SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

gotowanie na parze mieso

  • Dieta na masę: Co jeść na masę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] i zwiększać ryzyko sercowo-naczyniowe. A ja nie lubię, nie mogę, nie umiem... Wiem, znajdziesz tysiące wymówek w rodzaju: „nie mam rano apetytu”, „nie mam czasu na przygotowanie posiłków”, „nie umiem gotować” itd. Apetyt rano zależy od wyuczenia organizmu, indywidualnych predyspozycji, długości snu i przede wszystkim od ograniczenia podaży [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28538 Data: 2018-10-09 12:10:47
  • To, co jemy wpływa nie tylko na naszą sylwetkę i masę ciała, ale także na wygląd zewnętrzny. Przyjrzyjmy się żywności, która nie przynosi żadnej korzyści Twojej skórze (ani ciału), a wręcz przyspiesza proces jej starzenia poprzez wpływ na kolagen i elastynę — dwa białka odpowiedzialne za jędrną i młodzieńczą skórę.  Podsumowanie Jeśli chcesz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 583 Data: 2023-11-09 13:39:09
  • Dieta niskotłuszczowa to dobry pomysł? Zasady, zalety i wady

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Mitów na temat odżywiania jest mnóstwo. Niektóre głoszą, że należy jadać chudy nabiał oraz chude mięso, a także owoce i warzywa, które nie zawierają tłuszczy. Dlatego warto przyjrzeć się diecie niskotłuszczowej. Jaki ma wpływ na nasze zdrowie oraz samopoczucie? Czy jest zalecana przez dietetyków? Jakie są plusy i minusy takich diet? W poniższym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5782 Data: 2018-01-11 17:06:47
  • Zgaga, refluks - dozwolone i przeciwwskazane produkty

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Kwaśny smak w gardle... Palenie w klatce piersiowej... Przewlekły kaszel... Problemy z przełykaniem... Jeśli te dolegliwości są Ci znane, to z pewnością wiesz, czym jest zgaga i jaki dyskomfort powoduje. Na zgagę cierpi sporo ludzi, a dobrą wiadomością jest to, że w większości przypadków możliwe jest znalezienie i wyeliminowanie przyczyny. Guma [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4492 Data: 2019-10-11 21:33:53
  • Dieta Redukcyjna stworzona dla konkretnej osoby.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] a co za tym idzie nie odkładania energii/kalorii w postaci tkanki tłuszczowej, tylko wykorzystywanie jej do funkcjonowania organizmu. 4. Polecane techniki kulinarne to gotowanie, gotowanie na parze/krótko w wodzie (ponieważ wszystkie cenne skł. odżywcze zostają w produkcie), pieczenie, duszenie (które jednak powinno być częściowo [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 6180 Data: 2010-05-27 22:32:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] dziennie). Żadna inna grupa pokarmowa nie jest w stanie dostarczyć takich ilości naturalnych witamin i minerałów. Czy spożywamy świeże warzywa i owoce? (Dopuszczalne jest gotowanie na parze). - Czy jemy produkty z pełnego ziarna? ( A nie tylko biały ryz na każdy posiłek? Skąd ja to tak dobrze znam?)Właśnie produkty pełnoziarniste dostarczają [...]

    Odpowiedzi: 51 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-03-01 19:15:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • witamin, minerałów - czar !

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dziennie). Żadna inna grupa pokarmowa nie jest w stanie dostarczyć takich ilości naturalnych witamin i minerałów. Czy spożywamy świeże warzywa i owoce? (Dopuszczalne jest gotowanie na parze). Czy jemy produkty z pełnego ziarna? ( A nie tylko biały ryz na każdy posiłek? Skąd ja to tak dobrze znam?)Właśnie produkty pełnoziarniste dostarczają [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 8615 Data: 2005-12-24 12:54:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Liczymy kalorie Artykul

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] energetyczna wplywa sposob przygotowania potrawy oraz uzyte produkty surowe; stosowanie np. nowoczesnych urzadzen, umozliwiajacych smazenie bez dodatku tluszczu czy tez gotowanie na parze, wplywa korzystnie na obnizenie wartosci energetycznej gotowej potrawy. Trzeba tez ciagle podkreslac, ze ruch i aktywnosc fizyczna stanowia wazny element [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2068 Data: 2012-01-26 21:25:03 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Odzywianie i suplementacja w sztukach walki by k3ho

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] w danym okresie chcemy osiagnac. Cykle na ktore dzieli sie ten sposob odzywiania to: 1.Wstep 2.Robienie formy 3.Redukcja masy ciala(jezeli zachodzi taka potrzeba) 4.Przygotowanie do zawodow Dodatkowo: 5.Przyrost masy ciala 1.Wstep - czas trwania 2-4 tygodnie. Glownym zadniem w tym cyklu bedzie nabieranie dobrych nawykow zywieniowych, [...]

