[...] Skład: maślanka (z mleka), śmietanka (z mleka), sól, enzym laktaza, kultury bakterii kwasu mlekowego. Zawartość laktozy poniżej 0,03 g/100 g. Wartość odżywcza 100 g tego serka dostarczy 190 kcal, w tym: 7,8 g białka 16 g tłuszczu (w tym 10 g kwasów tłuszczowych nasyconych) 3,3 g węglowodanów (w tym 3,3 g cukrów) 0,8 g sól Plusy: w smaku serek [...]
[...] bogata w magnez, tłuszcz oraz białko. 100 gramów tzw. prawdziwej czekolady dostarcza aż 500 kcal i jest ciekawym urozmaiceniem posiłków. Ser Tak, dobrze przeczytaliście, ser. Nabiał kojarzy nam się ze zbieraniem wody w organizmie, z kolei ser z tłustymi fast-foodami takimi jak pizza czy McDonald. Jednakże ser dobrej jakości jak najbardziej [...]
[...] mnie zdumiewać kreatywność osób wypisujących w Internecie tezy, które nie mają większego pokrycia w rzeczywistości. I tak właśnie dzieje się w kontekście słodzików, konserwantów, syropu glukozowo-fruktozowego i innych składników oznaczonych, jako „E”. A jak jest naprawdę? Joanna Tobacman w 2001 r. przedstawiła pracę dotyczącą wpływu [...]
[...] powoduje zakwaszenie organizmu, obciąża nerki, odwodnia organizm, zaburza równowagę elektrolityczną, może powodować skazę moczanową, obniża poziom potasu, zaburza pracę serca, powoduje kurcze mięśni, omdlenia, nudności, biegunkę lub obstrukcję i inne dolegliwości. Dietę można spotkać także pod nazwami:Stillmana, pijących, dieta lotników. [...]
[...] jak węglowodany jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. Dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby, przetwory sojowe, biały ser i mleko. 2. Węglowodany.Dzielimy je na trzy rodzaje: cukry, skrobię i włókno. -Cukry występujące w sposób naturalny w niektórych produktach spożywczych to na przykład [...]
[...] tętnic, która może być spowodowana przez miażdżycę. Inne potrzeby Zapotrzebowanie na składniki odżywcze nie zmniejsza się radykalnie z wiekiem. U ludzi starszych często obserwuje się ich niedobory, które mogą być spowodowane: niedokładnym rozdrabnianiem pokarmów, gorszą pracą przewodu pokarmowego, zmniejszeniem łaknienia wskutek osłabienia [...]
[...] dodawany między innymi do parówek. Niemcy zaś za dopuszczalną dawkę dzienną uznali 2,5 mg na kilogram wagi ciała, jednak użycie tego barwnika ograniczyli tylko do owoców konserwowanych zawierających wiśnie, do barwienia wisienek koktajlowych i owoców kandyzowanych w ilości 150 mg/kg. Na liście IL-PZH erytrozyna znajduje się pod nazwą chemiczną [...]
[...] woreczek foliowy napełnić lodem (700 g lodu) i zawinąć go w cienki ręcznik. Następnie trzymać ten kompres u podstawy mózgu przez l minutę, potem przyłożyć w okolicę ser-ca (na odległość złożonych 3 palców od sutka) na l minutę, potem na l minutę do moszny. Następnie lód włożyć znów do lodówki. W ciągu doby powtarzać ten zabieg 5-7 razy. [...]
[...] - 100 g Masło orzechowe - 20 g Kefir - 200 g WYKONANIE 1. Wszystkie składniki zmiksuj razem w blenderze. PIECZONE ZIEMNIAKI Z KURCZAKIEM 30 minut SKŁADNIKI Kukurydza konserwowa - 30 g Mięso z piersi kurczaka- 200 g Ogórek kiszony - 60 g Oliwa z oliwek - 12 g Papryka czerwona - 100 g Ziemniaki - 450 g WYKONANIE 1. Umyj ziemniaki, ale ich [...]
[...] człowieka nie uprawiającego żadnego sportu jest fakt prozdrowotnego działania karnityny. Jest ona niezbędna do prawidłowego funkcjonowania mięśni szkieletowych oraz mięśnia sercowego, gdyż ułatwia utlenienie wolnych kwasów tłuszczowych. Karnityna zmniejsza ich stężenie w krwiobiegu, tym samym zmniejszając ryzyko powstawania miażdżycy naczyń [...]
[...] kefirem lub maślanką ok. 100-150 g – ale to rzadkość, raczej w sytuacjach „awaryjnych”, kiedy nie mogę jej np. ugotować), kanapki z chlebem razowym, kurczakiem, rybą, serem żółtym, jajka, od czasu do czasu manna, kleik ryżowy. Chyba zrobię na trochę „odwyk” od chleba – nie wiem, czy to nie od tego „wywala” mi brzuch. Co lubisz jeść na [...]
[...] problemy z cerą, cellulitis. Układ metaboliczny - nadwaga, napady wilczego głodu, nagły głód słodyczy, cukrzyca, kamienie nerkowe, podwyższony poziom cholesterolu. Układ sercowo-naczyniowy- nadciśnienie, przedwczesne zwapnienie, choroby naczyń krwionośnych, nieprawidłowe ukrwienie rąk i nóg, zawroty głowy, migreny, zawał serca. W jaki sposób [...]
[...] na pewno: 1.Mleko/ Jogurt /Kefir / Maślankę - najlepiej chude bo tłuszcz dodamy z innych źródeł a te produkty mają nadać odpowiednią płynną konsystencje. 2.Biały ser / Białko z odżywki wysokobiałkowej - nasze główne źródło białka w tych posiłkach 3.Płatki owsiane/żytnie/quinoa/sojowe/orkiszowe itp. - wolnoprzyswajalne węgle, [...]