HMB (kwas hydroksy-metylo-masłowy) zapobiega katabolizmowi (czyli trawieniu mięsni przez enzymy np. w czasie snu , stresu , wysiłku itp.zmuszając je do trawienia tłuszczy). Najlepiej go stosowac kiedy posiadasz troche tłuszczyku , ale nie jest to konieczne , efekty i tak nastapią. Jeżeli mam rację dodajcie mi punkt. Nie dajcie się przygnieść!
kwas gamma amino maslowy czyli GABA mozna kupic w wysylce u mnie ... jakby co nie bylo reklamy mojej firmy !!! zapraszam na moja strone od polowy wrzesnia !!! beda super promocje jesienne !!! zero kosztow wysylki !!!! super gratisy !!!! juz za tydzien darmowe ulotki-katalogi i super palakaty firmu UL.... hmmmm , nie moge robic reklamy !!! och , [...]
gaba - kwas gama amino masłowy zwieksza wydzielanie hormonu wzrostu , reguluje gospodarke hormonalna poprawia faze rem snu powoduje odprezenie miesni, dziala silnie regenerujaco polecany po kontuzjach lub po dlugich przerwach treningowych w celu szybszego powrotu do formy czyli wszystkie te efekty co u siebie zaobserwowales
[...] kulturystykę powinny spożywać więcej cukrów, które są dobrym źródłem energii, a nie białek. Zwiększenie spożycia przez te osoby mleka powoduje zbyt wysokie stężenie kwasu mlekowego w ich mięśniach, a ten w dużych ilościach może spowodować uszkodzenie mięśni. Tłuszcze Ludzkie mleko zawiera więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) [...]
[...] śluzy - do 6% (zbudowany z kw. galakturonowego, z ramnozy, galaktozy, arabinozy i ksylozy), glikozyd linamarynę - ok. 1,5%, linamarazę - enzym rozkładający llnamaryrę do kwasu cyjanowodorowego, acetonu i glukozy; substancja niepożądana!; zostaje uaktywniona po rozdrobnieniu nasion); olej - do 40%, białka - ok. 25%, węglowodany - ok. 12%, [...]
[...] Krowie mleko także zawiera przeciwciała, ale skierowane przeciwko chorobom typowym dla krów. Ponadto są one niszczone podczas obróbki cieplnej. Co więcej, niektóre aminokwasy w zbyt wielkim stężeniu mogą powodować uszkodzenia układu nerwowego u dzieci. (Na przykład w mleku krowim mentioniny jest znacznie więcej.) Osobna historia to [...]
[...] bólu), powstających w mózgu. DLPA charakteryzuje wyraźne działanie stymulujące. Jest skuteczna przypadku długotrwałych powtarzających się wysiłków fizycznych. GABA (kwas gamma-amino-masłowy): Ważny neurotransmiter o wydłużonym działaniu i aktywator przemiany materii. GABA działa relaksująco, wspomaga regenerację i tworzenie masy [...]
[...] Obecnie przyjmuje się, że człowiekowi, a szczególnie dzieciom i młodzieży w okresie rozwoju, niezbędnych jest około 60 składników odżywczych, tj. 10 egzogennych aminokwasów wchodzących w skład białek pełnowartościowych, 1-4 niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, 1-2 cukrowców, 21 składników mineralnych oraz 18 witamin. Ponadto [...]
[...] bólu), powstających w mózgu. DLPA charakteryzuje wyraźne działanie stymulujące. Jest skuteczna przypadku długotrwałych powtarzających się wysiłków fizycznych. GABA (kwas gamma-amino-masłowy): Ważny neurotransmiter o wydłużonym działaniu i aktywator przemiany materii. GABA działa relaksująco, wspomaga regenerację i tworzenie masy [...]
[...] bólu), powstających w mózgu. DLPA charakteryzuje wyraźne działanie stymulujące. Jest skuteczna przypadku długotrwałych powtarzających się wysiłków fizycznych. GABA (kwas gamma-amino-masłowy): Ważny neurotransmiter o wydłużonym działaniu i aktywator przemiany materii. GABA działa relaksująco, wspomaga regenerację i tworzenie masy [...]
ponieważ stwierdziłam ostatnio ze zdziwieniem,że pochłaniam słoik miodu tygodniowo i jakoś mniej choruję i w ogóle,postanowiłam sprawdzić,co takiego w tym miodzie jest. "Miód, pyłek i propolis spożywane przez okres 2-6 miesięcy korygują większość nieprawidłowości wynikających z wad w metabolizmie oraz słabości układów wegetatywnych m.in. układu [...]
[...] odmianach miodu stwierdzono niewielkie ilości 22 innych cukrów (m.in. trehalozy, izomaltozy, melibiozy i gencjobiozy). Do charakterystycznych związków powstających na skutek kwasowego rozkładu cukrów prostych, głównie fruktozy, należy zaliczyć 5-hydroksymetylofurfunal (5-HMF). Ważną grupę związków pochodzących z nektaru lub spadzi stanowią kwasy [...]
[...] i mniejszą ilość tłuszczu. Część tłuszczu masła występuje w postaci wolnej, część w postaci kuleczek otoczonych warstwą fosfolipidów i białek. Tłuszcz stanowią glicerydy kwasów tłuszczowych, których zawartość procentowa w ogólnej masie tłuszczu jest podana w tabeli. Kwasy tłuszczowe występujące w maśle w postaci glicerydów Nazw ogólna [...]
[...] Owcze /15,0-21,0/8,5-12,0/4,5-5,8/5,0-7,5/4,0-6,0/5,0-9,0/0,7-1,2 Kozie/ 10,5-14,5/7,5-9,5/4,4-4,8/3,5-4,5/2,5-3,5/2,0-5,0/0,8-1,0 Tłuszcz mleczny powstaje z glicerolu i kwasów tłuszczowych. Glicerol powstaje w trakcie przemiany glukozy. Nasycone kwasy tłuszczowe powstają z produktów fermentacji błonnikowej celulozy. Wielonasycone kwasy [...]
[...] bólu), powstających w mózgu. DLPA charakteryzuje wyraźne działanie stymulujące. Jest skuteczna przypadku długotrwałych powtarzających się wysiłków fizycznych. GABA (kwas gamma-amino-masłowy): Ważny neurotransmiter o wydłużonym działaniu i aktywator przemiany materii. GABA działa relaksująco, wspomaga regenerację i tworzenie masy [...]
[...] bólu), powstających w mózgu. DLPA charakteryzuje wyraźne działanie stymulujące. Jest skuteczna przypadku długotrwałych powtarzających się wysiłków fizycznych. GABA (kwas gamma-amino-masłowy): Ważny neurotransmiter o wydłużonym działaniu i aktywator przemiany materii. GABA działa relaksująco, wspomaga regenerację i tworzenie masy [...]
[...] kulturystykę powinny spożywać więcej cukrów, które są dobrym źródłem energii, a nie białek. Zwiększenie spożycia przez te osoby mleka powoduje zbyt wysokie stężenie kwasu mlekowego w ich mięśniach, a ten w dużych ilościach może spowodować uszkodzenie mięśni. Tłuszcze Ludzkie mleko zawiera więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) [...]
[...] ==================================================================== Nomenklatura cukrów Często w zapisie oligosacharydów i polisacharydów stosuje się, podobnie jak dla aminokwasów, skrócone trójliterowe symbole reszt cukrowych i mrie symbole jednoznacznie definiujące budowę zapisanej cząsteczki. Skróty reszt najpopularniejszych monosacharydów są [...]