[...] a nie produkt pływający w tłuszczu. Aby smażyć zgodnie z zaleceniami sugeruję natrzeć patelnię niewielką ilością tłuszczu, np. 5 gramów. Ważne będzie również to na czym smażysz. Warto przemyśleć zakup oleju kokosowego, masła klarowanego, czy smalcu. Polecam poczytać więcej na ten temat: [...]
[...] pieczywo pelnoziarniste platki owsiane i inne platki ziemniaki, owoce(raczej rzadko) TLUSZCZE- oleje, zoltka jaj, masła 82%, tluszcz z miesa, orzechy co o tym sadzicie ? od razu prosba na czym najlepiej smazyc? i jakies oleje do picia tez jak jest cos co warto(czasem bywalo ze pilem lniany ale smaka mnie odrzucal) a jak wyglada ta suplementacja ?
[...] czy jakichkolwiek innych produktów. Wliczać w bilans kaloryczny należy jednak tłuszcze, które używamy do smażenia. Swoją drogą polecam poczytać na temat tego w jaki sposób należy smażyć i na czym: https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/najlepsze-tluszcze-do-smazenia-1927 https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/siedem-zasad-zdrowego-smazenia-3165
jak jestesmy juz w tych tematach to sprawdzcie to co tu napisalem, czy dobrze mysle? do salatek oliwa z oliwek olej lniany do pieczenia olej kokosowy do smazenia maslo smalec na czym mozna jeszcze smazyc? na jakim tluszczu? Zmieniony przez - rysiek13 w dniu 2004-11-14 20:31:50
a na czym najlepiej smażyć ryby i miecho?????????? tylko nie piszcie ze lepiej gotowac a najlepiej na parze bo to wiem ale moje pytanie brzmi inaczej dzieks pozdro
no góra, to ruszaj dupcię i dawaj, czekam Bardzo chętnie wypróbuję tylko na czym to smażyć? smalec? czy co? bo na margarynie czy oleju to chyba tak średnio
[...] też o doradztwo w kwestii suplementacji monohydratem kreatyny. Interesuje mnie jeszcze w jaki sposób przyrządzacie mięso i ryby tzn, czy je gotujecie czy smażycie i na czym? czy smażenie nie zaburzy ułożonej diety? czy można smażyć na oliwie z oliwek? Przy Waszej pomocy chciałbym prowadzić dziennik postępów od grubasa do....no właśnie. Za 5 [...]
[...] też o doradztwo w kwestii suplementacji monohydratem kreatyny. Interesuje mnie jeszcze w jaki sposób przyrządzacie mięso i ryby tzn, czy je gotujecie czy smażycie i na czym? czy smażenie nie zaburzy ułożonej diety? czy można smażyć na oliwie z oliwek? Przy Waszej pomocy chciałbym prowadzić dziennik postępów od grubasa do....no właśnie. Za 5 [...]
[...] troche "gorszych", troche "lepszych" czy te 50g oleju to za dużo (głownie polewam warzywa) czy olej w którym są śledzie jest be? co z obróbka termiczna?, mozna smazyc? czy raczej tylko piec, gotowac, grillowac? na czym najlepiej ewentualne sugestie ktory ze skladnikow menu najlepiej o tej czy o tej porze dnia czy aktywności
Standardowo i niezmiennie,albo z grilla lub gotowany z warzywami.Mozesz tez smazyc na dobrej patelni z oliwa z oliwek w ilosciach takich zeby patelnia nie była sucha.Ostatni wariant(nie znaczy ze najgorszy) to olej do smazenia PAM.Psikasz nim mieso lub to na czym smazysz...
na czym najlepiej smazyc rano jajecznice? : -smalec -oliwa -masło ktora opcja najlepsza i najzdrowiej Mi wyjdzie , oraz nie zaszkodzi zbednym tluszczem? (ktorego nie potrzebuje) Zmieniony przez - Thats_Nice w dniu 2009-09-27 19:06:13
[...] ryżem/lub ciemnym makaronem plus warzywa (papryka ogórki pomidory kapusta kiszona rzodkiewka itd) 4 posiłek - ryba ( np szprotki ok 3 lub np puszka tuńczyka ) 5 posiłek czyli kolację zjem np rybę ( np halibuta) lub kurczaka z zielona sałata skropiona oliwą lub twaróg półtłusty skoro nie smaży się na oliwie z oliwek to na czym najlepiej smażyć?
A z ciekawości, jak zdarza ci się smażyć, to na czym? - ja na maśle klarowanym i oleju ryżowym, zastanawiam się nad kokosowym. Bardzo ładna wypiska z treningu, 4km w 20 minut, chyba mamy podobne czasy :)
S.m.p.a kolejne pytanie dotyczace piersi z kurczka na czym mam ja smazyc bo gotowane mi sie przejadlo i myslalem zeby w jajku i bulce tartej.Tylko na patelnie to oliwe z oliwek ??? czy wode?? I czy jakies wartosci nie beda uciekac w razie czego Zmieniony przez - Beksakus w dniu 2011-06-18 11:59:43
Twaróg+Kasza/ryż Jajka(białka)+kasza/ryż 1.Czy take połączenia mogą być w około treningowych posiłkach, czy raczej obie opcje odpadają? 2.Czy schabowe, mielone, naleśniki/placki mogę smażyć na oliwie, jeśli nie to na czym? Preferuję gotowane, ale od czasu do czasu lubię coś zjeść takiego Zmieniony przez - MCtoshkin w dniu 2012-04-12 15:07:15