SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

nmol

  • Przelicznik nmol/L na ng/dl

    Temat
    Doping
    PRO

    Czy ktoś wie jak się przelicza jednostki nmol/L na ng/dl ?

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/3/2009 12:30:00 PM Liczba szacunów: 2
  • Adipex - Czeski lekk na odchudzanie INFO

    Post
    Doping
    PRO

    [...] tylko u 1,9% badanych. Fentermina – lek czy narkotyk? Dla przykładu (mniejsza wartość IC50 = silniejsze działanie na norepinefrynę), • efedryna osiągnęła wskaźnik: 72.4 nmol/l pod względem wyrzutu noradrenaliny, • fentermina osiągnęła wskaźnik: 39.4 nmol/l pod względem wyrzutu noradrenaliny, • metaamfetamina osiągnęła wskaźnik: od 12.3 do [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/12/2016 10:14:43 AM Liczba szacunów: 1
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    [...] BAZOCYTY 0.04 10^3/ul wart.ref.: 0.00-0.10 x10^3/ul % NEUTROCYTÓW 34.8 â % wart. ref.: 40.0-74.0 % PROLAKTYNA 514.30 á mIU/l wart.ref.: 86.0 - 324.0 mIU/ PROGESTERON 1.22 á nmol/l w.ref: mężczyźni: < 0.474 nmol/l LIPIDOGRAM CHOLESTEROL CAŁKOWIT 204 á mg/dl wart. ref. 115 - 190 mg/dl TRÓJGLICERYDY 122 mg/dl wart.ref.: < 150 mg/dl CHOLESTEROL HDL [...]

    Odpowiedzi: 2000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/20/2017 12:52:21 PM Liczba szacunów: 0
  • hormonalna terapia zastepcza?hcg?niski testosteron..brak energii..do expertöw ..

    Post
    Doping
    PRO

    [...] Anty-TPO: 16 IU/ml Anty-TG: < 10 IU/ml FSH: 1,5 mlU/ml LH: 2,3 mlU/ml Prolaktyna: 179 µIU/ml DHEA-S: 305 µg/dl Testosteron: 8,2 nmol/l Insulina: 15,41 µU/ml Parathormon: 30,09 pg/ml Kortyzol: 252 nmol/l [godz. 6-10: 172 - 497 godz. 16-20: 74 - 286] Estradiol (E2): < 5 pg/ml [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 11339 Data: 3/18/2018 2:29:39 PM Liczba szacunów: 0
  • HTZ moja walka o lepsze zdrowie

    Post
    Doping
    PRO

    [...] „Przykładowo, sam Testosterone Deficiency Syndrome – TDS nie ma patognomonicznych objawów. Co więcej, objawy zespołu TDS występują nie tylko przy stężeniach TT poniżej 8 nmol/L, ale mogą także pojawić się przy stężeniach TT 8-12 nmol/L (2,31-3,46 ng/mL), w zależności od rodzaju objawu oraz od osobniczej (genetycznej) wrażliwości na działanie [...]

    Odpowiedzi: 205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/31/2017 7:25:22 PM Liczba szacunów: 0
  • Przelicznik nmol/L na ng/dl

    Post
    Doping
    PRO

    Wartość stężenia substancji, podanej w nmol/L (nanomol na litr), należy pomnożyć przez 0,314, wtedy otrzymamy wartość stężenia w jednostce ng/ml (nanogram na mililitr), czyli 1 ng/mL = 0,314465 nmol/L. Natomiast 1 nanogram na mililitr = 100 nanogramów na decylitr . Czyli jeśli mamy np.: wartość 30nmol/L, a chcielibyśmy wiedzieć, ile wynosi ona [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/14/2017 7:39:49 PM Liczba szacunów: 0
  • Pierwszy cykl (metanabol) - względnie zdrowo i rozsądnie

    Post
    Doping
    PRO

    [...] Wg historycznego badania z 1976 roku podawanie ledwie 15 mg metanabolu dziennie, przez 2 miesiące spowodowało: • spadek ilości testosteronu w plaźmie o 69% (z 29.4 +/- 11.6 nmol/l do poziomu 9.1 +/- 7.5 nmol/l), • jakby tego było mało – metanabol silnie zaburza pracę osi HPTA – odnotowano spadek LH i FSH o 50%. • LH (hormon luteinizujący, [...]

