[...] paletę naturalnych kolorów, które gorąco polecam. Przy głęboko osadzonych oczach nie przedłużajmy cienia poza długość oka, aby nie wyglądało na zapadnięte. Wyróżniamy trzy rodzaje cieni: kremowe, kremowo-pudrowe i pudrowe. Najlepsze są te ostatnie, gdyż bardzo rzadko się ważą i długo utrzymują na powiece. W wewnętrznym kąciku oka nakładamy [...]
[...] czas. Poza tym spożyta kazeina w większym ( o 34% ) niż serwatka jest wykorzystana do syntezy białka i nie ulega utlenianiu jako źródło energii. Dlatego lepiej jest jeść oba rodzaje białek. Za każdym razem, gdy organizm potrzebuje rosnąć, naprawiać czy wymieniać tkanki lub komórki, potrzebne jest białko. Białko rozkłada się na aminokwasy służące [...]
[...] czas. Poza tym spożyta kazeina w większym ( o 34% ) niż serwatka jest wykorzystana do syntezy białka i nie ulega utlenianiu jako źródło energii. Dlatego lepiej jest jeść oba rodzaje białek. Za każdym razem, gdy organizm potrzebuje rosnąć, naprawiać czy wymieniać tkanki lub komórki, potrzebne jest białko. Białko rozkłada się na aminokwasy służące [...]
[...] do 3,5g g. na kg. masy swojego ciała. Niestety nie każde spożywane przez nas białko ma taką samą wartość biologiczną (BV - ang. Biologic Value). Powoduje to, iż różne rodzaje białka są w różnym stopniu wchłaniane. Wartość biologiczna białek jest uzależniona od bilansu aminokwasów. Im bardziej bilans ten jest zgodny z własnym bilansem [...]
[...] powinno dyktować pragnienie. Zamiast prób przepłukiwania organizmu przez zalewanie go wodą, musisz jedynie jeść to, co z natury jest w nią bogate. Na ziemi są tylko trzy rodzaje takich produktów: owoce, warzywa i kiełki. One dostarczą ci obfitych zapasów wody, życiodajnej, oczyszczającej substancji. Jeśli ludzie odżywiają się pokarmem [...]
[...] dietę, składającą się z ograniczonej liczby tak zwanych "czystych produktów spożywczych", musi jeść w ściśle określonych porach dnia, na pewno musi mieć tylko pewne rodzaje żywności przed i po treningu, a każde odstępstwo od tych reguł -> łamie zasady diety. Zasada IIFYM jest prosta: Można jeść żywność, jaką chcesz, byle ilość [...]
[...] być także dodatkowo uzupełniana przez produkty spożywcze wzbogacone w witaminy i sole mineralne. UWAGI DOTYCZĄCE DZIECI Owoce, zboża, warzywa i strączkowe są optymalnym rodzajem pożywienia także dla dzieci. Obfite ilości węglowodanów złożonych, protein, błonnika, witamin i składników mineralnych, oraz mała ilość tłuszczu i cholesterolu [...]
[...] nam potrzebne, chociaż mogą być wykorzystane do wytwarzania energii. Niezbędne są natomiast tłuszcze wielonienasycone. W prawie każdym pokarmie znajdują się wszystkie trzy rodzaje tłuszczów, tylko w różnych proporcjach. W kawałku mięsa znajdują się głównie tłuszcze nasycone, jednonienasycone i niewielką ilość tłuszczów wielonienasyconych. Oliwa [...]
[...] łącznej, skóry, włosów i innych ważnych tkanek. Białka z pożywienia, dostarczane przez mięso, drób, ryby, produkty pełnoziarniste, jajka, rośliny strączkowe i niektóre rodzaje warzyw, są rozszczepiane do aminokwasów. Dzienne zapotrzebowanie na białko u dorosłego człowieka wynosi przeciętnie 0,8 g na każdy kilogram masy ciała. U [...]
[...] ten czas. A tak mniej więcej prezentuje się moja dieta na tę chwilę, choć nie zawsze wygląda identycznie, gdyż czasami dokonuję małych modyfikacji szczególnie jeśli chodzi o rodzaje mięsiwa, choć nie tylko. 1. Jajecznica z 5 całych, ogromnych, wiejskich jaj 5g oliwy z oliwek. Łyżka masła orzechowego. Pomidor. B - 40g, T - 43g, W - 5g, 2. [...]
