Żółte sery to jedne z najpopularniejszych dodatków do kanapek. Mają jednak dużo szersze zastosowanie, o czym wiedzą wszyscy miłośnicy pizzy, zapiekanek itp. Weganie jednak omijają ten produkt ze względu na zawartość surowca pochodzenia zwierzęcego. Ostatnio w Biedronce pojawiły się roślinne plastry, które do złudzenia przypominają żółty ser. Napis [...]
Mam taka dziwna zagwodzke. Wiemy ze mleko ma pożądny profil aminokwasowy. Jednak przy kwalifikacji produktow ze wzgledu na zawartosc aminokwasow egzogennych utarło mi sie ze są tam tylko mięsa. Jednak nie dokonca mi cos tu pasuje./ Czy ktorys z tych produktow ktore wymienilem zalicza sie do jedzenia zawierajacego wszystkie aminokwasy niezbedne ?: )
Może opiszecie jak macie wiedzę jakich firm z serami żółtymi unikać a jakie produkują prawdziwe sery? Zmieniony przez - prezes3 w dniu 2013-08-15 19:28:42
[...] wysoko przetworzonych dobrze mi zrobiła. Staram się czerpać z różnych zdrowych źródeł białko (Skyr, jogurt naturalny, twarogi, orzechy) tłuszcze (awokado, ryby, jajka, sery żółte, pleśniowe, orzechy) węgle (kasze, ryż brązowy, pełnoziarniste lub strączkowe makarony, pełnoziarniste pieczywo) oraz owoce i warzywa (często warzywa na patelnie z [...]
[...] wanilia oraz sok z cytryny. Należy unikać produktów, które dostarczają dużo soli, takich jak wszelkiego rodzaju kiszonki (kapusta kiszona, ogórki kiszone) i marynaty, sery żółte, konserwy, śledzie solone, wędzonki, pasztety, wędliny podrobowe, przegryzki w rodzaju słonych paluszków, chipsów i snacków. Bogate w sód są również mieszanki [...]
[...] 17 kilogramów, a jego cholesterol spadł z 249 do 170. To nie było tak, że chodziłem do McDonalds i jadłem tylko sałatki. Zamawiałem też Big Maki, ćwierćfunciaki z serem, desery i lody.’ Da się? Da się. IIFYM w czystej jego postaci. http://bi.gazeta.pl/im/ca/5a/e8/z15227594Q.jpg Jak burger z McDonald’a może być równoważny ze standardowym [...]
[...] w diecie 45-58% białka może zostać zamienione na glukozę oraz średnio ~46% spożytego białka może być zamienione na kwasy tłuszczowe. Aminokwasami cukrotwórczymi są glicyna, seryna, cysteina, kw. asparaginowy, kw. glutaminowy, prolina, arginina i histydyna oraz te aminokwasy, z których powstają kwas pirogronowy (alanina, seryna, cysteina) oraz [...]
[...] centralny układ nerwowy, przez co zmniejsza napięcie nerwowe i podatność na stres, działa więc uspokajająco i relaksująco. Najwięcej tryptofanu zawierają soja, kasza manna, sery żółte); KWAS GLUTAMINOWY przekształca się w GABA (gamma-aminobutric acid).Wywołuje podobny efekt co serotonina. Dopamina i serotonina to substancje neuroprzekaźnikowe, [...]
[...] uzyskaniem korzystnego składu ciała powinny wiec eliminować z diety produkty zwierzęce o zwiększonej zawartości tłuszczu zwierzęcego (wieprzowina, tłuste wędlin, sery żółte, topione, mleko pow. 1,5% tłuszczu, itp.). Uwagę na to powinny zwrócić przede wszystkim osoby nadużywające sterydy. Przede wszystkim oleje Z punktu widzenia [...]
[...] uzyskaniem korzystnego składu ciała powinny wiec eliminować z diety produkty zwierzęce o zwiększonej zawartości tłuszczu zwierzęcego (wieprzowina, tłuste wędlin, sery żółte, topione, mleko pow. 1,5% tłuszczu, itp.). Uwagę na to powinny zwrócić przede wszystkim osoby nadużywające sterydy. * Przede wszystkim oleje Z punktu widzenia [...]
[...] nadmierna produkcja gazów, wzdęcia, przelewania, Oprócz mleka laktozę zawierają również mleko w proszku, lody (z wyjątkiem sorbetów owocowych), jogurt, maślanka, kefir, sery żółte, twaróg, śmietana oraz masło (w niewielkich ilościach). Najwyższą zawartość laktozy ma mleko, dlatego osoby z objawami nietolerancji laktozy powinny unikać [...]
[...] tofu, ale jeżeli nie możemy się obejść bez nabiału zalecane są produkty obojętne, a wiec jogurt i kefir ( 3 x tyg. po 150g), mozarella i ser feta (4 x tyg. po 60g), mleko i sery kozie (4 x w tyg. po 60 g) i jaja (3 tygodniowo). Całkowicie należy wyeliminować sery pleśniowe, masło, maślankę, sery żółte, , parmezan, mleko krowie, twarożek i lody. [...]