    Odpowiedzi: 167 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-05-08 23:48:29 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] zgodni, co do zalet tej egzotycznej metody. Okazuje się bowiem, że przygotowane tak potrawy są najwyższej jakości pod względem zawartości witamin i minerałów. Dlaczego? Bo gotowanie na parze w znaczący sposób ogranicza ich degradację! Żywność nie jest zanurzana w wodzie, a zatem nie dochodzi do wypłukiwania składników odżywczych. Podobnie [...]

    Odpowiedzi: 89 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-09-05 11:46:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDROWE PRZYRZĄDZANIE POTRAW

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] i "wypłukane" z witamin i minerałów. Im krótszy czas gotowania i w mniejszej ilości wody, a same warzywa mniej rozdrobnione, nie obrane ze skórki - tym lepiej. Duszenie To gotowanie produktu w małej ilości wody, często z dodatkiem tłuszczu, na wolnym ogniu w szczelnie zamkniętym naczyniu. Zaletą duszonych potraw jest lekkostrawność, niewielka [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 19537 Data: 2005-10-18 11:27:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] zasadzie spożywać bez ograniczeń), natomiast ograniczamy źródła węglowodanów do niewielkich ilości kasz, czy dzikiego ryżu. Najlepszym sposobem przygotowywania posiłków jest gotowanie na parze, gotowanie lub pieczenie bez dodatku tłuszczu. Przykładowy jadłospis: Śniadanie (200 kcal): Wariant I : 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego cieniutko [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 11614 Data: 2010-10-06 12:37:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Prośba o sprawdzenie i korektę michy

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] - avokado, - oleje z nasion i orzechów, Wiem, że nabiał na tym etapie zabroniony. Nie wiem tylko co z kaszami, ryżami, makaronami (durum, lub razowe). Co do obróbki: głównie gotowanie na parze - smakuje mi to, zupy, koktajle, rzadko coś pieczone. =========================== Podsumowując Obliques zaleciła mi 130g białka/90g tłuszczu /120g ww. [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 2259 Data: 2010-12-12 09:08:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] nie nadaję się on do niczego !!!! zachodzi polimeryzacja!!! DLACZEGO JEŚLI MAMY MOZLIWOŚĆ WYBIERAJMY DOBRY TEFLON I SMAŻMY BEZ TŁUSZCZU 6. Jeśli mamy dostęp warto wybrać gotowanie na parze pozwala zachować najcenniejsze witaminy i minerały szczególnie w warzywach i owocach w większości jest to ponad 90% witamin i minerałów czego nie można [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1673 Data: 2009-11-29 19:25:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] konserwantów. Lepiej zmielić mięso samodzielnie w domu lub poprosić obsługę sklepu o zmielenie konkretnego kawałka. Po drugie: wybór metody obróbki termicznej Gotowanie i gotowanie na parze to najbardziej pożądanie metody obróbki mięs – szczególne dla osób z wrażliwym przewodem pokarmowym. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby stosować inne metody [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1355 Data: 2016-08-10 08:31:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ryby

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] do diety ryby warto zwracać uwagę na sposób ich obróbki kulinarnej. Zalecany sposób przygotowania to przede wszystkim: pieczenie w piekarniku (bez dodatku tłuszczu) i gotowanie na parze. Ryby są produktem, który bardzo szybko pod wpływem wysokiej temperatury mięknie i nadaje się do spożycia, dlatego ich przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 19995 Data: 2007-03-09 15:21:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ryby !!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] do diety ryby warto zwracać uwagę na sposób ich obróbki kulinarnej. Zalecany sposób przygotowania to przede wszystkim: pieczenie w piekarniku (bez dodatku tłuszczu) i gotowanie na parze. Ryby są produktem, który bardzo szybko pod wpływem wysokiej temperatury mięknie i nadaje się do spożycia, dlatego ich przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1356 Data: 2008-03-03 18:54:55 Szacuny postu: 3 (cały temat: 0)
  • Najzdrowszy sposób przygotowania potraw

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Hej. Jaki jest najzdrowszy sposób przygotowywania potraw? Gotowanie na parze? Czy np.z warzyw uciekają wtedy witaminy i minerały? Czy ciężko jest w ten sposób przygotować mięso/rybę? (długo to trwa?) Jaki sprzęt (jaka cena?) kupić?

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 407 Data: 2019-05-13 09:59:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Candida - najważniejsze informacje

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] do przeciążenia sytemu obronnego dając powyższe symptomy. Przyczyny: - osłabiony system immunologiczny, - długotrwałe przyjmowanie antybiotyków, - picie i gotowanie przy użyciu wody z kranu, - dieta bogata w proste węglowodany (ziemniaki, pieczywo), - zażywanie pigułek przeciwciążowych i sterydów, - stres i [...]

    Odpowiedzi: 192 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-09-05 18:35:36 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Kalorie!!!!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] poszczególnych składników odżywczych odpowiadał zapotrzebowaniu ustroju dorosłego człowieka. Przy obróbce surowców bardzo ważnym czynnikiem jest ich rozdrabnianie i gotowanie. W podanej diecie niewskazane są pokarmy surowe, smażone, pieczone i wędzone. Posiłki powinny być podawane często, co najmniej 5 razy dziennie, ale w małych [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-05 15:03:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)