SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

testosteron wolny normy

  • Jaki Inhibitor aromatazy wybrać ?

    Post
    Doping
    PRO

    uwazal ze jestem po cyklu nie odblokowany, mimo ze ja nic nie bralem poza odzywkami... Trafilem w koncu do doktora, porobil badania nic nie wykazalo. Zaproponowal zeby podac testosteron Prolo na poczatek 1 amp w tygodniu. Kwestia byla taka, ze testosteron musial wjechac w momencie kiedy os bedzie calkowicie zablokowana tak zeby miec badania przed

    Odpowiedzi: 43 Ilość wyświetleń: 18048 Data: 2012-05-31 10:33:08 Liczba szacunów: 0
  • hormonalna terapia zastepcza?hcg?niski testosteron..brak energii..do expertöw ..

    Post
    Doping
    PRO

    wyników badań. Od jakiś dwóch lat czułem się bardzo osłabiony, brak energii, bardzo niskie libido. Tak się męczyłem do czerwca 2017, wtedy porobiłem badania i okazało się, że testosteron na granicy dolnej normy. I tak się bujałem od lekarza do lekarza. Najpierw trafiłem na androloga, który po ponowieniu badań przepisał mi ANDROTOP ŻEL, po stosowani

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 8576 Data: 2018-03-18 14:29:39 Liczba szacunów: 0
  • Spadek libido, słaba erekcja

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    ,6 norma 18,30 do 54,10 TSH 1,67 norma 0,27 do 4,20 Estradiol mniej niż 10 -----poniżej normy norma od 11 do 44 Progesteron 0,10 na granicy normy norma od 0,10 do 0,20 Prolaktyna 9,83 norma 3,4 do 19,40 Kortyzol 6,90 norma 3,7 do 19,4 Pomoże ktoś? Masz bardzo niski estradiol i w sumie testosteron też to jest najprawdopodobniej przyczyna

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 6481 Data: 2018-02-14 20:54:16 Liczba szacunów: 0
  • --- Najdłuższy Cykl?? Minimalna Przerwa?? Most?? ---

    Post
    Doping
    PRO

    > 1)W jakim celu stosujesz tamoxifen 40 mg dziennie i jak długo to trwa??? Biorę go gdzieś od 2 miesięcy bo czułem pierwsze objawy gino (swędzenie itd.) Przy jednej tabletce dziennie (20mg) objawy nie ustępowały więc zwiększyłem i wszystko wróciło do normy. > 2)Czemu uważasz że cykl jest zdrowszy przy tamoxifenie Tamo blokuje tylko receptory estr

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 7792 Data: 2015-09-14 15:45:07 Liczba szacunów: 0
  • Spadek libido, słaba erekcja

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Witam u mnie objawy podobne Wyniki:LH 2,96 norma 1,5 do 9,30 Testosteron (TTE) 277 norma 241 - 827 DHEA 430 norma 34 - 568 Androstendion 1,81 norma 0,6 do 3,1 Testosteron wolny 10,10 norma 4,5 do 42 SHGB 20,6 norma 18,30 do 54,10 TSH 1,67 norma 0,27 do 4,20 Estradiol mniej niż 10 -----poniżej normy norma od 11 do 44 Progesteron 0,10

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 6481 Data: 2018-02-14 08:28:40 Liczba szacunów: 0
  • GINEKOMASTIA cz. 4

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    nekomastią wykazuje inne symptomy związane z niewłaściwymi reakcjami hormonalnymi. Patrząc szerzej, część skutków ubocznych powinna się objawiać podobnie jak skutki niedoboru testosteronu w wieku dojrzewania. Czyli: skłonność do odkładania się tłuszczu na udach, "boczkach", pośladkach, klatce, łysienie androgenowe (łatwo poznać po wzmożonej produkc

    Odpowiedzi: 4107 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-02-22 17:27:33 Liczba szacunów: 0
  • Test boostera testosteronu Black Devil + wyniki badań

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Każdy z osób trenujących jakąkolwiek dyscyplinę sportu chciałby, aby jego poziom testosteronu był jak największy. To właśnie on decyduje w dużej mierze o tym, jakie będą nasze wyniki sylwetkowe, siłowe, wytrzymałościowe, czy ogólne samopoczucie. W celu zwiększenia poziomu testosteronu do granic fizjologicznej normy zastosować można różnego rodzaju

