SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

glukoza na czczo wyniki

  • Długa redukcja? Mężczyzno zbadaj się!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Które badania są najbardziej istotne przed rozpoczęciem diety? Na co zwracać uwagę, by uzyskać efekty i sobie nie zaszkodzić? Badania podstawowe Fundamentalnymi, a zarazem najważniejszymi badaniami, które należałoby wykonać podejmując się jakiejkolwiek diety są: Morfologia krwi – w zasadzie jest to najbardziej podstawowe badanie, które warto [...]

    Odpowiedzi: 76 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/1/2017 11:03:49 PM Liczba szacunów: 1
  • [ART] Insulina dla 'laików'.

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    [...] na kom b trzustki nie pojmuje. wzoru lub interpretacji wybików. Najlepiej będzie wytłumaczyć na przykładzie. dzis odebrałem wyniki z lab , zrobione czysto z ciekawości. glukoza - 94 mg/dL CZYLI W PRZELICZENIU ----> 5.22 mmol/L insulina - 2,1 uIU/ml PO PRZELICZENIU -----> 14,58 pmol/L po podstawieniu do wzoru na wrażliwość wychodzi /135= [...]

    Odpowiedzi: 48 Ilość wyświetleń: 10566 Data: 12/20/2013 8:02:56 PM Liczba szacunów: 0
  • Tu odwieczna walka z wiatrakami i ciemnogrodem trwa dalej widzę %-) co do gw się tylko wypowiem to ostanie badania hdl ciagle 28-31 przez cała masę odstawiłem ge 2 tyg temu hdl spadł na 22 a ldl i calkowity bez zmian. Póki co obcinam lekko kalorie i za dwa tyg powtorze jeszcze orzed zmiana środków żeby to potwierdzić może kogoś to zainteresuje. Bo [...]

    Odpowiedzi: 30901 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/24/2020 2:14:11 PM Liczba szacunów: 4
  • [...] Alkaline phosphatase - ALKP, ALP,fosfataza zasadowa Glukoza na czczo: https://lh6.googleusercontent.com/-K7HGVRix9nE/UsQWghtf-xI/AAAAAAAAEMA/SjffOEPkLkA/s640/glukoza.jpg prawidłowa glikemia na czczo to 60–99 mg/dl ********************************************************* Mam nadzieje że te kilka wyników zakończy debatę nad tym [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/1/2014 2:46:08 PM Liczba szacunów: 0
  • Czaj_nik walczy dalej

    Post
    Ladies SFD

    [...] brak insulinemii. Wyniki z maja Glukoza: na czczo 89mg/dl po 1 godz. 96mg/dl po 2 godz. 68 mg/dl Krzywa płaska. Słabe wchłanianie glukozy. Coś mówił, że glukoza pewnie przelatuje przez moje jelita. (Kiedyś moja glukoza na czczo była zwykle 100. Wydaje mi się, że zmiana diety podziałała i trochę spadła.) Wyniki z czerwca TSH [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 3263 Data: 7/28/2015 4:47:42 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] ze szpitala - około 110kg. Glukoza na czczo 105, 1h po 163, 2h po 159 Insulina na czczo 17,2, 1h po 67, 2h po 71. Od tamtej pory co pewien czas mam robione wyniki, ale to glukoza, HbA1C i TSH, bo mam wole tarczycy. Teraz na czerwiec, jak uda mi się uprosić rodzinnego lub prywatnie, mam zrobić krzywą cukrową i HbA1C. Ostatnie wyniki z sierpnia [...]

    Odpowiedzi: 105 Ilość wyświetleń: 7418 Data: 1/8/2015 4:33:24 PM Liczba szacunów: 0
  • (L)4nn/Acta non verba

    Post
    Trening dla początkujących

    Polecam go, miażdży Dostałam nareszcie wyniki badań: - Glukoza na czczo Glukoza (jedn. tradyc.) 77,7 mg/dl 70 - 105 Glukoza (jedn. SI) 4,31 mmol/l 3,89 - 5,83 Insulina 3,78 mU/l 2,6 - 24,9 - Po 1h Glukoza (jedn. tradyc.) 99,3 mg/dl Glukoza (jedn. SI) 5,51 mmol/l Insulina po 60 min. (s) 38,97 mU/l - Po 2h Glukoza (jedn. [...]

