[...] drobiem, ziemniakami, ziarnami i produktami zbożowymi, warzywami liściastymi (np. sałata, brokuł, cykoria sałatowa, rukola l, szpinak), warzywami strączkowymi (np. bób, fasola, fasola szparagowa, groch, soczewica, ciecierzyca, soja), warzywami korzeniowymi, owocami, olejami i innymi tłuszczami, cukrem, napojami i wodą itd. A więc można [...]
Mamy wpływ na to, jak długo będziemy żyć. Kwestią dyskusyjną pozostaje, jak dalece uwarunkowania środowiskowe, genetyczne i nasze nawyki dadzą się zmieniać. Wszyscy wiemy, iż mieszkanie w skażonym środowisku może niekorzystnie wpływać na zdrowie, jednak nie każdy ma możliwość wyprowadzić się z takiego rejonu. Berberyna Należy do grupy [...]
Odpowiedzi: 1Ilość wyświetleń: 5232Data: 8/14/2021 10:25:30 AM
[...] korzyści? Uważa się, że dieta działa poprzez zwiększenie spożycia błonnika rozpuszczalnego, który znajduje się w takich produktach jak otręby owsiane, orzechy, nasiona, fasola, soczewica i kilka owoców i warzyw. Dieta TLC zaleca również codzienne przyjmowanie stanoli roślinnych lub steroli, które są naturalnie występującymi związkami w [...]
Białko jest jednym z trzech makroskładników odżywczych, których organizm potrzebuje dla zachowania pełni zdrowia. Najczęściej postrzegamy białko jedynie przez pryzmat budowania mięśni. Tymczasem jest ono niezwykle ważnym elementem diety nie tylko osób aktywnych fizycznie, ale również osób starszych oraz osób, którym zależy na zrzuceniu zbędnych [...]
Wykazano, że stosowanie diety bazującej na roślinach przynosi wiele korzyści, w tym mniejsze ryzyko cukrzycy typu 2 i chorób serca, może prowadzić również do poprawy składu ciała i lepszego samopoczucia. Poza korzyściami związanymi z naszym zdrowiem i samopoczuciem diety roślinne mają również pozytywny wpływ na środowisko. Podsumowanie Dieta [...]
Cynk to minerał, który odgrywa kluczową rolę w zaskakującej liczbie reakcji chemicznych w naszym organizmie, które pomagają zarówno kobietom, jak i mężczyznom, zachować zdrowie. Bierze udział w regulacji hormonów, wspiera układ odpornościowy i zdrowie skóry. Oczywiście to nie wszystko! Czytaj dalej, żeby dowiedzieć się o cynku jeszcze więcej — w [...]
Dieta wegetariańska to moda czy zdrowe podejście do życia? A może jedno i drugie? Czy wiesz, ile znanych osób wybrało ten właśnie sposób żywienia? Albert Einstein, Benjamin Franklin, Natalie Portman, Ellen DeGeneres, Gandhi, Paul McCartney, Charles Darwin i Betty White — oni wszyscy postawili na rezygnację z mięsa. A czy te tłumy ludzi, które [...]
Odpowiedzi: 1Ilość wyświetleń: 1453Data: 11/24/2021 11:19:52 AM
Witam! Poszperałem troche po necie i znalazłem sporo ciekawych materiałów na temat rzeźby, odchudzania itp. itd. Jest tu troszeczke na temat supli, treningu i odzywiania podczas robienia rzeźby. Pod każdym materialem podaje źródło z których dany fragment zostal zaczerpniety Oczywiście jest to tylko fragment - jeżeli ktos jest zainteresowany to [...]
[...] dobrego, najlepiej więc unikać go lub ograniczać do minimum. -Skrobia jest białą substancją pozbawioną smaku, występującą w wielu surowcach roślinnych, jak zboża, ziemniaki, fasola, groch i w przetworach, takich jak makaron, chleb i wszelkiego rodzaju ciasta. Spożycie skrobi wywołuje uczucie sytości, gdyż pozostaje ona dłużej w przewodzie [...]
Tak wiele pytań jest na forum ,że pomyślałem,że wkleje moje ciekawostki,kture uzbierałem szperając po necie i po forum,mam nadzieje,że się sprzyda!!!ciekawostki dotyczą odrzywiania,treningu i suplementacji! wy też możecie wklejać swoje ciekawostki!!!ulżusz sobie i pomożesz innym ! Dzięki! ~~Androstendion zmniejsza synteze testosteronu~~ [...]
[...] głód i potrzebę dodatkowego spożycia słodkich pokarmów. Znacznie korzystniejsze są pokarmy o niskim indeksie glikemicznym (np. warzywa zielone, soja, soczewica, groch, fasola, owoce, chleb żytni pełnoziarnisty, dziki ryż), zawierające węglowodany złożone i dużo błonnika, bo te są wolno trawione, co pozwala na lepsze utrzymanie stałego [...]
[...] ,, diety w zgodzie z grupą krwi " dr D’Adamo. Rośliny strączkowe są ciężkostrawne i relatywnie bogate pod względem energetycznym. Uniwersalny jest zielony groszek i młoda fasola, czerwona soczewica, mała biała fasola oraz zielona fasola ,, mungo ", ewentualnie również strączki soi. Produkty mleczne - zasadniczo ani mleko, ani większość [...]
[...] diety. W organizmie bierze udział między innymi w procesie spalenia cukrów, co zapewnia dostarczenie odpowiedniej ilości energii. Naturalne źródła: Groch i fasola Mleko Wieprzowina oraz podroby Pełnoziarniste pieczywo Większość owoców Skutki niedoboru : Niedobór witaminy B1 występuje głównie u osób [...]
Dzień dobry Postanowiłam założyć ten temat, abyście pomogli mi rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące planu i treningu, który otrzymałam od trenera personalnego. Poniżej umieszczam wypełniona ankietę, plan żywieniowy i treningowy, który stosowałam od początku tego roku. ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: Ciri.. WIEK: [...]
[...] morele, groch. 7. Dieta bogata w witaminę C: brokuły, pomarańcze, truskawki, kalafior, kapusta. 8. Dieta bogata w witaminę B6 (Pyridoxine): ziarna zbóż, awokado, szpinak, fasola, banany, ryby, drób, mięso, orzechy, ziemniaki. 9. W czasie gorączki dieta powinna być bogata w białko i wysokokaloryczna. 10. Zażywaj lekarstwa podczas jedzenia, [...]
Dieta dzień bez treningu 1) jaja szpinak migdały sok pomidorowy warzywa 2) WPC oliwa z oliwek sok pomidorowy 3) pierś z kurczaka/indyka śmietana fasola szparagowa pomidory warzywa 4) pierś z kurczaka/indyka śmietana fasola szparagowa pomidory warzywa 5) twaróg półtłusty jaja sok pomidorowy warzywa Dieta dzień z treningiem 1) jaja szpinak migdały [...]
Witam wszystkich. To mój pierwszy temat, a zarazem post. Chciałbym żeby ten temat stał się modelowym dla wszystkich, którzy tak jak ja walczą ze zbędnym zapasem tłuszczu. Teraz robię wprowadzenie do tego czym chcę się zająć od października, tzn. zmieniam swoją dietę na zbilansowaną i wprowadzam ćwiczenia fizyczne. Narazie tylko w domu, zobaczę jak [...]