SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

eozynofile

  • Redukcja 100kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Eozynofile (czyli granulocyty kwasochłonne) zawyżone, zazwyczaj podczas alergii, przy pasożytach, ale też podczas chorób zakaźnych. Limfocyty wysoko, albo infekcja, albo to odpowiedz tarczycy, bo też są wysoko przy chorobach autoimmunologicznych. Neutrocyty lekko niżej, to też świadczy o infekcji, ogólne spadek odporności organizmu, no i anty [...]

    Odpowiedzi: 452 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/12/2017 11:10:10 AM Liczba szacunów: 0
  • Redukcja 100kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Podwyższone eozynofile mogą mieć charakter wielokierunkowy bowiem tak jak Aga wspomniała, najczęstszą przyczyną są zazwyczaj zakażenia pasożytnicze oraz alergie. Limfocyty właśnie mogą być następstwem zaburzeń autoimmunologicznych. Ponad to masz głęboki deficyt wit.D3, jest sporo pracy, najlepiej jakby zaczął Cie prowadzić ogarnięty endo.

    Odpowiedzi: 452 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/12/2017 11:57:00 AM Liczba szacunów: 0
  • Za wysokie TSH

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Nie wiem jakie pasożyty konkretnie, ale tłumaczyłoby to w dużym stopniu niedobory, objawy, wybite eozynofile. Jeśli chodzi ci o badania w tym kierunku to kał w kierunku pasożytów, dobrze by było metodą mikroskopową. Najlepiej kilka razy w okolicach pełni w odstępach 3-4 dniowych.

    Odpowiedzi: 219 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/17/2017 11:12:29 AM Liczba szacunów: 1
  • Niedojrzałe granulocyty w ciazy.

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] które w cytoplazmie mają obecne spore ilości ziarnistości oraz mają jądro komórkowe podzielone na segmenty. Wyróżnić można trzy rodzaje granulocytów: - neutrofile, - eozynofile, - bazofile. Będąc w ciąży, musisz mieć swojego ginekologia. To właśnie z nim zdecydowanie należy konsultować wyniki badań, a nie na forum sportowym. [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 5529 Data: 6/21/2018 8:55:37 AM Liczba szacunów: 0
  • Jaką odżywkę białkową gdy alergia na białka mleka ?!

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] pojawić może się poważny efekt wstrząsu anafilaktycznego, a nawet i śmierć. W reakcjach alergicznych uczestniczą komórki układu immunologicznego, takie jak: - limfocyty, - eozynofile, - komórki tuczne. Najpopularniejszą alergią żywieniową jest uczulenie na białka mleka. W takiej sytuacji ze swojej diety wyeliminować należy nabiał od krowy. [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 14564 Data: 12/28/2017 2:08:23 PM Liczba szacunów: 0
  • INTERPRETACJA - badania lab, usg, rtg, inne Q/A

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Proszę o interpretację Zrobiłem se badania krwi Tam gdzie jest L od chyba low albo H od chyba high coś jest nie tak, to by wyszło leukocyty, neutrofile, eozynofile, cholesterol Leukocyty 3,4 tys/µl 4,3 10,0 L Erytrocyty 5,22 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 15,0 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 44 % 40 54 N MCV 85 fl 80 99 N MCH 29 pg 27 35 N [...]

    Odpowiedzi: 1464 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/9/2018 2:48:31 PM Liczba szacunów: 0
  • [BLOG] Good things come to those who wait

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] : Sylwester, Nowy Rok W Sylwestra zrobiłem morfologię zgodnie z zaleceniem lekarza żeby robić ją co 2 miesiące. https://i.imgur.com/p7GZH07h.jpg W październiku wyrównały się eozynofile i bazofile po odrobaczaniu za pomocą Antykonamin Forte i wreszcie drgnęły neutrofile co dało nadzieję bo wreszcie była jakaś poprawa. Na powyższej morfologii [...]

    Odpowiedzi: 283 Ilość wyświetleń: 14030 Data: 1/1/2019 8:05:46 PM Liczba szacunów: 0
  • Karpiu / Oby do jesieni 2013!

