Witam , mam na imię Patryk , lat 20. Waga 85 , typ budowy endomorfik. Cel - redukcja tkanki tłuszczowej , jak mnie efekt zadowoli to zakończę. Zaczynam od jutra. 1# DIETA: 1. 6:00 200g bialka jaja kurzego + 30g izolatu + 50g orzechy włoskie 2. 9:00 150g kurczak pierś + 40 ml Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia - Basso + warzywa 3.12:00 150g [...]
Płeć : mężczyzna Wiek : 23 Waga : 86 Wzrost : 178 Obwód klatki : 109 Obwód ramienia : 38 Obwód talii : 89 Obwód uda : 68 Obwód łydki : 41 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 25% Aktywność w ciągu dnia : praca raczej siedzące Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 4-5x w tygodniu siłownia, 1x piłka nożna ok 2h. 1x basen ok 30 min pływania [...]
Witam, chciałabym prosić o sprawdzenie mojej diety, ponieważ policzyłam zapotrzebowanie, wyszło bardzo duże, trochę zredukowałam, jem jak dla mnie obecnie strasznie dużo i mam wrażenie, że wcale nie chudnę, a wręcz przeciwnie - tyję. Moja obecna dieta, tzn na przykład z wczoraj i dzisiaj: 05-06-2011 Nd Śniadanie 469 kcal Mieszanka Studencka [...]
[...] kosztuje tylko 2zł i jak dla mnie jest smaczniejszy. Mógłbyś też zainwestować w oliwę z oliwek. Do tej pory kupowałem Monini za 40zł/l a ostatnio trafiła się w realu włoska oliwa basso, za 15zł/l Smakowo wcale nie gorsza od Monini, a nawet lepsza. Ważne że z pierwszego tłoczenia na zimno. Kolega Dabadu powiedział Ci, że oliwa z oliwek nie musi [...]
[...] oliwy http://www.samozdrowie.pl/polecamy/13.jpg koło 25zl/1l. Jest to moje główne źródło tłuszczy (piję ją najczęściej z łyżeczki lub używam do smażenia) w porządku jest oliwa Basso czy zmienić ją na inną jak tak to na jaką ? 2. Prawidłowy bilans tłuszczy powinien wyglądać 1:2:1 mi często wychodzi np. 1:4:1 używam dużo oliwy rzadko innych [...]
Dobre parę pytań na szybko , bo od jutra zaczynam. Waga 85 , typ endomorfik , cel - redukcja tkanki tłuszczowej. Trening siłowy 5 x w tygodniu. Więc tak , dieta i suplementacja wygląda tak : 1. 6:00 200g bialka jaja kurzego + 30g izolatu + 50g orzechy włoskie 2. 9:00 150g kurczak pierś + 35 ml Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia - Basso + [...]
wczoraj byłem na zakupach i zapomniałem kupić oliwy, i rano brat mi kupił taką, nie wiem czy dobra będzie więc pytam: oliwa z oliwek Basso z wytłoków z oliwek, oliwa zawierająca wyłącznie oliwę uzyskaną z przetworzenia oliwy z wytłoków z oliwek i oliwę otrzymaną bezpośrednio z oliwek skład: rafinowana oliwa z wytłoków z oliwek, ekstra oliwa [...]
[...] oliwy estra virgin i oliwy z wytłoków kosztuje ok 10-12zł za litr, Basso 0,5l to extra virgin . Tą w plastikowej butelce to też miałem, syf. Teraz mam oliwe firmy Divella wszytko po włosku napisane tylko naklejka jest z tłumaczeniem na j.polski. Kosztuje 13-14zł za 0,5l, jest w szklanej butelce i ma korek żeby oliwa nie ściekała po butelce
olej z pestek winogron sie w ogole nie nadaje, ze względu na dużą zawartosc omega6. generalnie smazenie powinno zniknąć, a np. oliwa zachowuje swoje wlasciwosci na surowo. olej kokosowy ma szerokie zastosowanie (ma średnie łancuchy tzw MCT, wiec wykazuje tez wlasciwosci termogenne)- na nim mozna smazyc, tak samo na smalcu, maśle klarowanym, ale [...]
Adrian - oliwa z oliwek Basso. Wstawię zdjęcie bo nie pamiętam dokładnie czy z pierwszego czy na zimno tłoczona xearo - też tak se pomyślałem. Poczekamy co Wodyn napisze.
trochę sobie jem orzechów włoskich codziennie, ale mnie zasmuciliście z tą oliwą... "szukaj łagodnych oliw - basso, carapelli, olitalia, ewentualnie pij z sokiem z cytryny." tak po prostu sobie nalewasz do naczyńka miarowego i pijesz ? ? chyba się też będę musiał nauczyć, w myśl zasady co mnie nie zabije to mnie wzmocni...
Mial ktos z was do czynienia z oliwa z oliwek firmy Basso? Jezeli tak to jaki zapach ona miala i smak ? Kupilem ja i troche dziwny ma smak niz salvadori, chociaz tez jest z pierwszego tloczenia na zimno.