SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tarczyca ft4 norma

  • T3 dla kobiety przy zastoju wagi

    Post
    Odżywki i suplementy

    aktualne wyniki badań tarczyca: FT4 Wartość 1,03 Jednostka ng/dl Norma 0,93 - 1,71 W normie FT3 Wartość 2,84 Jednostka pg/ml Norma 2 - 4,4 W normie TSH Wartość 2,450 Jednostka µIU/ml Norma 0,27 - 4,2 W normie Zmieniony przez - Larakoin w dniu 2018-06-27 14:49:20

    Odpowiedzi: 55 Ilość wyświetleń: 6578 Data: 6/27/2018 2:46:22 PM Liczba szacunów: 0
  • TSH a kształtowanie sylwetki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    czyli ....gorzje czy lepiej z ta tarczycą????FT4 32.18% FT3 45.26%

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 4204 Data: 2/7/2017 7:43:36 PM Liczba szacunów: 0
  • ok...już podaję TSH- norma 0,25-5,0...ja mam 6,47 FT4- norma 0,62-1,85..ja mam0,73 FT3-norma 2,60-5,40...ja mam 2.01 usg:Tarczyca poniżej normy wielkości,prawidłowej struktury i echogeniczności,bez zmian ogniskowych,węzły cghłonne szyi na wysokości tarczycy niepowiekszone Długość, szerokość i grubość prawego płata 3,3 x 1,1 x 1,6 cm, lewego płata [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 4145 Data: 4/10/2010 2:17:28 PM Liczba szacunów: 0
  • Niedoczynność tarczycy - problem niedoceniany

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] poziomu przeciwciał przeciwko tyreoglobulinie tarczycowej. Anty-TPO – oznaczenie poziomu przeciwciał skierowanych przeciwko peroksydazie tarczycowej. USG tarczycy, tarczyca powinna posiadać odpowiednie wymiary (prawidłowa objętość tarczycy u kobiet to około 18 ml, natomiast u mężczyzn około 25 ml) a także charakteryzować się [...]

    Odpowiedzi: 121 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/5/2016 11:12:42 AM Liczba szacunów: 0
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    [...] trafiaja sie walki? Tarczyca wrocila do normy po wczorajszym ladowaniu, dzieki dobrym radom Natana, Dziekuje. Zmieniony przez - arek.z90 w dniu 2018-03-19 16:29:24 No tarczyca bardzo ładnie wyszła, już teraz wiesz co i jak musisz robić na low carb żeby trzymać tarczycę na obrotach. Widać też że musisz mieć cabergoline na stanie i trzymać [...]

    Odpowiedzi: 2285 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/19/2018 4:56:45 PM Liczba szacunów: 0
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    [...] trafiaja sie walki? Tarczyca wrocila do normy po wczorajszym ladowaniu, dzieki dobrym radom Natana, Dziekuje. Zmieniony przez - arek.z90 w dniu 2018-03-19 16:29:24 No tarczyca bardzo ładnie wyszła, już teraz wiesz co i jak musisz robić na low carb żeby trzymać tarczycę na obrotach. Widać też że musisz mieć cabergoline na stanie i trzymać [...]

    Odpowiedzi: 2285 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/19/2018 4:37:18 PM Liczba szacunów: 0
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    Dzisiejsze wyniki: TSH 1,60 norma 0,27-4,2 FT3 5,4 norma 3,1-6,8 FT4 13,8 norma 12-22 Estradiol 82,53 norma 27,1-52,2 Prolaktyna 486,8 norma 86-324 Progesteron 1,06 norma do 0,474 Test powyzej skali. Lekko podniesiony cholesterol calkowity. Ostatnio czasami boli mnie glowa, czy to moze byc od PRL. Bralem niepokalanek 4 ed, ale na mnie chyba nie [...]

    Odpowiedzi: 2285 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/19/2018 4:27:54 PM Liczba szacunów: 1
  • Spadek libido, słaba erekcja

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] z tego co kiedyś wyczytałem to: Nadczynność powstaje w przypadku nadmiernego wytwarzania T3 w orgiazmie, zanim jednak powstanie musi dojść do konwersji z T4 do T3. Po prostu tarczyca pracuje zbytt mocno i produkuje zbyt dużo tych hormonów dlatego nazywane jest do nadczynnością. TSH jest natomiast hormonem produkowanym przez przysadkę mózgową i [...]

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 12406 Data: 2/17/2018 4:35:18 PM Liczba szacunów: 0
  • Panowie podpowiedzcie pomagam gościowi z badaniami itd leci na bombie juz z 1.5 roku badań cały czas ok poza lekko rozjechanym morfo ,hgh idzie 5 jm z 1.5 roku ostatnie 4 miesiące 400 deki plus 500 testa exe i caba Tarczyca cały czas była ok teraz wyszło ft4 ponad 2 razy norma ,gosc ma 55 lat ft3 i tsh norma Rozszerzyć diagnostykę tarczycy ?