    Post
    Doping

    Jest już morfologia. Wychodzi na to, że wszystko w normie. Morfologia krwi Leukocyty 9,31 tys/µl 3,80 10,00 N Erytrocyty 5,7 mln/µl 4,2 6,0 N Hemoglobina 15,9 g/dl 14,0 18,0 N Hematokryt 47,3 % 40,0 54,0 N MCV 83 fl 80 99 N MCH 28 pg 27 35 N MCHC 33,6 g/dl 32,0 37,0 N Płytki krwi 288 tys/µl 140 440 N RDW-CV 14,1 % 11,6 14,8 N [...]

    Odpowiedzi: 2948 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/22/2013 1:04:05 PM Liczba szacunów: 0
  • Sterydy po 40 roku zycia, prosba o porade.

    Post
    Doping

    Witam ponownie, takie oto wyniki mi wyszly, co sadziecie o nich? Mysle ze oprocz cholesterolu nie jest zle. Morfologia krwi Leukocyty 7,13 tys/µl Erytrocyty 5,07 mln/µl Hemoglobina 14,9 g/dl Hematokryt 45,2 % MCV 89,2 fl MCH 29,4 pg MCHC 33,0 g/dl Płytki krwi 231 tys/µl RDW-SD 43,2 fl RDW-CV 13,4 % PDW 12,3 fl MPV 10,1 fl P-LCR 26,2 % [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 6125 Data: 4/14/2017 7:16:38 PM Liczba szacunów: 0
  • Karpiu / Oby do jesieni 2013!

    Post
    Doping

    Panowie. Jestem zdrowy jak ryba :-)) Chyba jadłem wyj**ke wina :P Od czego są powiększone czerwone krwinki? No i zablokowany jestem fest :-) Aha, paczta na AST, ALT. TAD działa jak malina :-)) Glukoza 87 mg/dl 70 — 110 WBC - krwinki białe 7,0 tys/µl 4,0 — 10,0 RBC - krwinki czerwone ↑ 6,05 mln/µl 4,50 — 5,80 HGB - hemoglobina 16,7 g/dl 14,0 — 18,0 [...]

    Odpowiedzi: 2948 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/15/2013 9:15:30 AM Liczba szacunów: 0
  • [SPAM] Każdy bije co popadnie, żeby forma wyszła ładnie.!

    Post
    Doping

    Leukocyty 5,54 tys/µl 3,80 10,00 N Erytrocyty 6,4 mln/µl 4,2 6,0 H Hemoglobina 17,91 g/dl 14,0 18,0 N Hematokryt 51,7 % 40,0 54,0 N MCV 81,3 fl 80,0 99,0 N MCH 28,1 pg 27,0 35,0 N MCHC 34,6 g/dl 32,0 37,0 N Płytki krwi 410 tys/µl 140 440 N RDW-CV 14,7 % 11,6 14,8 N PDW 11,8 fl 9,0 17,0 N MPV 10 fl 9,0 13,0 N P-LCR 25,3 % 13,0 43,0 N PCT 0,411 [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/9/2014 11:55:06 PM Liczba szacunów: 0
  • Przyspieszenie metabolizmu po diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dzieki za informacje. Badania zrobione. Mam już wyniki ale wydaje mi się że nie wszystkie zostały mi już wprowadzone (wersja online) panel wątrobowy podejżewam. Do tego zauważyłem niestety po fakcie że morfologie dostałem zwykłą bez rozmazu. Wyniki chyba nie są złe - limfocyty etc rozumiem gdyż coś mnie złapać próbuje i z tym walczę. Morfologia [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3121 Data: 12/14/2018 7:56:43 PM Liczba szacunów: 0
  • Pomoc w kontynuacji cyklu i odbloku prop t3 oxa

    Post
    Doping

    Ok zrobiłem ostatnie badanie przed PCT pct tak planuje rozegrać niedziela ostatni dzień oxy prop e2d jeszcze tydzień t3 schodze jakoś w czwartek piątek (leci 40 ed) HCG pon za tydzień 2500 jm e3d (wybiore 20-25 tys) do tego aromasin e3d (schodzę razem z hcg?) clom 50 mg 30-40 dni nlova 20-10 35-45 dn (ostatni tydzień taperuje) kiedy nast [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 1856 Data: 2/13/2016 3:56:42 PM Liczba szacunów: 0
  • Dyskusje o żarciu, treningu i innych czynnikach przełamujących stagnację