    Odpowiedzi: 357 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/20/2016 10:53:11 AM Liczba szacunów: 9
  • Cykl Metanabolem

    Post
    Doping
    PRO

    [...] Wg historycznego badania z 1976 roku podawanie ledwie 15 mg metanabolu dziennie, przez 2 miesiące spowodowało: • spadek ilości testosteronu w plaźmie o 69% (z 29.4 +/- 11.6 nmol/l do poziomu 9.1 +/- 7.5 nmol/l), • jakby tego było mało – metanabol silnie zaburza pracę osi HPTA – odnotowano spadek LH i FSH o 50%. • LH (hormon luteinizujący, [...]

    Odpowiedzi: 1692 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/18/2016 9:50:49 PM Liczba szacunów: 0
  • Jak brac metanabol (cykle)

    Post
    Doping
    PRO

    [...] Wg historycznego badania z 1976 roku podawanie ledwie 15 mg metanabolu dziennie, przez 2 miesiące spowodowało: • spadek ilości testosteronu w plaźmie o 69% (z 29.4 +/- 11.6 nmol/l do poziomu 9.1 +/- 7.5 nmol/l), • jakby tego było mało – metanabol silnie zaburza pracę osi HPTA – odnotowano spadek LH i FSH o 50%. • LH (hormon luteinizujący, [...]

    Odpowiedzi: 103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/11/2016 5:28:46 PM Liczba szacunów: 1
  • TRT Dyskusja i porady dla początkującego .

    Post
    Doping
    PRO

    [...] was takie przeszedłem na strzały raz w tyg po pół ampułki omki aptecznej . Robiłem wyniki na przestrzeni tygodnia i tak przed strzałami tydzien temu test Testosteron 23,39 nmol/l 9,9 — 27,9 estro Estradiol 135,7 pmol/l 28 — 156 a wyniki dzisiaj przed jutrzejszym strzałem test Testosteron 18,74 nmol/l 9,9 — 27,9 a estro Estradiol 142,1 [...]

    Odpowiedzi: 122 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/8/2018 12:32:19 PM Liczba szacunów: 0
  • TRT Dyskusja i porady dla początkującego .

    Post
    Doping
    PRO

    [...] to dzisiejsze wyniki pół omki co 5 dni biorę . K99] Estradiol 184,2 pmol/l 28 — 156 a1 - 13:56 Estradiol (jedn.tra dyc.) 50,29 pg/ml 7,63 — 42,6 Progesteron 0,787 nmol/l 0,159 — 0,474 a1 - 13:56 Progesteron (jedn.tradyc.) 0,247 ng/ml 0,05 — 0,149 Prolaktyna 410 mU/l 98 — 456 a1 - 13:56 Testosteron 24,62 nmol/l 9,9 — 27,9 [...]

    Odpowiedzi: 122 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/28/2018 5:52:55 PM Liczba szacunów: 0
  • TRT Dyskusja i porady dla początkującego .

    Post
    Doping
    PRO

    Tak badania mam . Estradiol 83,63 pmol/l 28 — 156 Progesteron ↑ 1,16 nmol/l 0,159 — 0,474 Prolaktyna ↑ 571,1 mU/l 98 — 456 Testosteron 16,11 nmol/l 9,9 — 27,9 FSH 5,64 U/l1,5 — 12,4 LH 6,18 U/l1,7 — 8,6 Na poczatku miałem test 9,9 u lekarza przez 12 m byłem na clomidzie bo to miało według niego pomóc po zaprzestaniu test spadł do 14 i [...]

    Odpowiedzi: 122 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/7/2018 6:32:52 PM Liczba szacunów: 0
  • SHGB i testosteron

    Post
    Doping
    PRO

    zrobiłem sobie badanie kortyzolu: Kortyzol 8:15 - 658 nmol/l (260-720) Kortyzol 16:55 - 215 nmol/l (50-350) wyniki są raczej ok i mieszczą się w normie chociaż są w górnej granicy. Czy coś jeszcze warto sobie zrobić? Zmieniony przez - ekscelencja w dniu 2014-04-03 16:20:35

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 11784 Data: 4/3/2014 4:17:24 PM Liczba szacunów: 0
  • TRT Dyskusja i porady dla początkującego .