    Odpowiedzi: 42161 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/4/2021 3:23:14 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] 21x26x64mm, a lewy 19x21x61 mm. Cieśnia miała 5mm. Według opisu miąższ był nieco niejednorodny ale bez ewidentnych zmian ogniskowych. Endokrynolog wtedy określił, że tarczyca jest powiększone i jest to niedoczynność. Nic więcej na temat USG nie usłyszałam. Jeśli chodzi o to ważenie jedzenia, to sprawa jest prosta. Przez 3 miesiące moje [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 1906 Data: 10/6/2019 12:49:44 AM Liczba szacunów: 0
  • UPDATE: WYNIKI BADAŃ Wyniki na dzień 8.10.2019 TARCZYCA: TSH: 1,240 uIU/ml (norma: 0,300-3,940) FT3: 5,22 pmol/l (norma: 3,71-6,70) FT4: 16,80 pmol/l (norma: 12,23-20,21) MORFOLOGIA: WBC (leukocyty): 5,59 tyś/ul (norma: 3,8- 10,0) NEUT: 2,16 tyś/ul (norma: 2,50-7,00) NEUT%: 38,6% (norma: 45-70) LYMPH: 2,74 tyś/ul (norma: 0,80-4,0) LYMPH%: 49% [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 1906 Data: 10/9/2019 1:22:36 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] 1h: 63 po 2h: 62 Krzywa insulinowa: na czczo: 11,56 μIU/ml po 1h: 58,73 po 2h: 25,87 Obliczyłam sobie HOMA-IR i jeśli dobrze wpisałam ;-) to wyszedł 2.2 - czyli za dużo. A tarczyca po kolei była tak: 1.03.2014. TSH 1,61 μIU/ml (0,52-4,00) 12.05.2015. TSH 2,204 μIU/ml (norma: 0,55 - 4,00) FT3 3,95 pmol/l (norma: 4,7 - 7,20) FT4 13,79 pmol/l [...]

    Odpowiedzi: 254 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/5/2015 4:30:05 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] wróciłam do treningów siłowych w 04.2020r. i przetrenowałam się w 01.2021r. gdzie miałam silny nawrót nerwicy, co prawda 3 dniowy, ale był - wnioskuję, iż jedno z drugim jest mocno związane. Nie wrócę na razie do treningów siłowych. Chyba moja tarczyca jest dalej mocno nakręcona. Będzie rower, góry i relaks. Komentarze mile widziane ;-)

    Odpowiedzi: 5426 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/5/2021 7:54:48 AM Liczba szacunów: 1
  • [...] 5.09.2015. fosfataza zasadowa, magnez, ferrytyna /SFD/Images/2015/9/5/a5d179477078463ba4e16b10bcbd660d.jpg 5.09.2015. tarczyca /SFD/Images/2015/9/5/d81260779fee4ddeac68301a85efaafd.jpg Co sama zauważyłam (może herezji nie wygłoszę): - TSH niżej-wyżej-niżej. FT3 tak samo - poniżej normy, [...]

    Odpowiedzi: 254 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/5/2015 8:16:00 PM Liczba szacunów: 0
  • [BLOG] DT Kebula w remoncie!

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    [...] mIU/l Norma 102 - 496 aczkolwiek w jednym poradniku prowadzonym przez endokrynologa czytałam, że to właśnie ft3 i ft 4 są niemiarodajne http://www.endokrynologia.net/tarczyca/hormony-tarczycy-tsh-ft4-ft3 cóż, artykuł został napisany przez LEKARZA, a nie miejskiego szamana, a jednak skrót dr med budzi we mnie więcej zaufania. chociaż taka [...]

    Odpowiedzi: 1164 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/13/2016 10:28:48 PM Liczba szacunów: 1
  • Molly_s- DT

    Post
    Ladies SFD

    [...] 5 prolaktyna 36.9 ng/ml, norma: 3.24-29.12.  Nie wiem co dalej robić :-? Iść z tym na usg, do endo czy nic nie robić?? Nie wiem czy jest tu podejrzenie o niedoczynność czy tarczyca raczej zdrowa? :-? Obli, czy wprowadzać ograniczenia dla Ladies z niedoczynnością tarczycy? Druga sprawa- zmienił się termin mojego wyjazdu.. Będę wyjeżdżać już [...]

    Odpowiedzi: 520 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/6/2013 12:44:49 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] ww to konwersja mi ruszyla. Jestem ta szczesliwa osoba, ze nie mam hashi, nie mam problemow z cholesterolem, glikemia, hormonami kobiecymi, czyli ze wszystkim co sie laczy z tarczyca. Mam tez w domu przyklad gdzie dieta typu lc, keto przy porzadnych wysilkach i byciu instruktorem spowodowala wszystkie powyzsze poza hashi. Dla wielu kobiet lc jest [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 1539 Data: 11/27/2016 11:01:00 AM Liczba szacunów: 0
  • Mam już wyniki badań. Bardzo szybko poszło, zwłaszcza że na wit. D czeka się do 16 dni. Glukoza 84,6 (norma 70-99) TSH 1,61 (norma 0,27-4,2) FT3 3,63 (norma 2-4,4) FT4 1,34 (norma 0,93-1,7) anty TPO 12,69 (norma 0-34) Witamina D3 metabolit 25(OH) 27,20 poziom niewystarczający 10-30 Wygląda na to, że z tarczycą wszystko ok, ale przynajmniej w końcu [...]

    Odpowiedzi: 307 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/5/2016 7:28:52 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] Żadnych objawów niedoczynności nie mam - muszę się po prostu obserwować. Opisała mi to, co Athanaie powyżej, odnośnie rzutów tej choroby i tego, że dopóki nie zostanie tarczyca zniszczona do końca, to takie coś będzie się pojawiać. Póki co mam brać cały czas selen, bez letroxu. Wizyta następna w styczniu. Wtedy też zrobić TSH i będziemy [...]

    Odpowiedzi: 208 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/23/2013 9:48:29 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] wyników. Najpierw dobre wiadomości. TSH było: 2,83 - jest: 2,27 (norma 0,27 - 4,20) FT4 było: 1,39 - jest: 1,37 (norma 0,93 - 1,70) FT3 jest: 3,00 (norma 2 do 4,4) Także tarczyca ok. Porównanie z kwietniowymi wynikami. Badałam też nadnercza (kortyzol, acth, aldosteron). Na razie mam kortyzol tylko. Acth będzie w poniedziałek, aldosteron za 2 [...]

    Odpowiedzi: 459 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/9/2013 8:11:04 PM Liczba szacunów: 0