[...] dżemy to sam ulepek. Bo bierze się do ich produkcji mało owoców, a dużo pektyny (roślinna żelatyna z wytłoków jabłkowych lub cytrusowych), wody i cukru. Powstaje dżemowa galaretka. Kremowe truskawki w słoiczku cuchną siarką. - To pulpa, czyli owoce utrwalone dwutlenkiem siarki - wyjaśnia doktor Monika Hoffmann ze Szkoły Głównej Gospodarstwa [...]
Panowie jakiej firmy i gdzie ew. kupic galaretki bez cukru bo nigdzie nie moge namierzyc. LIDL piersi 7,25 za 0,5kg bez zbednego wycinania. mozna zrobić : http://www.sfd.pl/Galaretka_owocowa_0_ww-t879827.html i na alll.... jak wpiszesz galaretka zero wyskoczy Ci :) Zmieniony przez - rowek w dniu 2012-10-01 19:22:43
[...] 500ml wody robisz z tego 4 porcje po ~130g, tak jak jest zasugerowane na opakowaniu, tylko jak pozniej sie w kazdej 130g porcji bierze 13g bialka to nie mam pojecia :/. Taka galaretka dr oetker ma 75g dodajesz 500ml wody i tez robisz z tego 4 porcje tylko po ~140g, i w jednej porcji masz np. 15g czegos tam, i tutaj bym sie zgodzil, ale w tej [...]
Według większości zaleceń dietetycznych powinniśmy spożywać dziennie kilka porcji warzyw i owoców. Z wielu badań wynika, że wciąż jest ich za mało w naszej diecie. Podobno w Stanach Zjednoczonych tendencja ta jest rosnąca, ale wynik ten jest chyba trochę zawyżony, skoro najczęściej spożywane warzywa to pomidory i ziemniaki (często w postaci [...]