SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

płytki krwi pct

  • HTZ moja walka o lepsze zdrowie

    Post
    Doping
    PRO

    10,52 ng/ml~; Testosteron 495,03 ng/dl~; Morfologia ok lecz rbc 5,98 , hct 50,1 zastanawia mnie dlaczego pomimo tak małego testosteronu mam tak wysoki hematokryt i płytki krwi , skutki niskiego testosteronu mam cały czas spie po 10 g wstaje zmęczony , nic mi sie nie chce i ide spać czasami po 18-19stej .Jest lepiej nawet z tak ni

    Odpowiedzi: 193 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-07-02 19:01:22 Liczba szacunów: 1
  • Testosteronum Prolongatum

    Post
    Doping
    PRO

    Nadszedł czas na badania. 4tyg heparegen poprawiło próby wątrobowe tak więc ciągnę kuracje dalej. Estradiol zbity arimidexem 1/4 tab poniedzialek i czwartek. Wartością testosteronu jestem zawiedziony. Leci omka z apteki w dawce 500mg week. Być może temu tak nisko bo badania robione 2dni po strzale. Co sądzicie o tych wynikach?? Leukocyty 5,76 K/µl

    Odpowiedzi: 139 Ilość wyświetleń: 8584 Data: 2018-02-23 17:56:58 Liczba szacunów: 0
  • stawy, kosci, miesnie

    Post
    Zdrowie i Uroda

    8 45 ~ MCV-sr.objetosc erytrocyta 85 fL 80 98 ~ MCH-sr.masa Hb w erytr. 25.9 pg 27 31 L MCHC-sr.stez.Hb w erytr. 30.5 g/dl 31 36 L RDW-dysp. wielk.erytr. 14.5 % 11,5 14 H PLT-płytki krwi 352 tys/ul 150 400 ~ PCT-płytkokryt 0.315 % 0,2 0,5 ~ MPV-srednia obj.płytki krwi 9.0 fL 8 12 ~ PDW-dysp.wielk. płytki krwi 14.8 % 8 18 ~ NEU-neutrocyty 4.77 tys/u

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 13129 Data: 2008-03-10 14:44:36 Liczba szacunów: 0
  • Jak się skutecznie pozbyc nadmiaru wody

    Post
    Ladies SFD

    CV-współcz. zmienności 13,0 % 11,5 14,00 ~ RDW-SD-odchylenie stand. 42,5 fl 37 50,00 ~ PLT - Płytki krwi 237 tys/µl 150 400,00 ~ PCT-płytkokryt 0,28 % 0,2 0,50 ~ MPV-śr. obj. płytki krwi 11,8 fl 8 12,00 ~ PDW-dyspersja wielkości płytek 15,4 % 8 18,00 ~ P-LCR - wsk. megatrombocytów 40,3 % 13 43,00 ~ NEU%-Neutrocyty 51,1 % 50 70,00 ~ EOS%-Eozynocyty

    Odpowiedzi: 451 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-07 21:12:45 Liczba szacunów: 0
  • DT ...Agnieszka dźwiga, w pogoni za formą

    Post
    Ladies SFD

    granulocyty % 53,3 (56-66) erytrocyty 4,39 (4-5) hemoglobina 13,4 (11,7-15,5) hematokryt 38,4 (35-45) MCV 87,5 (80-96) MCH 30,5 (26-32) MCHC 34,9 (31-36) RDW 11,3 (11,5-14,8) płytki krwi 151 (140-400) MPV 8,9 PCT 0,134 PDW 12,4 Immunochemia TSH 3,65 (0,27-4,2) (było 4,41) FT3 4,53 (3,1-6,8) (było 5,35) FT4 18,15 (12-22) (było 17,81) Ferrytn 49,21

    Odpowiedzi: 1016 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-10-27 22:14:34 Liczba szacunów: 0
  • INTERPRETACJA - badania lab, usg, rtg, inne Q/A

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Witam , mam pytanie odnośnie badań męża, bardzo się o niego martwię. W usg jamy brzusznej wyszła mu 2 miesiace temu nieznacznie powiększona śledziona 126x53 mm. Pozostałę narządy w usg - watroba trzustka nerki pecherzyk żółciowy moczowy gruczol krokowey - niepowiekszone w normie. Wczoraj zrobilismy badania krwi i rozniez wyszły w normie. Hemoglob

    Odpowiedzi: 1348 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-09-11 10:35:01 Liczba szacunów: 0
  • INTERPRETACJA - badania lab, usg, rtg, inne Q/A

    Post
    Zdrowie i Uroda

    zerw. (90) 89 (84-94) MCH-śr.masa hem.w krw. (28,6) 28,8 (27-34) MCHC-śr.stęż.hem w krw. (31,7) 32,6 (31-37) RDW-sz. histogramu erytrocytów (13) 13 (11,5-14,5) MPV-śr.obj płytki (8,5) 7,8 (6,5-11) PDW (16,1) 15 (10-18) PLT-płytki krwi (221) 202 (140-400) PCT-hematokryt płytek (0,2) 0,2 (0,1-0,5) LYM-limfocyty (2,1) 1,5 (1,5-3,5) dolna grani

    Odpowiedzi: 1348 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-09-13 16:59:10 Liczba szacunów: 0
  • Karpiu / Oby do jesieni 2013!

