post
    Doping

    [...] Testosteron wolny 22,47 pg/ml 1,00 28,28 N SHBG 83,90 nmol/l 18,30 54,10 H ACTH 46,50 pg/ml 7,20 63,30 N Kortyzol 16,7 µg/dl O dziwo testosteron wolny w normie ale libido ponizej normy i ogolnie jakies dziwne samopoczucie. Zmieniony przez - maztey w dniu 18/09/2019 09:55:27 Zmieniony przez - maztey w dniu [...]

    Odpowiedzi: 94 Ilość wyświetleń: 3635 Data: 9/18/2019 9:52:09 AM Liczba szacunów: 0
  • Hipogonadyzm hipogonadotropowy - moja walka z chorobą

    Post
    Zdrowie i Uroda

    ,Witam Obecnie 35 lat, owłosienie słabe na rękach i nogach (pachy i dół OK, broda bardzo powoli, głowa super) Siłka bardziej amatorsko od paru lat 2013/2014 to był bardzo dobry okres na siłowni, zeszłem nisko %BF na lato, dociąłem na clenie, mlody bóg. Potem traumatyczne sprawy rodzinne i zarzucone wszystko praktycznie do końca 2015r do śmierci [...]

    Odpowiedzi: 180 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/2/2017 12:25:52 AM Liczba szacunów: 1
  • GINEKOMASTIA Cz. 3

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Mareczki, tu nie tylko testosteron odgrywa rolę. Ja osobiście miałem ginekomastię (teraz już wycięta) i od zawsze miałem niski poziom testosteronu i z wiekiem (teraz mam zaledwie 21 lat) poziom spada. Jak ostatnio badałem, to miałem go już poniżej normy, zrobiłem drugi wynik i jest na dolnej granicy... lekarz oczywiście olał sprawę, bo jak to ujął [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/24/2013 7:04:50 PM Liczba szacunów: 0
  • 40 latek i problem z teściem

    Post
    Po 35 roku życia

    Mam pełny wynik, wygląda to tak: Estradiol - 22,41 pg/ml 7,63-42,60 Prolaktyna - 9,57 ng/ml 4,04-15,20 Testosteron - 255,20 ng/dl 280,00-800,00 Testosteron wolny - 6,77 pg/ml 4,50-42,00 Witamina D3 (metabolit 25(OH) - 28,99 normy: Niedobór: ≤ 20 Poziom niewystarczający: 21 – 29 Poziom wystarczający: ≥ 30 Czyli test wolny w normie choć [...]

    Odpowiedzi: 41 Ilość wyświetleń: 6211 Data: 7/6/2015 3:46:05 PM Liczba szacunów: 0