SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

morfologia pdw

  • PDW morfologia krwi

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Mam PDW powyżej normy. Czy to coś poważnego, zagrażającego życiu ? Czy mogę sama coś z tym zrobić, czy konieczna jest pomoc lekarza i jakiej specjalizacji ? Proszę o "łopatologiczną" odpowiedź. Co robić żeby wróciło do normy ?

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/6/2011 5:06:06 PM Liczba szacunów: 1
  • pdw podwyższone morfologia

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    co oznacza podwyższone PDW? Co oznacza, że mam obniżone WBC, bo mam ich 3700, czy to może być związane z chorobą wegenera? Czy kwaśne pH moczy jest dobre? Czy w moczy może występować śluz? Jeśli tak to co to oznacza? Ciężar właściwy moczu wynosi 1,015g/ml czyli według skali badań laboratorium w którym robiłam badania jest go tyle , że mieści się w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9265 Data: 12/28/2010 5:29:19 PM Liczba szacunów: 0
  • Morfologia krwi PDW

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    W przeprowadzonej analizie krwi są wyniki odbiegające od normy a mianowicie: 1.MVC jest 78,1 podana norma to(80 -94) 2.Neuteofile 51,6 podana norma to (55-75) 3.PDW 14,4 podana norma to (6,1-11) Pozostałe sa w normie.Proszę o interpretację

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5554 Data: 2/17/2011 9:58:10 AM Liczba szacunów: 0
  • Heja, witam! Dariom testuje nie zaniedbuje, ale ostatnio po prostu nic sie nie dzieje, poniewaz na dwa tygodnie zaprzestalem treningow i wykonuje jedynie aeoro 3-4 razy w tygodniu i jeden lub dwa treningi obwodowe nab ardzo malych ciezarach. Powod? Potrzebuje chiwli calkowitego odpoczynku o walki z zelastwem i lekkiej regeneracji organizmu. Poza [...]

    Odpowiedzi: 207 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/28/2011 12:03:37 PM Liczba szacunów: 0
  • [BLOG] hardstell redukcja z 196kg

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    Miałeś jakieś badania pod kontem postawienia diagnozy? Tak ogolnie mialem robione badania juz dawno temu ale ani skierowania do endo nie dostalem od rodzinnego ani jakos nie ogarnialem tematu moja mama ma chorobe hashimoto i babcia miala i jakos tak wyszlo zaglebilem sie w temat troche poczytalem wyszlo ze mam niedoczynnosc a moze i chorobe [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 7968 Data: 6/12/2017 9:28:35 PM Liczba szacunów: 0
  • proszę Morfologia krwi (C55) Leukocyty (WBC) 5,2 10^9/L 4,0 — 10,0 Erytrocyty (RBC) 5,28 10^12/L 4,1 — 6,2 Hemoglobina (HGB) 15,13 g/dL 14,0 — 18,0 Hematokryt (HCT) 46,7 % 40,0 — 54,0 Wskaźniki czerwonokrwinkowe: Średnia objętość erytrocyta (MCV) 88,0 fL 77,0 — 95,0 Średnia masa HGB w erytrocycie (MCH) 28,65 pg 27,0 — 34,0 Średnie stężenie HGB w [...]

    Odpowiedzi: 39950 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/21/2021 9:33:48 PM Liczba szacunów: 0
  • Zrobiłem badania kontrolne cholesterol całkowity 230 norma 115-190, poza tym morfologia wyszła tak sobie · WBC 6,73 10^3/μL 4,0 — 10,0 NEUT 3,02 10^3/μL (44,78 %) 2,5 — 5,0 (45,0 - 70,0) LYM 2,98 10^3/μL (44,26 %) 1,5 — 3,5 (20,0 - 45,0) MONO 0,5 10^3/μL (7,46 %) 0,2 — 0,8 (3,0 - 8,0) EOS 0,15 10^3/μL (2,25 %) 0,04 — 0,4 (1,0 - 5,0) BASO 0,084 [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/9/2017 7:54:56 PM Liczba szacunów: 0
  • nie mam krwi w moczu. Więc sami chcieliście,to są wyniki z ostatniego pobytu w szpitalu morfologia w dniu przyjęcia: wbc 7,6 *10^3/mm^3 ly% 26,3 % mo% 7,2 % gr% 66,5 % ly# 1,9 *10^3/mm^3 mo# 0,5 *10^3/mm^3 gr# 5,2 *10^3/mm^3 rbc 4,29 *10^3/mm^3 Hgb 13,3 g/dL Hct 39,1 % mcv 91 fL mch 30,9 pg mchc 34 g/dL rdw 13,7 % plt 305 *10^3/mm^3 mpv 7,9 fL [...]

