SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

prawidlowy wynik TSH

  • prawidłowy wynik tsh tarczycy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    TSH 2,810..czy to jest prawidlowe czy to jest juz stan chorobowy niedoczynnosc lub nadczynnosci tarczycy ,,mozliwe ze to sa poczatki stanu chorobowego...prosze o odpowiedz bo wcale sie nie znam na tym

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2437 Data: 2/11/2011 9:03:51 PM Liczba szacunów: 0
  • prawidłowy wynik tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    czy wynik tsh 1,428 jest prawidłowy czy to niedoczynnośc czy nadczynność przy odchudzaniu bo lekarz powiedział że dobrze a może potrzeba zrobic ft 3i ft 4 prosze o pomoc bo niewiem czy szukac pomocy lekarskiej

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1599 Data: 10/17/2011 5:58:06 PM Liczba szacunów: 1
  • tsh prawidłowy wynik

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    mój I wynik to 2,68 po mies brania hormonów zmienił sie na 1,85 a norma to 0.3-3.6 czy mam sie czego obawiac??dodam że mam zespół policystycznych jajników i od 3 lat nie miałam miesiączki a odkąd przyjmuję hormony na tarczyce wszystko powoli wraca do normy.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 999 Data: 2/3/2011 6:28:44 PM Liczba szacunów: 0
  • tsh prawidłowy wynik

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Czy wynik TSH równy 3,270 jest prawidłowy czy nie? jestem kobietą, 32 lata, ważę ok 55kg. Mam bardzo wysokie tętno ok 95 mierzone o różnych porach dnia więc zrobiłam badanie tarczycy bo nie wiem co to może być innego

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1236 Data: 8/23/2011 5:37:43 PM Liczba szacunów: 0
  • wynik tsh czy jest prawidlowy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    jestem [po operaci tatczycy biore ełtyroks 150 a wynik wyszedł mi 0.812 czy jest prawidłowy mam teraz isc na zabieg ginelogiczny i boje sie ze anastjozjolog mnie niedopusci do zabiegu a do endrygologa mam termin za miesiac co robic

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 779 Data: 2/25/2016 9:28:54 AM Liczba szacunów: 0
  • badania TSH-prawidłowy wynik

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    tsh3-tyreotropina 3-ej generacji wynik badania 3,587 czy to jest w normie?jaki jest prawidłowy?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2007 Data: 1/28/2011 3:42:42 PM Liczba szacunów: 0
  • wynik badania TSH prawidłowy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    wynik badania TSH wyszedł mi 25/52 u/ml czy to duzo odbiega od normy .biore eutyrox 100 od kilku lat ,przedtem brałam 150 czy bede musiała zmienić dawke leku.kilka lat temu miałam usunieta tarczyce i węzły chłonne waga skacze mi co jakis czas do góry ale ogolnie czuję sie dobrze.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 895 Data: 3/14/2011 12:45:59 PM Liczba szacunów: 0
  • Prawidłowy wynik tsh u zdrowej osoby jest koło 2 :-) jak masz się badać to zbadaj cały komplet tarczycowych. Jak lecisz ostro z micha to chociaż będzie wszystko w górnych widelkach to i tak podleje %-)

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/23/2017 11:19:11 PM Liczba szacunów: 0
  • Wysokie tsh, prawidłowy wynik wynosi 1,5-2 Niskie t3 nie masz nawet 50% normy celujemy w 90-95% normy T4 dobry wynik ale trochę kuleje. Moze to być przyczyną slabego odbloku, gonatropina (hcg) różniez stymuluje przysadka do pobudzenia podwórza a następnie tarczycy do pracy. W żaden sposób nie zachęcam do leczenia i kozystania z rad. Są to jedyne [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 4491 Data: 12/5/2017 5:40:36 PM Liczba szacunów: 0
  • TSH a kształtowanie sylwetki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam, Od ponad roku jestem pod opieka endokrynologa w związku z moja tarczycą. Wyniki TSH bardzo rózne od 2.5 , po 1,4, 1,8, 2,1 ostatni wynik ponad 3. Moje TSH też skacze, ono jest ogólnie bardzo czułe, nie wiem co ile badasz, ale częściej niż raz na 3 miesiące nie ma sensu. Ja w przeciągu 5 dni miałam spadek o prawie 1. Miałam robione USG, [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 3681 Data: 1/13/2017 2:09:54 PM Liczba szacunów: 0
  • witam:) a jeśli ja mam wynik TSH 1,310 to czy on jest prawidłowy? proszę o szybką odpowiedź

