[...] tłuszczu. Nie zauważa się jednak, że równolegle w tym samym okresie wzrosło spożycie węglowodanów, w tym - cukru i słodyczy. Ludy, które jedzą dużo białka i tłuszczu, a mało węglowodanów, nie cierpią na choroby cywilizacji. Wydawałoby się, że dieta Eskimosów powinna być klasycznie degeneracyjna. Tak jednak nie jest. Choroby cywilizacji [...]
[...] głodny i na brak sił w pracy też nie narzekam. Tylko ta waga mnie dobija że nie mogę schudnąć. Warzę ponad 110 od czasów szkolnych gdzie mama dobrze karmiła i ruchu było mało i zawsze się coś podjadło. Ale teraz gdy pracuje fizycznie, a do tego od miesiąca jeżdżę na rowerku po godzinie dziennie plus chantelki co drugi dzień po 45 min. Błąd [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Big_Blend_Protein_i28965_d380x380.jpg Opis - Mieszanka białek i enzymów trawiennych - Zawiera mało kalorii, węglowodanów, cukru i tłuszczu. - 22 źródła aminokwasów Każda porcja BIG BLEND zawiera mio-rafinowanych powiększającą mieszankę białek i pochodne aminokwasów z oszałamiającej ilości 22 różnych źródeł, [...]
[...] złożone węglowodany, bogate w różne podstawowe składniki odżywcze - Owoce zawierają fruktozę, cukier kilkakrotnie słodszy od rafinowanego; jest go jednak w owocach mało, więc nie są kaloryczne. Ponadto owoce zawierają wiele ważnych dla zdrowia witamin i soli mineralnych - Lepiej zjadać więcej mniejszych posiłków dziennie, niż parę [...]
[...] ilość laktazy aby "złamać" laktoze na glukoze i galaktoze. To mleko wydaje sie (oczywiście w rozsadnych ilosciach) dobrym posiłkiem. Ma pełnowartościowe białko kazeiny oraz mało węglowodanów a do tego nie powodują one tak dużego podniesienia sie cukru we krwi. A może to ma coś wspólnego (to odradzanie produktów laktozowych) na rzeźbie związek z [...]
czyli co jest nie tak, i co sie słyszy... “Unikaj tluszczów nasyconych" Tluszcze nasycone odgrywaja wiele waznych ról w organizmie. Zapewniaja spójnosc scianek komórkowych, zwiekszaja zdolnosc organizmu do przyswajania podstawowych kwasów tluszczowych, zwiekszaja sprawnosc ukladu odpornosciowego, chronia watrobe i przyczyniaja sie do wzmocnienia [...]
[...] jednak dzisiaj siłownia z wielu względów odpada,pozostają ćwiczenia w domu... Gdzie mogę znaleźć dobry zestaw ćwiczeń, abym nie traciła czasu i energii robiąc coś co jest mało efektywne i na dłuższą metę frustrujące? Słyszałam że 6 weidera nie działa na dolne partie, więc nie wiem co robić... Mam na DVD serię Tamilee "chce mieś takie...nogi, [...]
[...] Gdy nastają chłodne, deszczowe dni, nasz organizm bardziej niż kiedykolwiek jest podatny na infekcje. By się przed nimi ustrzec, wystarczy jeść dużo świeżych lub mało przetworzonych warzyw i owoców. A także czosnek, cebulę i chrzan, czyli produkty, którymi od wieków zwalcza się przeziębienia. Tajemnica ich działania tkwi w związkach [...]
Witam, Od 3tyg z Moja Luba sie dietujemy, mi przynosi to efekty, u niej nie mozemy sie zadnego doszukac. (waga moze o pareset gramow nizsza, ale ciezko stwierdzic czy na pewno, w granicach "bledu pomiarowego"). Roznica w naszych dietach to tylko inna liczba przyjmowanych weglowodanow (mamy taka sama wage), ona wciaga 2x mniej makaronow i ryzu ode [...]
Na temat insulina nadal większość osób mało wie (w tym i ja) Z racj ,ze nastała era Pana Dariusza Szukała i pozwolił mi publikować swoje artykuły Wrzucam kolejny do kolekcji Cały tekst autorstwa Dariusza Szukała "Insulina egzogenna to lek niezwykle niebezpieczny. Bezpodstawne przyjmowanie tego preparatu wiąże się z wysokim ryzykiem utraty [...]
