jaja + słodzik, wymerdać, wrzucić owsiane odstawić na 10 minut, usmazyć placki, zjeść popijając odzywką białkową :-) Od ponad 2 miesiecy nie mam nic smaczniejszego na sniadanie :-) O! %-) spróbuje, z rana jakoś na ryż nie mam ochoty heh.^^.
jaja + słodzik, wymerdać, wrzucić owsiane odstawić na 10 minut, usmazyć placki, zjeść popijając odzywką białkową :-) Od ponad 2 miesiecy nie mam nic smaczniejszego na sniadanie :-) O! %-) spróbuje, z rana jakoś na ryż nie mam ochoty heh.^^. Dodaj jabłko obtoczone cynamonem w kostkach i wymiata! Nie są wtedy tak suche.
Używałam syropu z Agawy na moim epizodzie Montignacowym. Miałam tez ksylitol i stewie, ale one zmieniają jak dla mnie smak dosladzanego jedzenia/picia. Teraz niczego nie używam, bo nie mam potrzeby nic dosladzac. Mężowi kupiłam zwykły słodzik.
nooo to zależy co dla kogo jest "za słodkie" czy "za mało słodkie" Poza tym słodzik w większej ilości jedzie straszliwie chemią, jak robisz dla kogoś to może lepiej posłodzić cukrem i tyle, a jak dla siebie to owocami, banan, figa daktyle, są bardzo słodkie
Ależ przecież luzuję się totalnie, nawet napisałam kilka miłych słów do autorki postu. Po prostu chcę wiedzieć co złego jest w drążeniu pewnych tematów i dowiadywaniu się o różne rzeczy. W moim wypadku o słodzik.
tu jest spam, tu nie ma zasad. a ja i tak nie wycofam się z tego co napisałam bo podejście twoje przeraża nic jeszcze nie zrobiłaś a walczysz o słodzik jak by twoje życie od tego zależało.
dodam, że istnieją przesłanki ku temu by twierdzić że nie tylko cukier sam sobie wpływa na gospodarkę insulinową ale jedynie słodki smak może być bodźcem dla organizmu do sekrecji insuliny. A to oznacza w dużym skrócie, że słodzik wcale nie jest dla organizmu taki obojętny jak producenci twierdzą ;-] jedzenie słodkich rzeczy jest przyjemne, owszem [...]