Znalezione pod frazą:
Sortuj wg:
Z okazji kontrowersji które powstały w okół odżywek białkowych zainteresowałem się o co chodzi z Alfa-laktoalbumina i Beta-laktoglobuliną. Znalazłem w czasopiśmie Medycyna Weterynaryjna http://medycynawet.edu.pl/ artykuł poruszający tę kwestie: http://medycynawet.edu.pl/index.php/archives/139/1058-summary-medycyna-wet-64-12-1375-1378-2008 [...]
[...] frakcje białek serwatkowych, pozbawione alfa laktoalbuminy. Ta sytuacja zainicjowała dyskusję na temat przydatności alfa laktoalbuminy dla atletów... (...) (...) Czy alfa laktoalbumina posiada wartość dla rozwoju kulturystycznej formy i czy powinna być nieodłącznym składnikiem diety każdego atlety...? (...) (...) Powyżej przedstawiłem suche [...]
Mam taki problem mianowicie;-) mam nietolerancję na laktoze kazeine i gluten ....problem w tym ze podobno wedlug Pani dietetyk jedyne białko które mi szkodzi to alfa laktoalbumina ...zakupiłem zatem Visnesse Profesional Body shake problem w tym ze to koszt około 700-800 pln miesięcznie przy minimalnej dawce Pytanie czy ktoś coś poleci co było by [...]
Metody biologiczne stosowane w ocenie wartości odżywczej białka zakładają wykorzystanie do badań żywego ustroju. Mimo że najbardziej miarodajną metodą byłoby przeprowadzenie jej na człowieku (np. przez badanie bilansu azotowego przy różnym spożyciu białka), to jednak ze względów praktycznych do tego celu zwykle używa się zwierząt laboratoryjnych, [...]
[...] wypadku nie może pretendować do miana produktu o wysokiej jakości. Dlatego producenci dodają odpowiednie emulgatory, by w produkcje połączyły się frakcje białkowe (kazeina, laktoalbumina, albumina jaj, hydrokoloidy), by odżywka była rozpuszczalna w płynach i nie zbrylała się w wodzie czy mleku. Dodają również z zewnątrz enzymy (aminogen, [...]
[...] izoelektrycznego białek serwatkowych, natomiast białka wymywane są roztworem kwasu. Dwa najczęściej wystepujące białka serwatkowe to β-Laktoglobulina (β-lg) i -laktoalbumina (-la). β-Laktoglobulina jest głównym białkiem serwatkowym występującym w mleku krowim oraz innych przeżuwaczy. Oprócz tego występuje również w mleku niektórych [...]
Marek C. już w 2007 roku pisał o wyższości alfa laktoalbuminy: Dlaczego odzywka białkowa nie jest równa odzywce białkowej? Rzeczywiście laktoalbumina zawarta w białku serwatkowym mleka kobiecego wraz z albuminą białka jajecznego została przez ekspertów FAO/WHO uznana za białko o najwyższej wartości biologicznej. To znaczy, że skład aminokwasowy [...]
[...] ziemniaka 60 9. Skad pochodzi nazwa "białko serwatkowe"? Nazwą "białka serwatki" określa się grupę białek, w skład której wchodzą b-laktoglobulina, a-laktoalbumina, immunoglobuliny, albuminy osocza, glikomakropeptydy, laktoferyna i inne. 10. Dlaczego w zdrowej diecie powinna się znaleźć oliwa z oliwek? zapobiegająca [...]
[...] że jest tam tylko białko zwierzęce, a to już coś. WPC to oczywiście nazwa handlowa. Ale jak to jest z tą laktoalbuminą, bo np. w Amino Dimitri w składzie jest tylko laktoalbumina a Cyber mówi że to są aminokwasy serwatkowe. Podobnie jest w Amino 1900 Universala. Sam do końca nie wiem czym się różni laktoalbumina od koncentratu serwatki. [...]
[...] zawartosci w produkcie sumie wegli tluszczu dodatkow funkcyjnych. dalej brak laktoalbuminy nie dyskwalifikuje wcale surowca ( laktoglobulina ma wiecej bcaa i glutaminy niz laktoalbumina , laktoglobulin jest w b. serwatki kolo 50 -60% latoalbumin do 15% ) po prostu laktoalbumina idalenie nadaje sie do odzywek dla niemowlat wiec moze sie zdazyc [...]
