"Ten schab to wyjatkowo tak, bo tyle szlamu z niego wyciekło. Jak gotowy produkt ma 150g, to wcześniej surowy miał może 200, w tym trochę wody i tłuszczu który wypłynął. Musiałbym zwazyc przed i po obróbce i proporcjonalnie liczyć. A po co, skoro jest w kalkulatorze opcja "po obróbce" i ona to uwzględnia." Tak napisałem, ale zgadzam się, że [...]
[...] najsmaczniej) na oleju z pestek winogron, przedtem obtaczac w mace (maniacy moga w razwoej..ja to robie w krupczatce). Smazyc nie za dlugo, tak, zeby choc zrumieniony byl surowy w srodku. Losos dobrze kompnuje sie z uprzednio rozrobinonymi warzywami - mlodymi listkami salaty. pomidorkami pokrojonymi w osemki, malymi swiezymi ogorkami, [...]
[...] 1.99/szt przy zakupie 2. Ryż długoziarnisty 5x100g/1,39. Dodatkowo pierś z kurczaka za 11,90 w terminie 22.01-24.01. No i oczywiście 12pak Harnasia w super cenie :D Niedługo zejdą poniżej kosztów produkcji :D W biedronce łosoś surowy, chyba za 45zł/kg, ładne grube plastry, a nie tak jak w cerfurze jakieś ścinki z ogona w tej samej cenie.
Surowy ziemniak posiada około 80 kcal, 17g węglowodanów, 2 g białka oraz 0,1g tłuszczu na 100g produktu. Produkty zwsze powinniśmy ważyć przed obróbką tj. gotowaniem, smażeniem itd. -Makaron, ryż, ziemniaki, kasza itp nabierają wody przez co stają się cięższe, co jest chyba oczywiste. A ich kaloryczność jak i wartości odżywcze podane są dla [...]
[...] odwrotnych niż zamierzone. Jak ważyć? Pomimo iż wydaje się to banalnie proste, wiele osób popełnia błędy ważąc produkty. Ważąc produkty powinniśmy zawsze ważyć wyłącznie surowy produkt przed upieczeniem, smażeniem, gotowaniem itd. Mięso po obróbce termicznej traci około 25% swojej objętości, zaś produkty takie jak ryż czy makaron zyskują [...]
[...] sytuacje zupełnie odwrotną. Gotowanie produktów suchych takich jak makaron, ryż i kaszę, powodują zmianę wagi w drugą stronę. I w tym wypadku także musimy ważyć produkt surowy przed gotowaniem. W przypadku wyżej wymienionych produktów ich waga może znacznie się różnić od wchłoniętej wody i poziomu rozgotowania. Więc podsumowując... liczymy [...]
[...] natychmiast zużyć jedzenie albo pić zawierając cukier taki jako bar cukierka albo napój węglowodanu. To traktuje łagodnego do umiarkowanego hypoglycemia i zapobiega surowy stan hypoglycemia. Surowy hypoglycemia jest poważny warunek, który może wymagać medycznej uwagi. Symptomy zawierają dezorientację, atak, nieprzytomność i śmierć. [...]