    Odpowiedzi: 41 Ilość wyświetleń: 15173 Data: 2/25/2007 3:56:28 PM Liczba szacunów: 0
  • Kalikstat - pokonać przeciwności

    Post
    Trening dla początkujących

    Jak wcześniej obiecałem - wrzucam wyniki z nefrologii - przyszły pocztą razem z wypisem, kiedy byłem poza domem: Morfologia: WBC - 7,37 (norma: 4-10) RBC - 4,8 (3,5-5,5) HGB - 14,4 (11-18) HCT - 43 (35-55) MCV - 89 (80-100) MCH - 30,1 (26-34) MCHC - 33,9 (31-37) RDW - 13,6 (11,5-14,5) PLT - 327 (150-400) MPV - 7,9 (6-11,5) PCT - 0,26 (0,12-0,36) [...]

    Odpowiedzi: 2722 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/26/2012 10:16:28 PM Liczba szacunów: 0
  • Kalikstat - pokonać przeciwności

    Post
    Trening dla początkujących

    Witam znowu :-) Wczoraj wyszedłem ze szpitala poniżej aktualne wyniki: Morfologia: WBC - 7,10 (norma: 4-10) RBC - 5,03 (3,5-5,5) HGB - 15,2 (11-18) HCT - 46 (35-55) MCV - 91 (80-100) MCH - 30,1 (26-34) MCHC - 33,9 (31-37) RDW - 13,6 (11,5-14,5) PLT - 327 (150-400) MPV - 7,9 (6-11,5) PCT - 0,26 (0,12-0,36) PDW - 47,4 (40-60) Morfologia ok, [...]

    Odpowiedzi: 2722 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/27/2013 4:23:40 PM Liczba szacunów: 0
  • Kalikstat - pokonać przeciwności

    Post
    Trening dla początkujących

    Korzystając z wolnej chwili, wrzucam wyniki badań z ostatniej hospitalizacji (wyniki z 03.08.2012) Morfologia: WBC - 8,5 (norma: 4-10) RBC - 4,39 (3,5-5,5) HGB - 14 (11-18) HCT - 42 (35-55) MCV - 95 (80-100) MCH - 31,1 (26-34) MCHC - 33,6 (31-37) RDW - 13,8 (11,5-14,5) PLT - 280 (150-400) MPV - 8,7 (6-11,5) PCT - 0,243 (0,12-0,36) PDW - 16 (8-18) [...]

    Odpowiedzi: 2722 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/8/2012 9:28:35 AM Liczba szacunów: 0
  • Jest już morfologia. Wychodzi na to, że wszystko w normie. Morfologia krwi Leukocyty 9,31 tys/µl 3,80 10,00 N Erytrocyty 5,7 mln/µl 4,2 6,0 N Hemoglobina 15,9 g/dl 14,0 18,0 N Hematokryt 47,3 % 40,0 54,0 N MCV 83 fl 80 99 N MCH 28 pg 27 35 N MCHC 33,6 g/dl 32,0 37,0 N Płytki krwi 288 tys/µl 140 440 N RDW-CV 14,1 % 11,6 14,8 N [...]