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/5/2008 10:05:41 AM Liczba szacunów: 0
  • wyniki tarczycy tsh

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Wynik tsh równy 0,680 uIU/ml zawiera się w określonej normie 0,250-5,000. Jest prawidłowy.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1202 Data: 11/27/2010 9:57:18 PM Liczba szacunów: 0
  • Testosteron 210ng dl

    Post
    Odżywki i suplementy

    Badanie ogólne moczu Przejrzystość przejrzysty Barwa słomkowy Ciężar właściwy 1,017 kg/l 1,015 1,030 N pH 5,0 5,0 7,0 N Glukoza nieobecna Ketony nieobecne mmol/l 0,00 0,50 Urobilinogen 3,2 µmol/l 0,0 16,0 N Bilirubina nieobecna Białko nieobecne Azotyny nieobecne Erytrocyty w normie Leukocyty w normie [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1455 Data: 11/4/2018 7:09:56 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam, dzisiaj otrzymałem wyniki, i zmartwił mnie nieco dosyć niski jak na mój wiek poziom teścia. Z tego co wiem powinnien być przy górnej granicy, zwłaszcza w moim wieku. Kreatynina 0.76 mg/dl 0.70-1.20 eGFR >90 ml/min/1.73m2 Wynik prawidłowy >60 ml/min Glukoza 81 mg/dl 60-100 Chol całkowity 174 mg/dl 0.0-200 HDL 36,7 mg/dl Poziom Pożądany [...]

    Odpowiedzi: 1671 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/4/2016 9:07:00 PM Liczba szacunów: 0
  • Gorąco

    Post
    Zdrowie i Uroda

    mam to samo więc luz "w koszulce jest w sam raz, w bluzach nie ma szans" nawet sie rymuje badanie na TSH , miałem robione i wynik jest "prawidłowy" to chyba od czegoś innego zależy , poprostu szybko mi sie krew gotuje/grzeje jak sie wkurze/zrobie wysiłek fizyczny , autor , pewnie masz to samo Zmieniony przez - user_85612 w [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 2399 Data: 12/7/2007 2:28:46 AM Liczba szacunów: 0
  • Wymiary idą w dół, oprócz brzucha

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wyniki wyglądają następująco: Kreatynina 0.76 mg/dl 0.70-1.20 eGFR >90 ml/,mim/1.73m2 Wynik prawidłowy >60 ml/min Glukoza 81 mg/dl 60-100 Chol całkowity 174 mg/dl 0.0-200 HDL 36,7 mg/dl Poziom Pożądany >55 LDL 120.4 mg/dl Wartość optymalna <100 Trójglicerydy 84.5 mg/dl 0.0-200 I teraz najważniejsze : TSH 1.600 uIU/ml 0.280-4.300 FT3 3.62 pg/ml [...]

    Odpowiedzi: 33 Ilość wyświetleń: 3273 Data: 4/4/2016 4:26:25 PM Liczba szacunów: 0
  • tarczyca

    Post
    Trening dla początkujących

    Witam wszystkich bardziej doswiadczonych ode mnie.. odebralam wyniki TSH i mam 5,84 przy normie 0,47-5,01,i troche sie martwie czy wynik jest prawidlowy,jutro mam usg tarczycy..poza tym mam podwyzszone enzymy watrobowe i za niski cukier..czy ktos moze wie co to moze oznaczac? z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam.

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 3635 Data: 12/15/2009 4:58:28 PM Liczba szacunów: 0
  • tarczyca

    Post
    Trening dla początkujących

    Witam wszystkich bardziej doswiadczonych ode mnie.. odebralam wyniki TSH i mam 5,84 przy normie 0,47-5,01,i troche sie martwie czy wynik jest prawidlowy,jutro mam usg tarczycy..poza tym mam podwyzszone enzymy watrobowe i za niski cukier..czy ktos moze wie co to moze oznaczac? z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam.

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 3635 Data: 12/15/2009 8:56:54 PM Liczba szacunów: 0