[...] dlaczego?! Wg mnie najważniejsze są L-laktoalbuminy, które to są odpowiedzialne za wzrost hormonu wrostu czyli aminokwasy typu glutamina, lizyna, ornityna, arginina.. B-laktoalbumina jest mniej stabilna w organizmie niż L-laktoalbumina co jest drugim plusem na strone L-lak. Z tego co mi wiadomo DENATURYZACJA jest naturalnym procesem podczas [...]
[...] skutecznie redukować tkankę tłuszczową. Wartość biologiczna wybranych białek izolat białka serwatki 159 mieszanka białek jaja i pszenicy 118 koncentrat białka serwatki 104 laktoalbumina (białko z mleka) 104 albumina jaja kurzego 100 białko z drobiu 79 białko soji 75 Wartość biologiczna oznacza ilość białka własnego organizmu, która może zostać [...]
[...] skutecznie redukować tkankę tłuszczową. Wartość biologiczna wybranych białek izolat białka serwatki 159 mieszanka białek jaja i pszenicy 118 koncentrat białka serwatki 104 laktoalbumina (białko z mleka) 104 albumina jaja kurzego 100 białko z drobiu 79 białko soji 75 Wartość biologiczna oznacza ilość białka własnego organizmu, która może zostać [...]
[...] i izolatów białek serwatkowych, które są podstawowym surowcem do "produkcji" odżywek, w ich skład wchodzą najczęściej nie tylko białka serwatkowe, czyli: -laktoglobulina, -laktoalbumina, albumina surowicy krwi i immunoglobuliny (wymieniając tylko najważniejsze). Koncentraty i izolaty białek serwatkowych są otrzymywane w tzw. procesach [...]
alfa laktoalbumina w przeciwieństwie do beta jest bardzo dobrze przebadana jednak nie pod kątem budowania masy czy treningu siłowego. Czytałem dużo na jej temat i nie znalazłem nic co mogłoby być przydatne dla wyżej wymienionych aspektów. Dr Kaczka znalazł w 5 min ale nie chciał się pochwalić, Pan z kolei sądzi, że badań alfa laktoalbuminy i beta [...]
Pandarek, alfa laktoalbumina stanowi ok. 20% białka serwatkowego. Tak więc jej brak - to nie 1, tylko 20 procent różnicy. Paker, generalnie tez jestem za tym - aby wszystkie firmy były zobowiązane do podawania szczegółowego składu frakcji białkowych. Może uda się wyegzekwować wydanie odpowiednich przepisów przez ośrodki decyzyjne. Ale po co? [...]
Wracając do białka w mleku. Chciał bym jeszcze raz poruczyć kwestie frakcji białkowych wchodzących w jego skład. Jak wiemy pierwowzorem jest białko mleka kobiecego i jest to laktoalbumina. Oczywiście nie ma szans byśmy mieli dostęp do takiego, więc musimy szukać jak najlepsze źródło. Białko w mleku krowim posiada tą frakcje również, tylko ze w [...]
[...] i izolatów białek serwatkowych, które są podstawowym surowcem do "produkcji" odżywek, w ich skład wchodzą najczęściej nie tylko białka serwatkowe, czyli: -laktoglobulina, -laktoalbumina, albumina surowicy krwi i immunoglobuliny (wymieniając tylko najważniejsze). Koncentraty i izolaty białek serwatkowych są otrzymywane w tzw. procesach [...]
[...] syntezy białka ustrojowego ze źródeł pozabiałkowych; " strawności produktów białkowych. Skład aminokwasowy białka jaja kurzego(owoalbumina) i białka mleka kobiecego (laktoalbumina) jest najbardziej zbliżony do składu białek ustrojowych i białka te są najlepiej wykorzystywane przez organizm człowieka. Dlatego proporcje między [...]
[...] BCAA, jak i kwasu glutaminowego oraz aminokwasów egzogennych, a tym samym ma mniejszą wartość budulcową niż beta-laktoglobuliny (patrząc na profil aminokwasowy) - alfa laktoalbumina nie jest rozpuszczalna w wodzie, a jest rozpuszczalna w roztworach solnych, - alfa laktoalbumina jest ważna dla niemowlaka ponieważ jest lżej trawiona niż [...]
Nasz sklep
Mega promocja
Losowe tematy
Poszukiwane