SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

niski testosteron

  • [...] na sygnały niemowląt. Ojcowie mający wyższe stężenie prolaktyny byli bardziej czujni i reagowali na płacz dziecka. Ojcowie i mężczyźni nie będących ojcami, ale mający niskie stężenie testosteronu, byli bardziej życzliwi i reagowali na płacz niemowlęcia. Z kolei w Chinach okazało się, iż u 66 wolnych mężczyzn (nie będących w związkach [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5516 Data: 10/11/2019 7:28:04 PM Ocena: 5
  • witam kieruje pytanie do specialistöw od hormonöw i endygrynologi., od jakiegos dluszego czasu mam mega problemy z regneracja.brak energi i motywacji.,böle miesni,stawöw itp,potrzebuje po 2-3 dni by dosjsc do siebie po trenigu np 90 min thaiboxu., dodam ze cwicze juz w sumie jakies 24 lata z przerwami i jestem bylym trenerem osobistym ,jednak [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 13188 Data: 7/9/2015 9:11:15 AM Liczba szacunów: 3
  • Niski testosteron

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Zrobiłem badania i okazuje się że mam niski poziom testosteronu . Ciężko trenuje a tu klops . Czy muszę teraz brać testosteron czy co ?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 595 Data: 9/27/2020 5:37:28 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] 5 lat miałem 100kg) i 178cm wzrostu. 29L. Za kilka dni mam wizytę u endokrynologa. Zrobiłem sobie badania testosteronu 2.5 roku temu, 1 rok temu i teraz. Ogólnie wyniki dość niskie jak na mój wiek 29l. Poczytałem trochę i zrobiłem sobie badania LH, PRL, FSH i TSH. Podam jedynie zawyżonelub zaniżone wyniki morfologii i wszystkich tych hormonów. [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 826 Data: 6/6/2020 7:49:21 PM Liczba szacunów: 0
  • Cześć około 6 miesięcy temu zrobiłem odblok. Chciałem sprawdzić jak tam hormony, bo zacząłem się czuć kiepsko od jakiegoś tygodnia - ciągle senny, zmęczony. Poczatkowo myslałem, że to zmiana pogody, no ale to się zaczęło utrzymywać. 6 miesiecy temu zrobiłem odblok, wcześniej leciało; Przez rok Test prop 100mg e2d Przez ostatnie 3 miesiące doszedł [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 225 Data: 5/12/2021 6:50:17 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam. najpierw pare rzeczy o mnie: 1. WIEK: 26 2. WAGA: 87 3. WZROST: 184 4. WYMIARY: -biceps: 39 -klatka: 111 -udo: 59 -talia: 94 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3 miesiace 6. DIETA: -białko: 2g(licze tylko zwierzęce) -węglowodany: 5g -tłuszcz: 1-2g 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak 8. TRENING: fbw 3 x wtyg. 9. CEL CYKLU: 10. OSTATNI CYKL I [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 3989 Data: 1/14/2017 9:11:38 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] razy dziennie na offie normalnie. Blad Ze Nie zrobilem Badan przed cyklem ale Teraz juz mozna gadac. Poszedlem dzia do endokrynologa z badaniami mowila ze testo faktycznie niski a prolka no moze byc ale tez wysoka. Ogolnie babka malo Wiedziala nawet nie wiedziala co na odblok sie bierze i co mi moze pomoc w powrocie do homeostazy mowila ze [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 7728 Data: 7/3/2015 3:40:26 PM Liczba szacunów: 8
  • Niski testosteron i depresja

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] mógłby powiedzieć, że to typowe stany depresji, wystarczą leki antydepresyjne bądź terapia i powolne, acz wyraźne, zmienianie swojego życia. Odkryłem jednak, że mam również niski testosteron - badanie wykonałem prywatnie z własnej inicjatywy - wynik to 292 ng/dl przy normie z laboratorium podanej 241-850. Tutaj muszę zaznaczyć, że w Polsce mało [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 5446 Data: 12/30/2010 10:03:28 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] schodach to wyzwanie, brak sił ból kolan, sztuczne łzy do oczu co 10 minut. Zle sypiam, ciagle jestem zmęczony,nie mam energi. MASAKRA Od miesiąca wiem ze wina jest z powodu niskiego testosteronu(pomijam kwestie że z powikłan ocznych leczyli mnie okulisci z suchosci dermatolodzy, był jeszcze gastrolog i endokrynolog który zbagatelizował niski [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 16633 Data: 9/10/2008 5:43:56 PM Liczba szacunów: 2
  • [...] .Obstawiam ze leki obniżyły teścia,wcześniej jako młodzik miałem, sylwetke szczupłą i dużą waskularyzacje i na tle rówieśników byłem umięśniony co raczej nie przemawia za niskim testosteronem(niestety wyników z tego czasu nie mam) . Teraz pytanie moje jest takie czy przy tak niskim testosteronie nie będzie "niebezpieczny" taki cykl oraz czy [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 3455 Data: 8/31/2018 3:33:48 PM Liczba szacunów: 2
  • [...] nie widzi, żeby cokolwiek można było zrobić operacyjnie. Wysłała mnie również na badania hormonów oraz USG piersi. Zrobiłem badania i wyszły mi problemy z tarczycą oraz niski testosteron. Na USG nie wyszły żadne zmiany w gruczole, jedynie dosyć duże nagromadzenie tkanki tłuszczowej. Dodam, że przy nadwyżce kalorycznej w większości tłuszcz [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 2238 Data: 6/23/2015 7:29:31 PM Liczba szacunów: 3
  • [...] POZIOM BF%: 17-19% 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): kiedyś myślałem, że ekto ale teraz łatwiej się zalać niż schudnąć 13. STAN ZDROWIA: częste osłabienie, niskie libido 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: 15. PPM (podstawowa przemiana materii): 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata: 110 -martwy ciąg: 150 -przysiad: 130 [...]