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 2317 Data: 2017-12-10 11:33:52 Liczba szacunów: 0
  • Pytanko

    Post
    Doping

    Witam. Mam już wyniki badań. Oto one: Testosteron wolny: 25,43 pg/ml (normy 4,50 - 42) Testosteron: 506,8 ng/dl (normy 280 - 800) Kortyzol: 23 ug/dl (normy o godz. 7:00 do 10:00, 6,2 - 19,4 o godz. 16:00 do 20:00, 2,3 - 11,9) ug- to mikrogramy Estradiol: 45 pg/ml (normy 8 - 43) i tu jest jeszcze oznaczenie H przy kolumnie flaga Oczywiście normy

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1300 Data: 2010-11-25 16:40:30 Liczba szacunów: 0
  • Siłownia, czy dla wszystkich? złe samopoczucie, brak libido

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Hmm ciekawa teoria, czy mógłbyś ją rozwinąć, ponieważ u ilu lekarzy byłem, żaden takiej mi nie podsunął. yniki uzyskane 1,5 roku temu: Morfologia wszystko w normie. Jedynie za niski cholesterol LDL 48 mg/dl (50 - 135 norma). LH 1,98 FSH 2,15 Prolaktyna 13,8 ( Testosteron 5,04 (1-10) I wyniki z listopada 2016: LH 3,89 FSH 1,68 Estradiol 41 pg

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 1956 Data: 2017-03-10 09:34:10 Liczba szacunów: 0
  • Interpretacja badań

    Post
    Po 35 roku życia

    żeby sprawdzić zmiany poziomu testosteronu, który ma realny wpływ na nasze libido, samopoczucie, możliwość budowania mięśni powinieneś badać testosteron wolny czyli taki aktywny, nie związany przez albuminy i SHBG badając całkowity (wolny + albuminy + SHBG) nie wiesz tak naprawdę ile jest testosteronu wolnego, więc ciężko ferować wyroki czy testost

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 5974 Data: 2018-05-10 14:37:19 Liczba szacunów: 2
  • Co zrobić w przyadku niskiego testosteronu?

    Post
    Doping

    g/ml 4,04-15,20 N Testosteron 255,20 ng/dl 280,00-800,00 L Testosteron wolny 6,77 pg/ml 4,50-42,00 N TSH 0,963 µIU/ml 0,270-4,200 N LH 1,67 mIU/ml 1,70-8,60 L czyli jak widać testosteron całkowity jest poniżej normy, wolny lekko powyżej dolnej granicy i LH lekko poniżej dolnej granicy świadczy to jak rozumiem o tym że przysadka nie wysyła do jąder

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1513 Data: 2015-07-11 20:31:54 Liczba szacunów: 0
  • Jak to jest z tym poziomem wolnego testosteronu, co uważać za prawidłowe? Normy z lab

    Post
    Doping

    ocial80 w dniu 2015-09-25 13:23:04 No i właśnie, wg mojego lab jestem w górnej granicy a wg tego i mojej tabelki poniżej normy. Komu wierzyć??? Idąc innym tokiem myślenia... testosteron całkowity to testosteron związany z białkiem SHBG. Testosteron wolny to postać niezwiązana i faktycznie dostępna dla organizmu. Wg wszelkich informacji testosteron

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 2434 Data: 2015-09-25 14:27:24 Liczba szacunów: 0
  • Hipogonadyzm hipogonadotropowy - moja walka z chorobą

    Post
    Zdrowie i Uroda

    ,Witam Obecnie 35 lat, owłosienie słabe na rękach i nogach (pachy i dół OK, broda bardzo powoli, głowa super) Siłka bardziej amatorsko od paru lat 2013/2014 to był bardzo dobry okres na siłowni, zeszłem nisko %BF na lato, dociąłem na clenie, mlody bóg. Potem traumatyczne sprawy rodzinne i zarzucone wszystko praktycznie do końca 2015r do śmierci bl

    Odpowiedzi: 180 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-02 00:25:52 Liczba szacunów: 1
  • GINEKOMASTIA Cz. 3