[...] do uprawiania sportu! Stosując taką dietę, osoby regularnie ćwiczące szybko zużyłyby całe swoje zapasy glikogenu, co wywołałby u nich zmęczenie i osłabiłoby ich wytrzymałość. Jeszce gorsza jest groźba rzeczywistej kwaśnicy ketonowej i utraty masy mięśniowej spowodowanej przez dietę nisko węglowodanową. Niski poziom glikogenu i cukru we [...]
[...] i stylu naszego życia oraz ich wzajemnego wpływ na nasze zdrowie. Zapewne większość z nas wie, że trzeba się ruszać, bo ponoć to zdrowe i w ogóle zalecane, itd. ale mało, który z nas choć raz się nad tym głębiej zastanowił i z stąd ten art. Co od nas samych zależy? Wybitny lekarz i kanadyjski minister zdrowia, Marc Lalonde obliczył, że [...]
[...] się bardziej podatne na zranienia, czy inne kontuzje. Dodatkowo mięso również zakwasza nasz organizm. WARZYWA I OWOCE Czyli zasada 5 porcji dziennie - lecz jak wiadomo mało kto tak je . W warzywach i owocach są ważne witaminy, mikroelementy ale też błonnik, czyli włókna roślinne. Jeżeli nie trawicie surowych warzyw i owoców, może [...]
[...] Woli ona wytworzyć więcej ciał ketonowych, zmuszając w ten sposób mózg i serce do ich spalania, zaś te ostatnie narządy starają się spalać tych związków możliwie mało. Jedną z przyczyn wymuszających wytwarzanie ciał ketonowych, jest obciążenie wątroby dodatkową pracą. Większe niż potrzeba spożycie białka w diecie, to dodatkowa praca [...]
Poniższy artykuł jest skrótową kompilacją informacji na temat indeksu insulinowego, które są dostępne w sieci, niestety w większości w języku angielskim. Zawiera również krótki wstęp na temat indeksu glikemicznego, który szerzej opisany jest w poscie autorstwa rozka o diecie Montignac. Post ten mozna znaleźć tutaj: [...]
[...] A oto lista naturalnych produktów złożonych w dużej mierze z węglowodanów prostych. Te produkty zawierają mało prostych cukrów i nie wpływają negatywnie na naszą wagę: - Jabłka - Jeżyny - Czarna porzeczka - Cherry - Żurawina - Grejpfruty - Kiwi - Cytryna - Melon - Pomarańcze - [...]
Dieta nisko weglowodanowa termin-dieta niskoweglowodanowa okresla dzis szeroka palete porgramow dietetycznych, ktore laczy wspolna cecha-ograniczenia ilosci spozywanych weglowodanow(na korzysc innych skladnikow pokarmowych,zaleznie od typu diety niskoweglowodanowej)kariera tego rodzaju diet rozpoczela sie gdy zauwazono ze to nie same tluszcze [...]
https://lh4.googleusercontent.com/-_QQc9kWJYIo/VS7YWqDLHjI/AAAAAAAAIQI/HOdIUg6mpYE/s560/is-chocolate-a-fit-food-1.jpg Czy czekolada faktycznie sprzyja nadwadze czy powstawaniu boczków? Odpowiedź brzmi – zależy ile i jaka! ‘Kakao (nah. cacahuatl – ziarno kakaowe) – nasiona z owoców kakaowca, z których proszek stosowany jest jako składnik wielu [...]
[...] dopięli swego - relacjonuje Smith. Ostatecznie, kiedy wróciła do normalnego odżywiania, od razu poprawiło się też samopoczucie. Doszła więc do wniosku, że jadła zbyt mało, aby zaspokoić swoje potrzeby energetyczne, związane z pracą i codziennymi obowiązkami domowymi zapracowanej mamy. 37-letnia Monique Bush, także z Minneapolis, twierdzi [...]
[...] są trudno przyswajalną skrobią. Dlatego też zaleca się spożywanie nie oczyszczonych kasz i nie oczyszczonego ryżu. Rafinowane i „wzbogacone" pożywienie zwykle zawiera mało wody, a nadmiar soli lub cukru. Spożywając takie produkty odczuwamy pragnienie, dlatego też popijamy je różnymi płynami. Tak tworzy się błędne koło. A mianowicie: [...]