SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

prolaktyna po treningu

  • Prysznice zimne

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] aktywne w kontekście poprawy zdrowia i regeneracji. A jaka jest prawda... przeczytasz w podanych artykułach naszych ekspertów. :) "Czy sauna jest dobra dla mięśni? Sauna, a prolaktyna." https://www.sfd.pl/wyszukaj/t-sauna.html?save=1 "Sauna a nadciśnienie tętnicze. Wpływ sauny na ciśnienie krwi" https://www.sfd.pl/wyszukaj/t-sauna.html?save=1 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 318 Data: 12/6/2019 10:07:40 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] w celu zwiększenia tej syntezy kolagenu co nandrolony teoretycznie powodują? npp nigdy nie było u mnie brane, na dece zaobserwowałem polepszenie kondycji stawów mimo tego że prolaktyna zbita do 0 była, a z tego co tam wiem to właśnie dzięki prolaktynie ta synteza jest zwiększona. Zwiekszona prolaktyna nie powoduje wyższej syntezy kolagenu.Estro i [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/2/2018 12:37:57 PM Liczba szacunów: 1
  • Bo zastanawia mnie fakt że bije inse tylko w dzień treningowy przed 8iu i po treningu 10iu. W dzień bez treningu nic. Dziś wypada mi akurat bez treningu i łapie straszna zwieche po posiłku i senność. Więc nie wiem czy insa może od wczoraj jeszcze jakoś tutaj być przyczyną tej sennośći czy bardziej hormony tj; estrogen, prolaktyna ?

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/3/2017 4:11:47 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] w celu zwiększenia tej syntezy kolagenu co nandrolony teoretycznie powodują? npp nigdy nie było u mnie brane, na dece zaobserwowałem polepszenie kondycji stawów mimo tego że prolaktyna zbita do 0 była, a z tego co tam wiem to właśnie dzięki prolaktynie ta synteza jest zwiększona. Msm 7g + vit C 5g + kolagen i takie combo leć aż do ustąpienia [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/2/2018 3:59:19 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] w celu zwiększenia tej syntezy kolagenu co nandrolony teoretycznie powodują? npp nigdy nie było u mnie brane, na dece zaobserwowałem polepszenie kondycji stawów mimo tego że prolaktyna zbita do 0 była, a z tego co tam wiem to właśnie dzięki prolaktynie ta synteza jest zwiększona. Msm 7g + vit C 5g + kolagen i takie combo leć aż do ustąpienia [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/2/2018 4:47:24 PM Liczba szacunów: 2
  • [...] moje pytanie, czy stosował ktoś małe dawki npp, ewentualnie deki w celu zwiększenia tej syntezy kolagenu co nandrolony teoretycznie powodują? npp nigdy nie było u mnie brane, na dece zaobserwowałem polepszenie kondycji stawów mimo tego że prolaktyna zbita do 0 była, a z tego co tam wiem to właśnie dzięki prolaktynie ta synteza jest zwiększona.

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/2/2018 12:05:29 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] moje pytanie, czy stosował ktoś małe dawki npp, ewentualnie deki w celu zwiększenia tej syntezy kolagenu co nandrolony teoretycznie powodują? npp nigdy nie było u mnie brane, na dece zaobserwowałem polepszenie kondycji stawów mimo tego że prolaktyna zbita do 0 była, a z tego co tam wiem to właśnie dzięki prolaktynie ta synteza jest zwiększona.

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/2/2018 12:35:40 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] było robione dzień po wzięciu ćwiartki. Wynik 39pg/ml przy normie 26-61. Więc poniżej połowy. Ale mimo to zwiększę chyba na ćwiartkę co drugi dzień. Poza tym kortyzol i prolaktyna w normie, więc chociaż tyle. Odebrałem też dzisiaj wynik tomografu odcinka lędźwiowego. Niestety potwierdził się najgorszy scenariusz. Mam kręgozmyk rzeczywisty, [...]

    Odpowiedzi: 12373 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/5/2017 8:50:31 PM Liczba szacunów: 0
  • Damian_619-Wiosna 2022

    Post
    Przygotowanie do zawodów

    [...] Ogólnie z badań a było ich sporo (zapłaciłem 128 zł ,akurat trafiłem na promo badań tarczycy za 5 zł %-) więc trochę zaoszczędziłem ) Co wyszło: -podwyższona prolaktyna -lekko glukoza podwyższona -ALT sporo ponad normę Wrzucam dodatkowo metforminę,berberynę,NAC i Cabaser no zmniejszamy dawki Letro :-) Później szama i trening a [...]

    Odpowiedzi: 3676 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/18/2018 8:47:02 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] - dawka euthyroxu zostaje:-) No i wyszły podwyższone przeciwciała, a więc Hashimoto checked. Oprócz tego miałam zlecony cały profil hormonalny, podwyższona wyszła tylko prolaktyna, ale to może być związane z tarczycą. Zobaczymy, co na to ginekolog:-) na razie chciałabym skończyć z tymi wycieczkami po lekarzach bo no już dość;-) Zmieniony [...]

    Odpowiedzi: 373 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/27/2014 4:15:50 PM Liczba szacunów: 0
  • [Dziennik Konkursowy] Popuri & potok555

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] prezentują się następująco : LH 4.27 mIU/ml przy normie 1.70 - 8.60 Estradiol 28.80 pg/ml przy normie 7.63 - 42.60 Prolaktyna 15.12 ng/ml przy normie 4.04 - 15.20 Jak widać prolaktyna przy górnej granicy, co mnie trochę niepokoi. Do endo mam wizytę na 25 maja, ale może uda mi się załatwić teraz na poniedziałek/wtorek u innego endo. Popuri już [...]

