Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ulubionego Vege Burgera 100 ml gorącej wody 10 g ulubionej Dzikiej oliwy kilka rzodkiewek, pomidorków, kawałek ogórka, papryka, oliwki ulubiony Dziki Sos Jak przygotować: Masę burgerową przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu, po czym formujemy 8 kuleczek. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy nasze [...]
Czego potrzebujemy: 100 g jogurtu 2% tłuszczu 125 g twarogu półtłustego 70 g Blueberry in Jelly 12 g żelatyny + 100 ml wrzątku do dekoracji jeśli makro pozwala - dodatkowa frużelina, owoce, roztopiona czekolada Jak wykonać: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Twaróg, jogurt, jagody w żelu miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy [...]
Czego potrzebujemy: 250 g bananów 130 g mleka - ulubionego 60 g WPC czekoladowego 5 g kakao 450 g naturalnego jogurtu proteinowego Jak wykonać: Banany kroimy na plasterki i mrozimy około 3 godzin. Po tym czasie blendujemy je z mlekiem, WPC oraz kakao - na gładką masę. Mieszamy z jogurtem proteinowym. Możecie posypać ziarnami kakao lub siekanymi [...]
Czego potrzebujemy: 150 g Choco Muffin 150 ml wody 40 g rozpuszczonego oleju kokosowego 100 g granulek serka wiejskiego lekkiego 1 żółtko 2 łyżeczki erytrytolu Jak wykonać: Serek blendujemy z żółtkiem i erytrytolem na gładko. Ciasto czekoladowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, [...]
Czego potrzebujemy: 2 jajka 190 g mąki orkiszowej jasnej 200 ml mleka 200 ml wody gazowanej szczypta soli łyżeczka erytrytolu 7 g oleju 100 g Choco Plum Jak wykonać: Wszystkie składniki poza Choco Plum wrzucamy do miski i miksujemy na wysokich obrotach. Na teflonowej patelni smażymy naleśniki. Każdy z nich smarujemy 10 g Choco Plum. Zjadamy:) [...]
Czego potrzebujesz: 240 g czerwonej fasoli z puszki 200 g banana 20 g mąki kokosowej 20 g oleju kokosowego 20 g masła orzechowego 30 g kakao 60 g Vegan Protein Strawberry 15 g erytrytolu 20 g gorzkiej czekolady do dekoracji Jak wykonać: Wszystkie składniki poza czekoladą blendujemy na gładką masę. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i [...]
Składniki: 25g ryżu basmati 120g tuńczyka cukinia pieczarki rzodkiewki cebula bazylia przyprawy do smaku Sposób przygotowania: Ugotować ryż Wszystkie składniki należy zblendować, tak aby powstała gładka masa. Wyłożyć gotową masę na papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok. 45 min. do momentu aż placuszki będą [...]
Czego potrzebujemy: 20 g nasion chia 100 ml mleka 15 g komosy ryżowej 5 g erytrytolu 50 g frużeliny bez dodatku cukru owoce do dekoracji Jak wykonać: Nasiona chia zalewamy mlekiem, dodajemy erytrytol dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu po czym studzimy i dodajemy do chia. Wszystko [...]
[...] taką przyswajalnością, że aż trudno uwierzyć, że ktoś to kupuje. Niestety mam teraz bardzo ograniczone fundusze i nie mogę sobie pozwolić na Scitec Whey professional, więc szukam jakiejś tańszej alternatywy. Co sądzicie o firmowym białku z SFD http://www.sfd.pl/sklep/SFD_SFD_Complete_Protein_Plus_-opis26694.html, a może macie inne propozycje :-)
Hej, szykuję się do zakupu SFD WPCplusPROTEIN. Próbowałam wielu smaków tego białka i wiekszość jest naprawdę pyszna, chociaż kilka bylo "strzałami w kolano" i wolałabym tego uniknąć. Sama próbowałam czekolada- ciastko, ciasto, nugat, karmel, biała czekolada, banan, wanilia, masło orzechowe, malina ale są to smaki, które są dostępne od jakiegoś [...]
Czy ktoś mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami z białkiem SFD oraz poradzić w wyborze smaku? Chciałbym poznać opinie na temat różnych wariantów smakowych dostępnych w sklepie sfd. Czy któryś z smaków wyróżnia się jako ulubiony i dlaczego? Jest ich tam tyle że po prostu nie mogę wybrać, czuje się jak kobieta w butiku :-)