    Odpowiedzi: 1505 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/28/2011 10:10:17 PM Liczba szacunów: 0
  • Nie wiem czy wystarczajaca jasno opisze ale mam wyniki. Dodam ze sama je sobie zleciłam i zrobiłam obciążenie glukoza 50 gr 2-punktowe bo nie wiedziałam na co się zdecydować jak by ktoś mógł zinterpretować była bym wdzieczna Test obciążenia glukoza(2pkt.50g) A glukoza na czczo z palca pobrana do glukometra to 114 . BADANIE... wynik .. [...]

    Odpowiedzi: 451 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/7/2014 2:46:06 PM Liczba szacunów: 0
  • Dzień 88 02.12 Trening: Brak Nie wiem jeszcze co robić z wolnymi środami. Wcześniej był pole dance. Teraz mam DNT- drugi w tygodniu. I nie wiem czy wrzucić jakieś kardio czy zrobić sobie wolne... Wczoraj korzystałam z wolnego :P Miska: OK Byłam na pobraniu krwi. Mam już wyniki. Czekam tylko na Andostendion czy jak mu tam. Glukoza na czczo: 86,70 [...]

    Odpowiedzi: 1973 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/3/2015 11:28:37 AM Liczba szacunów: 0
  • Tetiszeri No właśnie skok jest dziwny... Dzwoniłam do laboratorium i nie ma możliwości ze się pomylili. Co najlepsze w styczniu miałam niezłą konwersję (50-60%) a teraz padło wszystko :/ Ogólnie podejrzewam: silny stres, przemęczenie, brak treningów które mi porządkowały dzień. Dieta jest w miarę ok, więc tutaj nie powinno być źle. Suplementacja [...]

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 10674 Data: 3/11/2016 10:46:17 AM Liczba szacunów: 0
  • redukcja terefere

    Post
    Ladies SFD

    DNT Zakwasy w przywodzicielach auć....:-) wszyscy się ze mnie śmieją, bo chodzę jakbym weekend w siodle spędziła %-) Mam wyniki badań krwi : glukoza na czczo ok, (86), po 2h od obciążenia 72 więc też ok tarczyca ok, bo tsh 1,4, ft4 1,11, ft3 2.94 cholesterol niestety nadal przekroczony bo, LDL 146 a norma jest do 130 (ale i tak spadek od [...]

    Odpowiedzi: 378 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/26/2015 8:25:16 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] sa to wyniki, ktorych mozna sie przyczepic. Procentowo wyglada to tak: FT4 54.90% FT3 47.30% konwersja jest ok, wyniki ft3 i ft4 sa zblizone Nie podoba mi sie natomiast glukoza na czczo oraz lipidogram Aspat i alat moga byc lekko podwyzszone przy stanie zapalanym w organizmie Nie koniecznie swiadcza o uszkodzeniach watroby, nie mas zich [...]

    Odpowiedzi: 1016 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/14/2016 6:05:05 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] się po wprowadzeniu, że to źle wygląda i zamieniłam ale nie chciało mi się klepać od początku. Rano byłam na pobraniu krwi. Czekam więc na wyniki badań: TSH, FT3, FT4, glukoza na czczo, antyTPO, wit D3. Przyszły mi już wszystkie suple. Aktualnie łykam więc to co podane w rozpisce na pierwszej stronie. (Witamina D wstrzymana do czasu [...]

    Odpowiedzi: 307 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/5/2016 11:08:55 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] ciekawa, co powie na moje ostatnie wyniki, co do spadków wagi i obwodów powinna być zadowolona, w końcu cosik w dół zleciało, nawet znajomi zauważają zmianę, tylko dla glukoza na czczo mnie niepokoi, mam nadzieję, że to jakiś błąd laboratoryjny jeszcze pragnę zgłosić fakt, że jestem niewyspana, piję drugą kawę z fusami i walczę, aby nie [...]

