[...] passatę, cieciorkę i masło orzechowe i dusić na małym ogniu przez około 25 minut. Dodać kolendrę (zachować kilka łodyżek do dekoracji) i dusić jeszcze przez 5 minut. Jeśli sos będzie zbyt gęsty - dodać kilka łyżek wody. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku, udekorować kolendrą i podawać z białym ryżem. Pierś z kurczaka w sezamie Składniki [...]
[...] jagnięcina ,jogurty,warzywa z węglowodanów ryż,kaszę i dobre pieczywo na zakwasie. jajecznica owszem ale zjedzona z chrupiącym chlebem podgrzanym w piekarniku do tego ostry sos i pachnąca kawa z mlekiem.Na podwieczorek dobry jabłecznik z dodatkiem cynamonu oraz odrobina miodu.Lubię gotować i jeść.;-) Ale jak ktoś lubi się umartwiać i to go [...]
[...] Co do miski - przez te 16 dni to była praktycznie dieta pudełkowa. Obiady opisane kalorycznie. Było czysto- wysoko węgle(głównie ryż), sporo białka , tłuszcze tylko z łososia i orzechów(i mleka ale tam nie za dużo) Teraz mam urwanie łba i w domu nie mam czasu gotować, dlatego przez najbliższe dni dieta będzie wyglądała tak: Śniadanie : proch [...]
[...] Składniki: śmietana, 1 jajko, 10-15 dag żółtego sera (nie za ostry, np. podlaski) Jarzyny gotujemy, jednak najlepiej byłoby na parze. Ze śmietany, jajka i sera robimy sos dodajemy gałkę. W formie żaroodpornej wysmarowanej oliwą układamy jarzyny, posypujemy zielonym pieprzem i przykrywamy beszamelem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] nich puszczają dużo soku zatem potrawa sama w sobie robi się wilgotniejsza. Do takich warzyw należy np. cukinia, która jednocześnie ma bardzo mało kalorii. - jeżeli lubisz sosy przygotuj sobie dietetyczną wersję – jeśli dieta pozwala bazuj na zdrowych olejach i przyprawach albo na przecierze pomidorowym. Łyżka przecieru (ok. 30g), przyprawy, [...]
[...] do sałatek, sól i słodzik Warzywa pokroić : kapustę we wstążki, jabłko i paprykę w kostkę, koperek i szczypiorek posiekać. Z oleju, soku z cytryny i przypraw przygotować sos, połączyć z warzywami. Jedna porcja ( 125 g ) zawiera 87 kcal Ryba po grecku ( składniki na 4 porcje ) 300 g filetów z mintaja majeranek 1 łyżka oleju 200 g [...]
[...] potraw takich jak np. mięso bez panierki lub pieczone (ale wybieraj te mniej tłuste rodzaje mięs), grillowane ryby, sałatki z kurczakiem lub krewetkami, tatar wołowy lub z łososia, owoce morza itd. Wszędzie przecież podana jest waga, jeśli nie to zapytaj o nią (choć restauracje są zobowiązane do podawania wagi potraw). Unikaj dodatków taki jak [...]
[...] również na oko wpisuję. Pewnie mają około 100-150 g i wpisuję jako bułkę pszenną. Doliczam 5 g oleju słonecznikowego, bo na czymś to mięso pewnie jest smażone. No i zostaje sos, który wpisuję jako 10-20 g majonezu. Jeśli są inne dodatki typu boczek czy ser, to również wpisuję. Da się to mniej więcej oszacować jak widać. Kwestia tylko [...]
[...] kiwi pokrojone w ćwierćplasterki, 200 groszek. Sos dowolny. Wersja owocowa wymaga pomarańczy, ananasów z puszki, banana, też kiwi, mandarynek, brzoskwiń, co się ma. Jako sos nad wyraz pasuje majonez, nawet ten ostrzejszy. 95. Z tuńczykiem Jedna kapusta pekińska, puszka tuńczyka (jak w oliwie, to tę oliwę zużyć do przygotowania sosu winegret), [...]
[...] z solą na miazgę, wymieszać z musztardą i majonezem, dodać śmietanę. Ogórek pokroić w cienkie paseczki wymieszać z ugotowaną, ostudzoną i odcedzoną fasolą, cebulą i sosem, dodać posiekaną zieleninę. Przyprawić do smaku solą, octem, cukrem i pieprzem. 191. Sałatka z fasolki szparagowej 30 dag fasolki szparagowej, 1 cebula /10 dag/, 2 [...]
[...] z rodzin strączkowych i tłustych mięs. Świeżą i suszoną przyprawę dodaje się do jarzyn i marynat, do wątróbki, kotletów cielęcych i wieprzowych oraz potraw z drobiu, zup, sosów. Szałwię stosuje się jako dodatek do winiaków i likierów. Na zachodzie Europy pije się herbaty szałwiowe z dodatkiem cytryny lub miodu. Polecany jest dodatek kilku [...]
[...] wydawać. Wystarczy być tylko zmotywowanym i skoncentrować się na celu. Możesz rozkoszować się polędwicą smażoną na maśle z roztopionym żółtym serem i majonezem, smażonym łososiem w śmietanie czy jajecznicą na boczku. Jest to pyszne tłuste jedzenie które pozwoli ci....schudnać Dieta dla chudego faceta Co jeść, aby utyć • Tłuszcz w [...]
Dla mnie za dużo mięsa :D Ale jak jecie frytki to z samą solą czy czymś jeszcze? Ja lubię do frytek keczup i sos słodko-kwaśny. Ale jedno albo drugie, nigdy razem.
Dla mnie jeśli chodzi o kebab, to fajne są świeże dobre warzywa, mięso odpowiednia ilość, dobry sos i sposób przyrządzenia. Często dają za dużo sałąty do reszty, czasem za dużo mięsa, czasem nie robią tego warstwowo, nie mieszają tego typu na dół nakładają bardzo dużo sałaty, potem tylko mięso i na górę same warzywa, wolę jak jest to trochę [...]
Podpowiedzcie jakiś dobry posiłek z mięsa bo pomysły się kończą sos sojowy sos sriracha sos z papryczek chipotle mieszanka warzych chinskich olej sezamowy czosnek miod wielokwiatowy cytryna cyc z kury makaron woda imbir w proszku cyc pluczemy staannie ,pluczemy w paski , dajemy na sito do osuszenia. Marynata : pół szklanki wody podgrzewamy [...]