    Post
    Doping
    PRO

    [...] was takie przeszedłem na strzały raz w tyg po pół ampułki omki aptecznej . Robiłem wyniki na przestrzeni tygodnia i tak przed strzałami tydzien temu test Testosteron 23,39 nmol/l 9,9 — 27,9 estro Estradiol 135,7 pmol/l 28 — 156 a wyniki dzisiaj przed jutrzejszym strzałem test Testosteron 18,74 nmol/l 9,9 — 27,9 a estro Estradiol 142,1 [...]

    Odpowiedzi: 122 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/7/2018 9:02:37 PM Liczba szacunów: 0
  • Dobry lekarz - słaby testosteron

    Post
    Doping
    PRO

    [...] leczenie zostało podjęte dopiero rok później bo nie wiedziałem że mój stan to wina teścia. Przed HCG : FSH - 1,12 (1,40 - 18,10) LH 3,67 (1,50 -9,30) Testosteron 346 (241-827) Po HCG: FSH 1,4 (1,3 - 11,5) LH 3,3 (0,5 -10) Testosteron 680 lub 24 nmol/l (norma 10,2 -41 nmol/l) Zmieniony przez - Takam w dniu 2018-02-10 18:03:40

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 7836 Data: 2/10/2018 5:54:28 PM Liczba szacunów: 0
  • objawy niskiego poziomu testosteronu

    Post
    Iron Horse Series
    PRO

    [...] są, niskie libido, problemy z erekcją. Sprawdzilem sobie testosteron i mam wynik TESTOSTERON (S) PB 05-111 wyd.4/2018TST 10.51 nmol/l (8.33-30.19) metoda CMIA system Alinity Czy to nie jest trochę mało pomimo tego że jest w zakresie ? Co zrobić - konsultacja z endo ? Zmieniony przez - become w dniu [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/12/2019 11:58:03 AM Liczba szacunów: 0
  • GINEKOMASTIA cz. 4

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    rowniez zrobilem zestaw badan hormonow - niby wedlug lekarza wszystko w normie, ale moze kiedys bylo inaczej ; d w nawiasie norma. SHBG 24,28 (18,3 - 54,1 ) nmol/l TSH / hTSH 3,19 ( 0,35 - 4,94) µIU/ml T4 Wolne / Free - T4 1,14 ( 0,7 - 1,48) ng/dl LH 3,05 ( 0,57 - 12,07) mIU/ml FSH 2,88 ( 0,95 - 11,95) mIU/ml Estradiol 21,00 ( 11 - 44) pg/ml [...]

    Odpowiedzi: 5130 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/22/2015 10:31:03 PM Liczba szacunów: 0
  • GINEKOMASTIA cz. 4

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] badania. Mam 15 lat i gino od jakoś 1,5 roku. TSH 3,6 uIU/ml Prolaktyna 16,45 ng/ml Progesteron 0,4 ng/ml (tego jest za dużo niby) Estradiol 15 pg/ml Testosteron 28,57 nmol/l Co to wszystko znaczy i co z tym teraz robić? Czy mój testosteron jest niski czy wysoki jak na mój wiek? /SFD/2018/6/8/dd0c72a26f5d431a89b58b5ba13d32bb.jpg

    Odpowiedzi: 5130 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/8/2018 4:25:37 PM Liczba szacunów: 0
  • odblok po 250 tygodniach cyklu bez hcg

    Post
    Doping
    PRO

    W 6 tygodniu od odstawienia testosteronu: Testosteron 9,39 nmol norma. 9,9-27,9 Estradiol 125,5 pmol. norma 28 - 156 Prolaktyna 360,2 mu. norma 98 - 456 Progesteron nie badany LH 0,33 Ogòlnie po tylu latach wszelkie badania nie wskazały odchyleń poza morfologią RBC 5,71. norma 4,5 - 5,7 Hemoglobina. 18,2. norma 12 - 16,8 Hematokryt [...]

    Odpowiedzi: 111 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/25/2017 6:57:03 PM Liczba szacunów: 0
  • GINEKOMASTIA cz. 4

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] to całkowity teść, czy wolny - nie mam pojęcia - na kartce pisze tylko 041 TESTOSTERON i normy dla kobiet przed menopauzą, po i dla mężczyzn 20-49 lat i 50+ Wynik to 9,72 nmol/l jeśli się na tym znasz, to może się domyślisz jaki :D Badanie było robione ok, godziny 8, z tym, że od 3 miesięcy jadę do 50gr tłuszczy dziennie w diecie, to pewnie [...]

    Odpowiedzi: 5130 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/22/2015 5:27:33 PM Liczba szacunów: 0