    Post
    Doping

    npp bylo z testem, skonczylem a teraz dalej enan z meta. wrzucam heparegen, watrobe zbije, ale reszta %-) i w morfologii wyszlo ze mam przekroczone EOZYNOFILE , co to kurva jest? %-)

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/12/2014 11:46:41 AM Liczba szacunów: 0
  • Przyspieszenie metabolizmu po diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Z normami Morfologia krwi Leukocyty 4,83 tys/µl 4,2 9,1 N Erytrocyty 5,06 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 15,6 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 47,1 % 40 51 N MCV 93,2 fl 79 92 H MCH 30,8 pg 26 32 N MCHC 33,1 g/dl 32,3 36,5 N Płytki krwi 170 tys/µl 150 400 N RDW-CV 13 % 11,6 14,4 N PDW 14 fl 9,8 16,1 N MPV 8,7 fl 9,4 12,6 L [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3121 Data: 12/14/2018 8:19:55 PM Liczba szacunów: 0
  • Dyskusje o żarciu, treningu i innych czynnikach przełamujących stagnację

    Post
    Doping

    i w morfologii wyszlo ze mam przekroczone EOZYNOFILE , co to kurva jest? %-) Białe krwinki, pełnią funkcje ochronne. Dużo masz przekroczone?

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/12/2014 6:27:15 PM Liczba szacunów: 0
  • Drugi cykl

    Post
    Doping

    Leukocyty 11,93 tys/µl 4,2 9,1 H Erytrocyty 5,5 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 15,8 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 47 % 40 51 N MCV 87 fl 79 92 N MCH 29 pg 26 32 N MCHC 33,4 g/dl 32,3 36,5 N Płytki krwi 299 tys/µl 150 400 N RDW-CV 14,4 % 11,6 14,4 N PDW 13,0 fl 9,8 16,1 N MPV 11,2 fl 9,4 12,6 N P-LCR 33,2 % 19,2 47,0 N [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 2023 Data: 3/7/2017 5:30:52 PM Liczba szacunów: 0
  • Wysokie LH , Estro i prolaktyna po odbloku

    Post
    Doping

    Morfologia krwi Leukocyty 4,55 tys/µl 4,2 9,1 N Erytrocyty 5,10 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 16,0 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 46,4 % 40 51 N MCV 91,0 fl 79 92 N MCH 31,4 pg 26 32 N MCHC 34,5 g/dl 32,3 36,5 N Płytki krwi 267 tys/µl 150 400 N RDW-SD 41,4 fl 35,1 43,9 N RDW-CV 12,4 % 11,6 14,4 N PDW 13,0 fl 9,8 16,1 N [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 3664 Data: 12/23/2018 3:11:58 PM Liczba szacunów: 0
  • Dyskusje o żarciu, treningu i innych czynnikach przełamujących stagnację

    Post
    Doping

    No to tak, Erytrocyty 5,83 H, norma do 5,7 Eozynofile (%) 6,1 H, norma do 6,0 Progesteron ng/ml 0,2 ok Prolaktyna ng/ml 3,7 L widełki 4,1 - 18,4 Estradiol pg/ml 59,1 widełki 7,36- 42,6 dwa dni temu poszło 5000 hcg w dupsko, na raz i do niego dodatkowo 0,5 symexu exe normalnie strzał co 3 dni, [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/6/2016 3:08:05 PM Liczba szacunów: 0
  • DAA - relacja

    Post
    Doping

    Badania robiłem w diag-u i mam dostęp do badań korzystając z internetu, dlatego zdjęcia nie mam. Przekopiowałem tabelę. Bardzo ciężko zrobić żeby była czytelna, więc sorry za utrudnienie. Morfologia krwi ; Leukocyty 4,9 tys/µl 3,8 10,0 N Erytrocyty 5,5 mln/µl 4,2 6,0 N Hemoglobina 16,7 g/dl 14,0 18,0 N Hematokryt 49 % 40 54 N [...]

    Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 7553 Data: 10/7/2011 4:29:59 PM Liczba szacunów: 0