    Odpowiedzi: 49 Ilość wyświetleń: 7347 Data: 8/23/2018 3:49:59 PM Liczba szacunów: 8
  • Witajcie, postanowiłem założyć nowy temat bo stary rozjechał się trochę. Po pierwsze pragnę dodać iż nie byłem na żadnym cyklu i nie mam za wiele wspólnego z treningami siłowymi prócz amatorskich prób bez wspomagaczy i chwilowego brania Undestoru przepisanego przez urologa. Piszę na tym forum bo wierzę w Waszą wiedzę i doświadczenie. A więc po [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 2617 Data: 11/20/2015 6:02:46 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] mala ginekomastia,,maly penis 12 cm w erekcji, i kiedys nawet mocne libido ktore teraz spadlo do zera, do tego stopnia ze boje sie kobiet, czy wine za wszystko ponosi niski testosteron? dlaczego endokrynolodzy mowia ze taka moj anatura itp, skoro w usa wiele chorob w tym depresje i nerwice leczy sie zastrzykami z testosteronu? mam tez [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 13279 Data: 8/30/2008 6:10:25 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] ( w pracy czesto sie smieja, ze chyba sniadania nie zjadlem), samopoczucie to dno i niestety lepiej z dnia na dzien nie jest. Dbam o witaminy, jem w 80% mysle ze czysto, niski ig, zdrowe tluscze, warzywa na codzien. Suplementuje witaminy, dbam przedewszystkim o cynk i selen. Nie ma proprawy. Codziennie brak energii. Nie wazne jaka dieta, bo [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 1183 Data: 9/14/2020 10:11:17 PM Liczba szacunów: 18
  • mam 21 lat, i odebrałem dziś wyniki badań, które zaczęły mnie zastanawiać, gdyby się tak przypatrzeć swojej osobie, jak się zachowuje, co mi 'jest'. Tak więc, objawy jakie u siebie obserwuje od dłuższego czasu: -zerowe libido - w moim wieku to raczej nienormalne żeby się nie interesować kobietami, rodzice myślą, że wychowali geja -brak porannych [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1073 Data: 1/5/2017 9:28:04 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] Kwas moczowy 408.3 (202.3-416.5) FSH 4.5 (1.5-12.4) Prolaktyna 25.82 (4.0-15.2) Testosteron 6.9 (8.64-29) TSH 1.80 (0.27-4.2) Zatem trzy wartości są niezgodne z normą: - niski testosteron - wysokie trójglicerydy (problemy z układem krążenia przy niskim testosteronie i wysokiej wadze) - podwyższona prolaktyna Moje pytanie brzmi: jakie Waszym [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 7440 Data: 4/16/2013 7:04:50 PM Liczba szacunów: 2
  • Badania , niski testosteron i inne

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam Wiek 41 lat Waga 66kg – wzrost 180cm. Od ok. 3-lat ćwiczę siłowo ( w war. domowych ) – wcześniej sporo biegałem. Treningiem siłowym chciałem zwiększyć masę ( beztłuszczową ). Niestety idzie to dość opornie. Co pewien czas robiłem podstawowe badania. Wyniki z 2016r ( identyczne w 2017r ) https://s6.ifotos.pl/img/IMG201904_qsrwase.jpg [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1401 Data: 5/20/2019 2:13:16 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] krwi (u lekarz juz bylem o czym bedzie nizej). Zaniepokojony jestem wynikiem Testosteronu ktory jest teoretycznie w normie ale dla mojego przedzialu wiekowego to jest bardzo niski. Na dodatek mam podwyzszony wskaznik HOMA-IR co opisane jest jako ryzyko insulinoodpornosci. Mam 32 lata i zadnych cyklow za soba, nigdy nic nie bralem oprocz clenu [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 381 Data: 12/9/2019 5:51:16 PM Liczba szacunów: 0
  • Niski testosteron.

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] w duzej mierze spowodowane poprzez prace siedzaca , dlugie godziny , duzo stresu pare tygodni wstecz odzywialem sie dosc slabo , wszystkie przewszystkie odznaaki wskazuja na niski tesoteron , niestety przez nablizsze 3 tygodnie nie dostane urlopu a lekarz przyjmuje w godzinach jak pracuje i chcialbym sie poradzic czy mozna np zastosowac pct , [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 859 Data: 4/10/2016 8:49:19 PM Liczba szacunów: 1