    Post
    Doping

    Jest już morfologia. Wychodzi na to, że wszystko w normie. Morfologia krwi Leukocyty 9,31 tys/µl 3,80 10,00 N Erytrocyty 5,7 mln/µl 4,2 6,0 N Hemoglobina 15,9 g/dl 14,0 18,0 N Hematokryt 47,3 % 40,0 54,0 N MCV 83 fl 80 99 N MCH 28 pg 27 35 N MCHC 33,6 g/dl 32,0 37,0 N Płytki krwi 288 tys/µl 140 440 N RDW-CV 14,1 % 11,6 14,8 N PDW 12,5 fl 9,0 17,0 N

    Odpowiedzi: 2948 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-22 13:04:05 Liczba szacunów: 0
  • INTERPRETACJA - badania lab, usg, rtg, inne Q/A

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Proszę o interpretację Zrobiłem se badania krwi Tam gdzie jest L od chyba low albo H od chyba high coś jest nie tak, to by wyszło leukocyty, neutrofile, eozynofile, cholesterol Leukocyty 3,4 tys/µl 4,3 10,0 L Erytrocyty 5,22 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 15,0 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 44 % 40 54 N MCV 85 fl 80 99 N MCH 29 pg 27 35 N MCHC 33,7 g/

    Odpowiedzi: 1348 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-09-09 14:48:31 Liczba szacunów: 0
  • esortodox WYCINKA - PODSUMOWANIE STR 13

    Post
    Trening dla początkujących

    rw.czerw. (90) 89 (84-94) MCH-śr.masa hem.w krw. (28,6) 28,8 (27-34) MCHC-śr.stęż.hem w krw. (31,7) 32,6 (31-37) RDW-sz. histogramu erytrocytów (13) 13 (11,5-14,5) MPV-śr.obj płytki (8,5) 7,8 (6,5-11) PDW (16,1) 15 (10-18) PLT-płytki krwi (221) 202 (140-400) PCT-hematokryt płytek (0,2) 0,2 (0,1-0,5) LYM-limfocyty (2,1) 1,5 (1,5-3,5) dolna granica L

    Odpowiedzi: 129 Ilość wyświetleń: 8972 Data: 2012-09-13 16:23:28 Liczba szacunów: 0
  • Ocena cyklu - enan

    Post
    Doping

    A wiec badania wyszły tak; kortyzol w poniedziałek bedzie. Morfologia krwi Leukocyty 6,47 tys/µl 4,2 9,1 N Erytrocyty 5,7 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 17,2 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 51,5 % 40 51 H MCV 91,0 fl 79 92 N MCH 30,4 pg 26 32 N MCHC 33,4 g/dl 32,3 36,5 N Płytki krwi 237 tys/µl 150 400 N RDW-CV 11,9 % 11,6 14,4 N PDW 11,8 fl 9,

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 1251 Data: 2017-01-06 06:48:52 Liczba szacunów: 0
  • DAA - relacja

    Post
    Doping

    Badania robiłem w diag-u i mam dostęp do badań korzystając z internetu, dlatego zdjęcia nie mam. Przekopiowałem tabelę. Bardzo ciężko zrobić żeby była czytelna, więc sorry za utrudnienie. Morfologia krwi ; Leukocyty 4,9 tys/µl 3,8 10,0 N Erytrocyty 5,5 mln/µl 4,2 6,0 N Hemoglobina 16,7 g/dl 14,0 18,0 N Hematokryt 49 % 40 54 N

    Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 6940 Data: 2011-10-07 16:29:59 Liczba szacunów: 0
  • Sterydy po 40 roku zycia, prosba o porade.

    Post
    Doping

    Witam ponownie, takie oto wyniki mi wyszly, co sadziecie o nich? Mysle ze oprocz cholesterolu nie jest zle. Morfologia krwi Leukocyty 7,13 tys/µl Erytrocyty 5,07 mln/µl Hemoglobina 14,9 g/dl Hematokryt 45,2 % MCV 89,2 fl MCH 29,4 pg MCHC 33,0 g/dl Płytki krwi 231 tys/µl RDW-SD 43,2 fl RDW-CV 13,4 % PDW 12,3 fl MPV 10,1 fl P-LCR 26,2 %

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 3994 Data: 2017-04-14 19:16:38 Liczba szacunów: 0
  • [SPAM] Każdy bije co popadnie, żeby forma wyszła ładnie.!

