Czego potrzebujemy: 500 g papryki - dwie duże sztuki 25 g ziaren słonecznika 2 ząbki czosnku 5 g oliwy sól, pieprz, chilli, kumin Jak wykonać: Paprykę myjemy, kroimy na mniejsze części i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około godziny w 200 stopniach. Jak lekko przestygnie, paprykę wrzucamy do [...]
Składniki: 100g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 50g twarogu sernikowego 1 jajko czerwona cebula 50g czerwonej papryki 10g czarnych oliwek koperek Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Cebulę i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Jajko, tuńczyka, twaróg, cebulę i paprykę zblendować na gładką masę. [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1528 Data: 6/2/2017 11:41:35 AM Ocena: 5
Czego potrzebujemy: 100 g awokado 100 g tuńczyka w sosie własnym łyżeczka drobno posiekanej cebuli sół, pieprz łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki łyżeczka soku z cytryny Jak wykonać: Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1956 Data: 8/7/2018 10:29:22 AM Ocena: 5
[...] że aby uzyskać konsystencje pasty mikser musi być raczej konkretny, w przeciwnym wypadku czeka nas krojenie w kosteczkę wszystkich składników. Zastosowanie: Jest to pasta zawierająca najwyższej jakości białko - jaja kurzego oraz tuńczyka. Jem przeważnie jako drugie śniadanie. Można jeść solo lub np. z chlebem razowym, jak kto woli. Ps. [...]
Odpowiedzi: 41 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/24/2009 12:54:27 PM Liczba szacunów: 1
[...] 190g gotowanej) -8 g kakao (bez cukru, ciemne, porządne kakao naturalne) -5 słodzików -1/3 szklanki wrzątku. Ciecierzyca w tym wydaniu smakuje bardzo orzechowo i cała pasta przypomina mi czekoladę z orzechami. Moja pasta wyszła mocno kakaowa (taka mi bardzo odpowiada), bardziej jak gorzka czekolada z orzechami, ale można sobie dodać więcej [...]
Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 11712 Data: 9/26/2010 12:05:49 AM Liczba szacunów: 0
[...] dodajac majonez, troche musztardy i przypraw do smaku. Po dokladnym ugnieceniu i wymieszaniu mozemy wstawic do lodowki na jakis czas ale nie jest to konieczne. I pasta gotowa ! Juz można spozywac ;) Jest bardzo dobra na sniadanie, drugie sniadanie itp. Najlepiej zrobic sobie kanapki oczywiscie z chleba razowego Srednio w takiej [...]
Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/28/2005 8:05:51 PM Liczba szacunów: 0
Doładowanie dla mięśni- czyli duszona pierś ze szpinakiem z kaszą i pastą z soczewicy. Składniki na 1 porcje: 150 g piersi z kurczaka 80 g kaszy gryczanej 60 g soczewicy 100 ml czerwonego wytrawnego wina pół małej czerwonej papryki 1 średnia cebula 1 duży ząbek czosnku łyżeczka masła pęczek świeżej kolendry 500 ml bulionu drobiowego pół garści [...]
Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1954 Data: 1/21/2015 8:56:47 PM Liczba szacunów: 0
Witajcie kochani! Chciałbym przedstawić wam mój nowy przepis, a mianowicie PASTĘ RYBNĄ, ala świeży oddech kafara Być może wielu z nas już go zna, aczkolwiek warto go tu przedstawić! W odróżnieniu do KEBABA, który wam serwowałem, należy zaznaczyć, że ten przepis można zawrzeć w swojej stałej dietce (tak jak jest to w moim przypadku. ) Bez [...]
Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 4307 Data: 7/9/2010 11:13:42 AM Liczba szacunów: 0
Chciałam zrobić pastę z makreli, ale jak zobaczyłam 20zł/kg to odechciało mi się. Krążąc pomiędzy sklepowymi półkami zauważyłam wędzone szprotki po 10zł za kilogram. Nigdy ich nie jadłam, to trzeba było spróbować. Powiem krótko: PASKUDNE, a ludzie potrafią całe z głową i ogonem zjeść, fuj. Nie chciałam wyrzucać to zaczęłam kombinować jak zrobić z [...]
Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2417 Data: 6/19/2012 7:08:17 PM Liczba szacunów: 0
Ciecierzyca, zwana też błędnie cieciorką, to smaczne źródło węglowodanów i białka roślinnego. 100g ciecierzycy gotowanej zawiera: kalorie: 164 tłuszcze: 3g w tym nasycone: 0,3g omega-3: 43mg omega-6: 1113mg węglowodany: 27g białko: 9g dokładne dane tutaj: http://www.nutritiondata.com/facts/legumes-and-legume-products/4326/2 Pasta z niej jest [...]
Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 12120 Data: 7/6/2009 11:41:55 PM Liczba szacunów: 0
[...] makrelę widelcem. Kroimy drobno jajka, ogórki oraz cebulę i dodajemy do makreli. Całość solimy i dodajemy pieprzu. Następnie dodajemy trochę majonezu, całość mieszamy. Tak oto wygląda gotowa pasta. Przygotowaną pastę stosuję do robienia kanapek z bułkami wieloziarnistymi. Smakują świetnie! Zmieniony przez - Polskikoks w dniu 2010-11-04 13:01:29
Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 10139 Data: 11/4/2010 12:47:16 PM Liczba szacunów: 0
Cześć. Dziś szybkie danie, które jem na śniadanie - Pasta z jajek i avocado. Choć sam szamię łyżką, może być to super dodatek do chleba czy smarowania mięsa>. Składniki: Avocado 1 sztuka Jajka 3 sztuki Cytryna połówka Limonka cała Cebula 1 mała, lub pół dużej Czosnek 2 ząbki Jogurt naturalny 2 łyżki Sól, pieprz cayenne Wykonanie: 1.Jajka gotujemy [...]
Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 13323 Data: 11/15/2010 9:45:34 AM Liczba szacunów: 0
Pasty rybne dostępne w sklepach z rybami maja niewiele wspólnego. Oczywiście nie wszystkie, ale nie jest to najlepsze jedzenie. Mój przepis na pastę z łososia w sam raz na kanapki. Składniki - płat wędzonego łososia albo świeża ryba - cebula (40g na każde 100g ryby) - koncentrat pomidorowy (10g na każde 100g ryby, nie więcej niż 120g) może być [...]
Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 5930 Data: 3/22/2010 3:21:56 PM Liczba szacunów: 0
Kremowa pasta z wędzonej makreli i twarogu ze świeżymi dodatkami. Składniki: 100 g twarogu półtłustego 50 g wędzonej makreli 1 bułka wieloziarnista 2 duże łyżki jogurtu naturalnego garść świeżej rukoli pęczek świeżej kolendry pęczek szczypiorku kilka czarnych oliwek 2-3 suszone pomidory z zalewy łyżka zalewy z suszonych pomidorów sok z limonki [...]
Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2544 Data: 1/13/2015 10:28:24 PM Liczba szacunów: 0
nie pale fajek,ale pije duzo kawy i herbaty. od tego moje zeby zrobily sie troche zzolkniete :( . jaka paste byscie mi polecili-z tych wybielajacych oczywiscie!
Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/6/2007 6:05:10 PM Liczba szacunów: 0
Składniki: -awokado -3/4 jajka -majonez -jeden ząbek czosnku -sól i pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Obrane awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy łyżkę majonezu, zgniatamy/ścieramy czosnek. Ugotowane jajka kroimy w kostkę i rozgniatamy razem z awokado widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. Uwagi: Aby awokado nadawało się do pasty, MUSI [...]
Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 11618 Data: 2/28/2010 10:35:28 AM Liczba szacunów: 0
Witam. Jest to bardzo prosty przepis na smaczną pastę sniadaniową niewymagajacy czasu ani umiejętności. Co nam potrzeba: -4 jajka na twardo -hummus 100gr (hummus to pasta sezamowa zmieszana z ugotowaną i utartą na miazgę ciecierzycą) -1-2 łyżki stołowe otrębów(otrąb?) pszennych -troche soku z cytryny -pieprz i sól do smaku Przygotowanie: 1.Jajka [...]
Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 5788 Data: 5/6/2009 2:33:35 PM Liczba szacunów: 0
Pasta z groszku Zaznaczam że nie jest to pełnowartościowa potrawa a dodatek. Jest bardzo smaczna, Łatwo chłonie oliwę więc można do robienia tej pasty użyć więcej oliwy i: - używać ją jako smarowidło do kanapki z piersią jako źródło tłuszczy - osoby które mają w ogóle opory przed piciem lub polewaniem oliwą mogą spróbować w ten sposób ją [...]
Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2965 Data: 10/22/2009 11:12:39 PM Liczba szacunów: 0