    Odpowiedzi: 257 Ilość wyświetleń: 15149 Data: 4/15/2016 4:23:56 PM Liczba szacunów: 0
  • Artur Białek start Wiosna/Sopot 2022

    Post
    Przygotowanie do zawodów

    Nogi Przysiad klasyczny 8-6-4 W1 8x100 6x110kg 4x120kg W2 8x110kg 6x120kg 5x130kg Suwnica 15x240kg 12x280kg 12x320kg 11x380kg Przysiad przedni 12x60kg 10x70kg 8x75kg 6x85kg MC Sumo 8-6-4 W1 8x105kg 6x120kg 4x135kg W2 8x120kg 6x135kg 4x150kg Uginanie podudzi leżąc na maszynie 15x6 12x7 12x8 9x8 Przywodziciele na bramie 15x15kg 12x20kg [...]

    Odpowiedzi: 2522 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/25/2019 8:41:25 PM Liczba szacunów: 2
  • Agnese- zatrzymać na zawsze stan obecny :-)

    Post
    Trening dla początkujących

    SOBOTA (02.08)- DZIEŃ 6 , TYDZIEŃ 2 MISKA NIELICZONA Z CHEAT MEAL'EM OWOCOWYM 1. Quinoa czerwona, 3 jaja, fasolka szparagowa, pomidor 2. Bób, belona wędzona, ogórki świeżo kiszone, fasolka szparagowa, kawa ziarnista aromatyzowana z odrobiną mleka TRENING 3. Czit owocowy: sorbet arbuzowy (arbuz, sok z cytryny, whey) + śliwki i na ogrodzie [...]

    Odpowiedzi: 786 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/3/2014 6:48:48 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] Na pewno nie pij "na siłę" a te 3-4 l łącznie z treningiem z pewnością powinno Ci wystarczyć, chyba, że Twój organizm "mówi" inaczej. 7) Estrogeny i prolaktyna to "hormonalne rodzeństwo" bardzo mocno ze sobą związane. Sprawdź poziom tych hormonów we krwi, tak samo jak testosteronu i podeslij wyniki na priv, bo [...]

    Odpowiedzi: 2724 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/1/2010 10:51:53 PM Liczba szacunów: 0
  • (L)Moni88/zapyrdol na treningach = piękna sylwetka

    Post
    Trening dla początkujących

    [...] A teraz coś nie miłego] odebrałam wyniki badań na hormony STARE WYNIKI Z MARCA: //// NOWE WYNIKI - KWIECIEŃ progestreon 0,7 ng/ml //// 0,6ng/ml (norma 3,34-25,56) prolaktyna 6,79 ng/ml //// 4,89ng/ml (1,39-24,20ng/ml) testostreon 50,47 ng/ml ///// 43,33 ng/ml (14-76ng/ml) Zmieniony przez - Moni88 w dniu 2011-04-07 01:06:29 [...]

    Odpowiedzi: 458 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/7/2011 12:31:01 AM Liczba szacunów: 0
  • ,Witam Obecnie 35 lat, owłosienie słabe na rękach i nogach (pachy i dół OK, broda bardzo powoli, głowa super) Siłka bardziej amatorsko od paru lat 2013/2014 to był bardzo dobry okres na siłowni, zeszłem nisko %BF na lato, dociąłem na clenie, mlody bóg. Potem traumatyczne sprawy rodzinne i zarzucone wszystko praktycznie do końca 2015r do śmierci [...]

    Odpowiedzi: 210 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/2/2017 12:25:52 AM Liczba szacunów: 1
  • no ft4 spadło, ale nie znacznie, TSH trochę wysoko, ale żaden lekarz nic nie zrobi z tym. Cabaseru nie ma w pl aptece, ale po co Ci skoro jest prolaktyna nisko, nic to nie zmieni jak zbijesz. Zacznij trzymać miskę taką jak powinna być, a nie co chwilę coś podjadasz jakieś ciastka, chleby i inne wynalazki. Ile teraz warzysz? Jak sylwetka się [...]

    Odpowiedzi: 261 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/22/2016 8:27:49 PM Liczba szacunów: 0
  • Siema wszystkim ponownie, mam wyniki badań z wczoraj dodam że bite było w niedziele 150mg enan. Samopoczucie jest ok -poprostu normalnie, poddenerwowanie i wahania nastroju powoli minęły. Sutek i klata też minęły bo po treningu chyba coś sobie naciągnąłem i mnie cały lewy cycek piekł później. Natomiast libido wciąż słabe, jak trzeba sprzęt działa [...]

    Odpowiedzi: 47 Ilość wyświetleń: 2534 Data: 5/7/2019 9:21:42 AM Liczba szacunów: 0
  • Kamil Szczęsny (marylinnn) 300 dni z hi-tec

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] Ja na razie jeszcze zdrowieje, przeziębienie już prawie puściło ale wiadomo że organizm jeszcze dochodzi do siebie . W środę chcę zrobić całościowe badania (estrogen,prolaktyna,kortyzol,wątroba itp.) Potem myślę że od połowy listopada wejdę na obroty. Na razie ciężary całkiem spoko się trzymaja , ale sylwetka na - mocno . Wiadomo masa [...]

    Odpowiedzi: 1189 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/17/2016 11:05:22 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] na wyciągu górnym 3x20 60sek 25/30/40 35 minut orbi/ociążenie 3/ watt 158/4,92 km/ 8,4 km/godz. było 35 minut na orbim/ obciążenie 3/ watt 146/4,68 km było 35 minut na orbim - obiążenie 3/ watt137/ 4.55km MISKA suple - prolaktyna, kombucha, fat transporter-TREC, wit. C po treningu /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/0a26110f569a40a3baee8696294e18b3.png

    Odpowiedzi: 517 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/20/2013 9:01:09 PM Liczba szacunów: 0