[...] sobą w trakcie wykonywania zadań ruchowych; odpowiedzialność za grupę uwalnia dodatkowe pokłady energii i stymuluje do jeszcze większej pracy. Oczywiście nie są to wszystkie rodzaje zajęć crossfit. Nie ma żadnych ograniczeń w tworzeniu nowych typów treningów, biorąc pod uwagę, ze zmienność jest stałą cechą crossfitu;-) Skalowanie [...]
[...] łącznej, skóry, włosów i innych ważnych tkanek. Białka z pożywienia, dostarczane przez mięso, drób, ryby, produkty pełnoziarniste, jajka, rośliny strączkowe i niektóre rodzaje warzyw, są rozszczepiane do aminokwasów. Dzienne zapotrzebowanie na białko u dorosłego człowieka wynosi przeciętnie 0,8 g na każdy kilogram masy ciała. U kulturystów [...]
[...] kcal), lepiej jest dodawać do zwykłej wody świeżą cytryną/pomarańczę/ grejpfrut/miętę. Kawa z mlekiem i 1 łyżeczką cukru do 3 kubków/4 szklanek dziennie, herbata (różne rodzaje) z 1 łyżeczką cukru/miodu do 2 kubków/3 szklanek dziennie. W początkowym okresie odchudzania należy wykluczyć napoje słodzone/soki. Coca Cola zwykła max raz w [...]
[...] przypadających na dany mięsień) itp itd- to nie jest artykuł z biochemii czy fizjologii, dlatego nie wchodzimy w szczegóły. Tak jak istnieją dwa zawsze powiązane ze sobą rodzaje hipertrofii (rozrostu włókien mięśniowych) – to jest miofibralna i sarkoplazamatyczna, tak istnieją dwa rodzaje przekaźnictwa- aferentne i eferente, czyli [...]
[...] soba liczne wady i zalety. Najpierw wady; efedryna zwana jest nie selektywnym antagonistą receptorów adrenergicznych, ponieważ przez wytwarzanie NA oddziałuje ona na różne rodzaje receptorów adrenergicznych. NA może połączyć się receptorami alfa lub beta, gdzie receptory alfa obniżają lipolizę a beta ją zwiększają. Ogólny efekt lipolizy zależy, [...]
[...] czuć się głodny przez cały czas - a więc niezbyt pomocna sytuacja, jeżeli próbujesz stracić na wadze. Lektyna glutenowa dołącza się do problemów powodowanych przez inne rodzaje żywności zwalniające metabolizm. Kiedy żywność nie jest skutecznie trawiona i spalana jako paliwo dla ciała, jest magazynowana w postaci tłuszczu. Sam w sobie gluten [...]
[...] czuć się głodny przez cały czas - a więc niezbyt pomocna sytuacja, jeżeli próbujesz stracić na wadze. Lektyna glutenowa dołącza się do problemów powodowanych przez inne rodzaje żywności zwalniające metabolizm. Kiedy żywność nie jest skutecznie trawiona i spalana jako paliwo dla ciała, jest magazynowana w postaci tłuszczu. Sam w sobie gluten [...]
[...] czuć się głodny przez cały czas - a więc niezbyt pomocna sytuacja, jeżeli próbujesz stracić na wadze. Lektyna glutenowa dołącza się do problemów powodowanych przez inne rodzaje żywności zwalniające metabolizm. Kiedy żywność nie jest skutecznie trawiona i spalana jako paliwo dla ciała, jest magazynowana w postaci tłuszczu. Sam w sobie gluten [...]
"Odchudzanie w okresie dojrzewania, jak to zrobić efektywnie i zdrowo?" ABECADŁO ODCHUDZANIA W OKRESIE DOJRZEWANIA Pewnie odchudzanie kojarzy Ci się z katorżniczą męką , wyrzekaniem się wszelkich przyjemności lub nieustannym uczuciem głodu? Co to jest dobra dieta? Czy według Ciebie dobra dieta to taka, na której w ciągu tygodnia tracisz 5 kg [...]