    Post
    Doping

    Leukocyty 5,54 tys/µl 3,80 10,00 N Erytrocyty 6,4 mln/µl 4,2 6,0 H Hemoglobina 17,91 g/dl 14,0 18,0 N Hematokryt 51,7 % 40,0 54,0 N MCV 81,3 fl 80,0 99,0 N MCH 28,1 pg 27,0 35,0 N MCHC 34,6 g/dl 32,0 37,0 N Płytki krwi 410 tys/µl 140 440 N RDW-CV 14,7 % 11,6 14,8 N PDW 11,8 fl 9,0 17,0 N MPV 10 fl 9,0 13,0 N P-LCR 25,3 % 13,0 43,0 N PCT 0,411

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-09 23:55:06 Liczba szacunów: 0
  • Testosteron 210ng dl

    Post
    Odżywki i suplementy

    Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma Opis Morfologia krwi Leukocyty 6,26 tys/µl 4,2 9,1 N Erytrocyty 5,37 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 16,3 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 44,3 % 40 51 N MCV 82,5 fl 79 92 N MCH 30,4 pg 26 32 N MCHC 36,8 g/dl 32,3 36,5 H Płytki krwi 288 tys/µl 150 400 N RDW-SD 35,8 fl 35,1 43,9 N RDW-CV 11,9 % 11,6 14,4

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1042 Data: 2018-11-04 19:09:35 Liczba szacunów: 0
  • Pojedyncze pytania - 1001 drobiazgów

    Post
    Ladies SFD

    a hemoglobina jak? wysokie to pojęcie względne, wstaw proszę wyniki. Masz niedoczynność tarczycy? dziękuję że odpisałaś :) nie mam problemów z tarczycą (raczej nie, ostatnio badania pod tym kątem robiłam 2 lata temu). Poniżej wyniki które zaniepokoiły lekarza: MCV ↑ 101,0 fl 80,0 — 97,0 MCH ↑ 34,4 pg 27,0 — 34,0 a po nich dostałam skierowanie na te

    Odpowiedzi: 599 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-04-21 23:25:23 Liczba szacunów: 0
  • Restart po kontuzji

    Post
    Doping

    Elektrolity Sod 139 (135-145) potas 4,37 (3,5-5,1) Glukoza 97 (70-99) Kreatynina 0,90 (0,7-1,2) eGFR powyzej 60 (powyzej 60 ok, 15-29 powaznie obnizony,ponizej 15 niewydolnosc nerek) Morfologia Leukocyty 8,7(4-20) Erytrocyty 5,8(4,48-5,97) Hemoglobina 17,3(13,4-17,9) Hematokryt 49,1(40-54,5) MCV 84,7(80-97) MCH 29,8(27-32) MCHC 35,2(32-37) RDW-CV

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 1826 Data: 2017-12-06 15:51:12 Liczba szacunów: 0
  • Stan podgorączkowy - Jakie badania?

    Post
    Zdrowie i Uroda

    te badania zlecił lekarz. a te ASO i CRP to lekarz musi przepisac czy mozna na wlasna ręke? obecnie nie przyjmuje żadnych leków. Pewnego wieczoru piłem sobie piwo na ławce i na drugi dzien zle sie poczułem lekka gorączka ból głowy myslalem ze to przeziębienie po nocnym relaxie, potem ból głowy zniknął a stan podgorączkowy już nie. W rodzinie nie ma

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 6011 Data: 2010-10-25 22:22:49 Liczba szacunów: 1
  • testosteron poniżej normy,estradiol powyżej,słabe libido, pół roku po cyklu

    Post
    Doping

    Estradiol (E2) ↑ 44,70 pg/ml 11,80 — 39,80 Testosteron (TTE) ↓ 231 ng/dl 241 — 827 Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S) 396,1 µg/dl

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 625 Data: 2017-02-27 21:40:34 Liczba szacunów: 0
  • pierwszy cykl- relacja-badania-pytania

    Post
    Doping

    dodatkowo zrobiłem całą morfologie, kilka rzeczy podwyższonych może ktoś się zna i zerknie okiem: Leukocyty 10,7 tys/µl 3,8 10,0 H Erytrocyty 4,6 mln/µl 4,20 6,00 N Hemoglobina 14,8g/dl 14,0 18,0 N Hematokryt 42,90 %

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 2295 Data: 2016-01-08 23:46:28 Liczba szacunów: 0