[...] wytwarza się zazwyczaj na bazie soku czy aromatu owocowego. Podawane są w formie deseru, w różnych konfiguracjach, można dodać czekolady gorzkiej, bakalii czy owoców. Słodka galaretka jest również często jednym ze składników ciast. Dostępne na rynku galaretki w proszku, są zazwyczaj z dodatkiem żelatyny (najczęściej wieprzowej), ponadto [...]
[...] o naszym zdrowiu i sylwetce, wyszła z pomocną ręką wypuszczając na rynek produkt o nazwie Sugar Free Jelly. Co kryje się pod tą tajemniczo brzmiącą nazwą? Jest to pyszna galaretka, bez dodatku cukru i tłuszczu, która dosłownie ma parę kalorii, a jest w stanie zaspokoić nasze pragnienie na coś słodkiego. [...]
[...] lodówki czy już stężały. Taka forma deseru nieco odeszła w zapomnienie, ale przechodząc ostatnio w sklepie obok półki z produktami bio, wpadły mi w oko saszetki z wegańskimi galaretkami. Czemu by nie spróbować? Czy warto wypróbować galaretkę wegańską? Galaretka z agarem o smaku truskawkowym to propozycja szybkiego deseru. Różni się nieco od [...]
[...] łyżki erytrytolu 5g oleju kokosowego do wysmarowania blachy Masa czekoladowa 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym 50ml mleka 3 wafle kukurydziane 10g kakao Galaretka galaretka o smaku truskawkowym bez cukru 200g jagód/malin//jeżyn ok. 300ml ciepłej wody Sposób przygotowania: Białka jaj oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać [...]
Część ludzi uważa, iż największym zagrożeniem dla estetyki sylwetki są pokarmy z popularnych restauracji, serwujących dania wysokoprzetworzone, fast food. Inni uważają, że „to co domowe, to zdrowe”. Słyszałem też wiele teorii dotyczących rzekomego tycia wywoływanego przez nieokreślone „toksyny”, gluten, mleko, „produkty zbożowe”, „metale ciężkie”, [...]
Ludzie lubią być oszukiwani, niektórzy wręcz sami dążą do tego, by zostać oszwabionymi. Najbardziej klasyczny przykład to rynek motoryzacyjny. Ludzie nie rozumieją, iż to, co jest tanie, nie może być dobre, a to, co jest dobre i jeszcze z zachodu, na pewno będzie kosztowało dużo więcej, niż krajowe wyroby. Nie usprawiedliwiam tu wcale patologii, [...]
Żelki, ostatnio modne wśród sportowców, choć zazwyczaj były ulubieńcem dzieci. Obecnie powstała moda na jedzenie żelków po treningu. Co kryje się w tej małej przekąsce o różnych kształtach? Czy znaleźć można takie, które można wprowadzić w dietę? Jutrzenka Akuku! Żelki serduszka 90 g Skład: syrop glukozowy cukier woda żelatyna wieprzowa [...]
[...] niej jesteśmy także bardziej skoncentrowani i lepiej zapamiętujemy. Skąd czerpać glicynę, gdzie jest najwięcej glicyny? Rozwiązanie nr 1 może wydawać się zaskakujące: galaretka! Tak, to właśnie galaretka zawiera jej najwięcej. Sięgając po galaretkę, wybieraj wersję bez cukru. Solidne ilości glicyny zawiera też białko sojowe. Wygodnym [...]
[...] wpasują się również, jako deser po posiłku obiadowym, czy potreningowym. Nie zawierają glutenu, a także dodatkowej porcji cukru. Opakowanie zawiera 120 g. Składniki: galaretka o smaku malinowym 42% , biszkopt 40,6% , polewa deserowo-kakaowa 17,4% . Właściwości odżywcze w 100 g: 449 kcal, 17 g tłuszczu, w tym 8,4 g tłuszczów nasyconych, 80 [...]
