[...] jestes kulturysta pamietaj to ty bedziesz sie z nich smaic na zjazdach klasowych po 10 latach :))) ryż + bakalie ryż + powidla ryż + gotowane piersi z kury sos czosnkowy(czad :)) ryż + duży jogurt + otreby pszenne ryż + puszka tunczyka w sosie wlasnym moze byc z sokiem z cytryny or musztarda ryż + omletem [...]
[...] musztardy 1 łyżeczki soli czosnkowej Sos Tabasco (ewentualnie) Włóż kurczaka, cebulę i seler do średniej miski. W małej miseczce zmieszaj majonez, musztardę, Sól czosnkową i ewentualnie Tabasco. Polej otrzymanym sosem kurczaka. Rozłóż na dwie porcje. Pół filiżanki zawiera: 161 kalorii, 19 g białka, 5,5 g Węglowodanów, 7 g tłuszczu
mam takie pytanka po co sie pije isoster , zaczynam trening i czy powinienem to pic? czasami widze w dietach ze jecie 30gr białka 80% co to jest i gdzie to mozna kupic! cały czas zadaje pytanie to chociaz raz cos napisze od siebie:) mam super przepis na zdrowy sos do ryz+kurczak,indyk czy do ziemniakow, kaszy! nalezy zmieszac serek naturalny , [...]
[...] potasu (2132 mg), żelaza (8,9 mg), wapnia (240 mg), magnezu (216 mg) i fosforu (743 mg). Produkty sojowe Najbardziej popularne produkty sojowe to mleko sojowe, tofu oraz sos sojowy. Mleko sojowe jest napojem otrzymanym z namoczonych w wodzie, a następnie rozdrobnionych ziaren sojowych. Jest ono bogate w białko oraz witaminy z grupy B. [...]
[...] dokładnie umyć, osuszyć i wyłożyć nimi salaterkę. Kawałki tuńczyka delikatnie wymieszać z cząstkami grejpfruta, jajkami pokrojonymi w kostkę, plasterkami banana. Zalać sosem. Sałatkę ułożyć na liściach sałaty, udekorować ósemkami jajek i posypać papryką. Pozywny makaron: 20 dag makaronu 20 dag mielonego mięsa 1 łyżka oleju sos z [...]
[...] proponuje dorzucic banana pokrojonego w plasterki i garsc rodzynek. poleca : Michal (swidek) Ryż z tuńczykiem z salatką Torebka ryżu (125g) Puszka tuńczyka (w oleju albo sosie własnym) Musztarda , majonez 1 Średnia cebula 2 Pomidory Żółty lub biały ser Ogórek konserwowy Ryż gotujemy (do garnaka można dodac troszke oliwy), tunczyka oddzielamy [...]
[...] i jesli nie zniszczy się jej, to grzyby przechodza przez człowieka właściwie nie trawione i nic z nich organizm nie czerpie-chyba, że z tego w czym były przyrządzone(jakis sos itp). Żeby zniszczyć ściany komórkowe trzeba świeże grzyby przepuścić przez maszynkę do mięsa, a jeśli są suszone to zemleć na proszek. Wartość odżywcza grzybów równa [...]
[...] przestygła - najlepiej smakuje, gdy nie jest bardzo gorąca. Zielona soczewica na ciepło Ugotowaną zieloną soczewicę podajemy na ciepło w miseczkach. Obok do polewania sos z jogurtu z 2-3 ząbkami czosnku i odrobiną mielonego kminku. Można też polać sosem vinaigrette z oliwy, soku z cytryny, czosnku i soli albo białym winem i posypać [...]
[...] połączyć z cebulką 2 łyżeczkami kaparów i sokiem z cytryny zmiksować na gładko dodać majonez i jogurt doprawić. resztę składników wymieszać wstawić do lodówki na 15 min. sos podawać oddzielnie w sosjerce :) ZNOWU NIE DLA I FAZY :) COŚ Z GRILLA skład: 4 pęczki dymki, 30 dag cukini, 2 jabłka, 6 łyżek oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, 6 lyżek sosu [...]
[...] kiedy ryż będzie miekki. Szpinak z ryżem podajemy polany obficie sokiem z cytryny... Szpinak z pieczarkami SZPINAK Z PIECZARKAMI 1 opakowanie szpinaku 1 opakowanie "sosu białego" - np. Knorra ok. 30 dag pieczarek 3 średnie ząbki czosnku suszona lub świeża bazylia (ok. 3 łyżek) 3 kubki śmietany (%według uznania - polecam Szefa [...]
[...] gotowania, to im dłużej dotujesz tym bardziej zwiększasz IG. Dlatego jarzyny warto gotować krótko lub na parze. A propos jarzyny na parze. Ja do nich robię sobie różne sosiki. Np.: posiekaną cebulkę lub dwie duszę na odrobinie oliwy z oliwek, dodaję ząbek czosnku, koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki, doprawiam ziołami prowansalskimi [...]
[...] pieczone w folii, chude ryby (dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp), gotowane, faszerowane, w galarecie, niewielkie ilości chudych wędlin, ziemniaki gotowane lub puree, sosy łagodne na wywarze z jarzyn lub chudego mięsa, podprawione zawiesiną z mleka lub jogurtu z mąką, jarzyny gotowane (bez kapusty) - marchew, szpinak, brokuły, pomidory bez [...]
[...] gotowac az zgestnieje, posolic popieprzyc, wyjac wanilie. Dorsza oproszyc sola i pieprzem. obsmazyc na rozgrzanym masle po 2 minuty z kazdej strony. na ogrzany talerz wlac sos, ulozyc usmazona rybke i posypac szczypirkiem. FILET Z INDYKA FASZEROWANY SZPINAKIEM (Nowe) 1 filet z piersi indyka ok 1 kg 20 dkg watróbki kurzej 20 dkg mrozonego [...]
sorry ale cos mi nie dzialalo sfd, oto moja dieta jeszcze raz, co do sniadani to spokojnie tyle jem najpier musli a za 10-15 reszta ;0 sos albo tak normaln z konrra albo taki do kurczaka z pudliszek 9 ma warzywya itp ) w sobie dzieki za uwagi 7:00 Kreatyna 5g+Multitabs, Centrum, Vit C 7:30 70g musli+200ml mleko+3 jajka+3 kromki+ szynka 200g [...]
Bazylia Stosowanie Jest stosowana przede wszystkim jako dodatek do pomidorów w każdej postaci - sosów, zup, przecierów, sałatek. Stosuje się ją również do sałatek warzywnych, z dodatkiem nabiału i owoców morza, zup: z warzyw strączkowych, ryb; drobiu, wieprzowiny, ryb słodkowodnych, omletów, pizzy. Pochodzenie Pochodzi z Indii. Walory [...]
[...] nimi!) Sałatka - surówka: zielona sałata, kapusta biała lub pekińska z dodatkami w zależności od sezonu (marchewka, kalarepka, rzepa, rzodkiewka, kalafior, brokuły...) w sosie na bazie pasty ( można dodać do pasty musztardy, octu jabłkowego, miodu, czosnku, szczypiorku, pietruszki czy chrzanu). Gorący posiłek - warzywa i ziemniaki gotowane [...]