    Odpowiedzi: 2948 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/22/2013 1:04:05 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] zastanowić się nad przebadaniem pod kątem ewentualnych przewlekłych krwawień oraz wyżej wspomnianego stanu zapalnego. Morfologia krwi obwodowej sportowców, może się znacząco różnić niż u osób zdrowych. Mogę Ci polecić dobrą lekturę: Badanie krwi — morfologia krwi obwodowej u sportowca Zmieniony przez - damianeiro_pl w dniu 2019-12-09 07:13:35

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 621 Data: 12/9/2019 7:04:16 AM Liczba szacunów: 0
  • Dziennik kalikstat

    Post
    Usuniete tematy

    Korzystając z wolnej chwili, wrzucam wyniki badań z ostatniej hospitalizacji (wyniki z 03.08.2012) Morfologia: WBC - 8,5 (norma: 4-10) RBC - 4,39 (3,5-5,5) HGB - 14 (11-18) HCT - 42 (35-55) MCV - 95 (80-100) MCH - 31,1 (26-34) MCHC - 33,6 (31-37) RDW - 13,8 (11,5-14,5) PLT - 280 (150-400) MPV - 8,7 (6-11,5) PCT - 0,243 (0,12-0,36) PDW - 16 (8-18) [...]

    Odpowiedzi: 856 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/8/2012 9:29:21 AM Liczba szacunów: 0
  • POSIŁKI: Dodatkowo herbata owocowa i czarna, kawa, woda mineralna. Tylko dzisiaj podnoszę o 20g tłuszcz. SUPLEMENTACJA: mniszek, bisocard, omega 3, sterolea, magnez. TRENING: Planowo mam dzień marszowy, jednak w związku z wyjazdami znów zrobię godzinkę orbitreka (wieczorem). /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/dc8c49eda14947d4bebd8be7dce99f66.png Mam wyniki [...]

    Odpowiedzi: 621 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/11/2013 1:27:34 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam, dziś wrzucę już filmiki i wyniki badań, jutro za dużo by tego było :-D Od piątku zmieniam rozkład BTW. Do czwartku włącznie jadę na starym 160/140/55 Oczywiście proszę o wszelkie korekty i podpowiedzi, zaczęłam działać na własną rękę czas zaufać samej sobie jak to powiedziała lubiekaszke. A więc nowy rozkład 135/145/75 1800kcal Cheat na [...]

    Odpowiedzi: 1016 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/27/2015 10:14:34 PM Liczba szacunów: 0
  • Odebrałem badania krwi i moczu, ogólne bez próby watrobowej i hormonów. Morfologia krwi z rozdziałem 3-czesciowym Wbc 7,2g/l.                   4,0-10,0 Lomfocyty 29,0%.    20-40 Mxd 2,6%.                   3,0-13,0 Neut 68,4%.              40-65 Limfocyty# 2,1 g/l.     0,8-4,5 Mxd# 0,2 g/l.             0,2-1,0 Neut# 4,9g/l.              1,6-6,5 [...]

    Odpowiedzi: 682 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/29/2013 2:15:34 PM Liczba szacunów: 0
  • Cześć Zrobiłem badania, poniżej wyniki, najpierw dla przypomnienia: - od dwóch lat brałem z zalecenia endokrynologa 2x w tygodniu Letrozole i co dwa tygodnie Testosteron Prolongatum, Badanie z 30.03 było właśnie przy takim dawkowaniu. - korekta - od stycznia nie brałem testo, tylko samo Letrozole Za Waszą poradą odstawiłem Letrozole całkowicie, a [...]

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 1506 Data: 5/8/2020 1:04:57 PM Liczba szacunów: 0
  • Przyspieszenie metabolizmu po diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dzieki za informacje. Badania zrobione. Mam już wyniki ale wydaje mi się że nie wszystkie zostały mi już wprowadzone (wersja online) panel wątrobowy podejżewam. Do tego zauważyłem niestety po fakcie że morfologie dostałem zwykłą bez rozmazu. Wyniki chyba nie są złe - limfocyty etc rozumiem gdyż coś mnie złapać próbuje i z tym walczę. Morfologia [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3444 Data: 12/14/2018 7:56:43 PM Liczba szacunów: 0
  • oto wyniki badań Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma Morfologia krwi Leukocyty 8,2 tys/µl 4,0 10,0 N Erytrocyty 5,1 mln/µl 4,2 6,0 N Hemoglobina 15 g/dl 14,0 18,0 N Hematokryt 43,5 % 40 54 N MCV 85,32 fl 80 99 N MCH 29,4 pg 27 35 N MCHC 34,5 g/dl 32,0 37,0 N Płytki krwi 247 tys/µl 140 440 N Limfocyty % 28,8 % 20 45 N Limfocyty [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 5018 Data: 3/9/2017 2:08:52 PM Liczba szacunów: 0