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Mareczki, tu nie tylko testosteron odgrywa rolę. Ja osobiście miałem ginekomastię (teraz już wycięta) i od zawsze miałem niski poziom testosteronu i z wiekiem (teraz mam zaledwie 21 lat) poziom spada. Jak ostatnio badałem, to miałem go już poniżej normy, zrobiłem drugi wynik i jest na dolnej granicy... lekarz oczywiście olał sprawę, bo jak to ujął

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-24 19:04:50 Liczba szacunów: 0
  • 40 latek i problem z teściem

    Post
    Po 35 roku życia

    Mam pełny wynik, wygląda to tak: Estradiol - 22,41 pg/ml 7,63-42,60 Prolaktyna - 9,57 ng/ml 4,04-15,20 Testosteron - 255,20 ng/dl 280,00-800,00 Testosteron wolny - 6,77 pg/ml 4,50-42,00 Witamina D3 (metabolit 25(OH) - 28,99 normy: Niedobór: ≤ 20 Poziom niewystarczający: 21 – 29 Poziom wystarczający: ≥ 30 Czyli test wolny w normie choć tuż

    Odpowiedzi: 41 Ilość wyświetleń: 5622 Data: 2015-07-06 15:46:05 Liczba szacunów: 0
  • Kiedy i co - badania

    Post
    Doping

    testosteron wystpeuje w formie zwiazanej z shgb i wolnej badanie tesosteron podaje wyniki calosci ( wolny i zwiazany) testosteron wolny podaje wynik t. niezwiaznaego z shgb dziala androgenie i anabolicznie tylko tesc wolny niezwiazany z shgb wniosek z tego taki ze wynik calego tescia nic nie mowi jak masz norme wolengo ok to jest dobrze norm tesc

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 1383 Data: 2011-11-06 23:00:38 Liczba szacunów: 0
  • brak wzwodów, libido i orgazmu

    Post
    Doping

    SG, że był stan zapalny (ale jeszcze pracuje). A to mniejsze zanika. "W większości przypadków hipogonadyzmu pierwotnego, np. idiopatycznego, pojawia się redukcja poziomu testosteronu w zakresie około 10-30% wartości należnych dla wieku (rzadziej większa)." Mam wolny testosteron poniżej normy. Jeżeli dolna granica jest 245 pmol/l, a górna

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 2814 Data: 2010-07-18 14:26:49 Liczba szacunów: 0
  • Wysoki poziom kortyzolu

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Do danego wieku są odpowiednie normy. Nie wiem czemu robiłeś testosteron wolny zamiast całkowitego. Ja całkowity miałem 3 miesiące temu 280-800 norma u mnie 400 a 2 late temu miałem robiony wolny i wynik 16.41 norma 3,84 - 42 i też szaleństwa nie ma. Nie wiem jak teraz bo miałem 3 miesiące temu robione badania i wyniki mi wyszły ponad normę a ja da

    Odpowiedzi: 71 Ilość wyświetleń: 9143 Data: 2015-05-23 14:37:24 Liczba szacunów: 0
  • Niskie Libido

    Post
    Zdrowie i Uroda

    tomiast jeśli chodzi o stres i niedobór snu to też raczej odpada myślę że 6-7 godzin jest wystarczające i nie czuje się jakiś zmęczony. Myślicie że warto zbadać jeszcze wolny testosteron jeśli całkowity wynosi 10.73 ng/ml i jest powyżej normy? Czy to możliwe żeby przy takim wyniku testosteron wolny był niski? Zmieniony przez - koksu9994 w dniu 201

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 3063 Data: 2017-12-27 15:40:47 Liczba szacunów: 0
  • Tydzień na testosteronie mega złe samopoczucie

    Post
    Doping

    ,40 Kortyzol 6,90 norma 3,7 do 19,4 Jak by się temu dokładnie przyjrzeć wszystko gra tylko nie mam hormonów żeńskich. Co jest ze mną? Objawy chorobowe z którymi się zgłosiłem do lekarza to sprawy męskie, ginekomastia, zero pompy na treningach, zero siły i zero motywacji. A teraz na testosteronie jest jeszcze gorzej. Co brać żeby poczuć się lepiej?

    Odpowiedzi: 76 Ilość wyświetleń: 7432 Data: 2018-02-13 19:41:50 Liczba szacunów: 0