    Odpowiedzi: 740 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/23/2011 9:28:04 AM Liczba szacunów: 0
  • Dieta redukcyjna do oceny, 122kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam, po długiej przerwie. Trzymam się diety ale efekty mizerne. Przejrzałem forum i zrobiłem kilka badań wyniki trochę mnie zaniepokoiły, zwłaszcza insulina i testosteron. Czy te wyniki mogą mięć wpływa na słabe efekty odchudzania ? Do lekarza na razie rodzinnego jestem umówiony na poniedziałek. Potas 4,40 mmol/l 3,50 -5,10 N Wapń [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1035 Data: 5/25/2017 12:17:23 AM Liczba szacunów: 0
  • TrainEatGain

    Post
    Ladies SFD

    Wizyty u ginekologa, endokrynologa i dermatologa, kolejne badania glukoza na czczo w normie glukoza po 1 godz, po 2 godz w normie Insulina przed obciazeniem w normie W normie rowniez INR APTT AST GGTP ALT FT3 FT4 Kortyzol podwyzszony = 29,9; norma 3,7-19,4 anty-TPO podwyzszone wynik 142,38; norma 5,61 ciezko mi samej zinterpretowac te wyniki, [...]

    Odpowiedzi: 91 Ilość wyświetleń: 9352 Data: 11/18/2013 2:06:05 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam Jako, że od długiego czasu mam problem z redukcją i ciągłym zmęczeniem, sennością oraz innymi objawami postanowiłem zrobić krzywą cukrową podejrzewając insulinooporność. Dziś dostałem wyniki i są one następujące Glukoza na czczo- 4,9 mmol/l Glukoza po 60 min- 3,28 mmol/l Glukoza po 120 min- 4,56 mmol/l Jak widać po godzinie następuje spora [...]

    Odpowiedzi: 1670 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/11/2019 3:36:13 PM Liczba szacunów: 0
  • Moim zdaniem, warto się temu przyjrzeć bliżej. Insulinoporności jak widać mieć nie będziesz. Trzeba powtórzyć Test OGTT z tą różnicą, że wraz z oznaczeniem glukozy potrzebne jest jednoczesne oznaczenie insuliny. Witam Jako, że od długiego czasu mam problem z redukcją i ciągłym zmęczeniem, sennością oraz innymi objawami postanowiłem zrobić krzywą [...]

    Odpowiedzi: 1670 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/12/2019 2:05:30 PM Liczba szacunów: 0
  • oto moje wyniki krzywej insulinowej: Insulina przed obciążeniem 18,3 µIU/ml 2,6 24,9 N Insulina po obciążeniu (pkt 1) 146,6 µIU/ml Insulina po obciążeniu (pkt 2) 112,3 µIU/ml a tu krzywa glukozowa Glukoza na czczo 90 mg/dl 74 106 N Glukoza po 1 godz. 117 mg/dl Glukoza po 2 godz. 78 mg/dl Zmieniony przez - PaulinaWro w dniu 2013-02-06 [...]

    Odpowiedzi: 78 Ilość wyświetleń: 13128 Data: 2/6/2013 4:13:47 PM Liczba szacunów: 0
  • Redukcja Kluski

    Post
    Ladies SFD

    Ja caly czas jestem:) Tyle ze,4 sie urlopuje, miska czysta ale nieliczona. Treningi tez robie, ale raczej tak "rekreacyjnie" dla przyjemnosci bardziej. Saida mam wyniki, wydaja mi sie dobre, ale ja sie nie znam:) glukoza na czczo 87 po obciazeniu glokoza 75g po 2h 63 TSH 1,56 (0,27-4,2) ft 4 15,68 (12-22) ft 3 4,92 (3,1-6,8)

    Odpowiedzi: 477 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/22/2014 11:49:20 AM Liczba szacunów: 0