[...] wspomagają trawienie pokarmowych białek. By przekonać się o tym, jak silne enzymy znajdują się w kiwi, wystarczy przygotować galaretkę z jego dodatkiem. Za sprawą enzymów galaretka nie stężeje. Badanie z Taipei Medical University pokazało, że po dodaniu kiwi do diety przez cztery tygodnie, uczestnicy cierpiący na zespół jelita drażliwego (IBS) [...]
Owoce i warzywa są głównym źródłem witamin, błonnika i substancji fitochemicznych, które mogą zmniejszać ryzyko rozwoju wielu chorób i opóźniać proces starzenia się. Podczas gdy wciąż trwają spory o to, która dieta jest najlepsza, niewielu zaprzeczy, że warzywa są ważnym elementem niezależnie od tego, na jaką dietę się zdecydujemy. Podsumowując [...]
[...] 4,6 g Węglowodany 11,8 g Proteinowa pianka truskawkowa z kokosem SKŁADNIKI: truskawki 150 g wiórki kokosowe 25 g nasiona chia 10 g odżywka białkowa (dowolny smak) 30 g galaretka SUGAR FREE JELLY 10 g sos FITKING DELICIOUS SAUCE (dowolny smak) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Galaretkę wsyp do małej ilości gorącej wody i dokładnie wymieszaj. Do miski [...]
Mówi się, że zimą człowiek składa się z 65% mandarynek. W czasie świąt może nawet przekraczać 70%. Wniosek z tego taki, że bez mandarynek nie jesteśmy w stanie żyć. Tak samo, jak bez wody i tlenu... A tak na poważnie, to skąd się wzięła mandarynka? Jakie ma wartości odżywcze i dlaczego jest taka pyszna? Pomagają zachować prawidłową masę ciała [...]
Nie ulega wątpliwości, że wszelkie przejawy aktywności fizycznej dzieci powinny być mocno promowane. Jak wiemy, większość dzieci zamiast wyjść ze znajomymi do parku, na plac zabaw czy spędzać czas w ramach dodatkowych zajęć WF-u, przesiaduje przed konsolą, telewizorem albo telefonem, zamykając się w wirtualnym świecie. Trening siłowy jest dobry [...]
Według większości zaleceń dietetycznych powinniśmy spożywać dziennie kilka porcji warzyw i owoców. Z wielu badań wynika, że wciąż jest ich za mało w naszej diecie. Podobno w Stanach Zjednoczonych tendencja ta jest rosnąca, ale wynik ten jest chyba trochę zawyżony, skoro najczęściej spożywane warzywa to pomidory i ziemniaki (często w postaci [...]
O tym, że fruktoza niekoniecznie jest cukrem mile widzianym w diecie dość często słyszymy na łamach serwisów traktujących o zdrowiu i fit sylwetce. Jednak, jak wykazują badania, jej nadmiar w diecie może dodatkowo podnosić poziom kortyzolu. Obecnymi czasy notujemy ciągłą tendencję do wzrostu poziomu stresu. Powiązane jest to nie tylko z tempem [...]
Czego potrzebujemy: 4 jajka w temperaturze pokojowej 80 g erytrytolu 50 g mąki ryżowej 50 g mąki orkiszowej jasnej 20 g kakao 250 g twarogu półtłustego 100 g mleka kokosowego 2 łyżki erytrytolu ( tym razem do mleka) 10 g Sugar Free Jelly malinowej + 200 ml wody 100 g borówek Jak przygotować: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, [...]
[...] w 200 ml gorącej wody. Jak będzie zimna wlewamy do kieliszków/szklanek/słoików. Jeśli chcecie by Wasza panna cotta wyglądała efektownie - ustawcie naczynia pod kątem. Gdy galaretka stężeje, gotujemy kaszę. Mleko z wodą zagotowujemy, dodajemy kaszę i cały czas mieszając, gotujemy jeszcze kilka minut. Pozwalamy kaszy chwilę przestygnąć, dodajemy [...]
Witam spozywam dziennie okolo 170/180 kcal z "fit galaretki" czy wliczac to do bilansu i czy bialko z takiego ( wychodzi ok 42g bialka ) tez wliczac czy to sie wgl nie przyswaja?