SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

dlaczego tyjemy

  • Ktoś tu chyba defetyzm sieje. O źródła tych publikacji poproszę. A proszę Cię bardzo: Gary Taubes "Dlaczego tyjemy i jak sobie z tym poradzić" Przegląd najważniejszych badań nad otyłością. Posiadam w formie papierowej, ale jak siądę do kompa to mam na Fb jakiś skan fragmentu. Lekarze szykowali grupę ludzi do maratonu. Wyniki przeczą logice [...]

    Odpowiedzi: 3630 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-09-24 11:55:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] samego apetytu spada razem z Twoim głodem. Smartfony i wszystko inne co odciąga Twoją uwagę jedząc pociąga za sznurki by jeść więcej, co jest jednym z wielu czynników dlaczego tyjemy! Z racji że tego nie chcemy warto zreflektować się i czasem przemyśleć co tak naprawdę robimy, JEDZĄC! Smacznego :-) [...]

    Odpowiedzi: 1279 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-01-26 07:41:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na siłę robić trening katorżniczo-pokutniczy. Jak Gruby coś capnie, to potem tak łatwo nie odda :-) PS na którą książkę Toublesa (czy jak mu tam) polujesz? http://aros.pl/ksiazka/dlaczego-tyjemy-i-jak-sobie-z-tym-poradzic Zainspirowałem się tymi artykułami, które linkowałem u Xzaara. Facet zdaje się mieć głowę na karku. Poczytamy - zobaczymy.

    Odpowiedzi: 2527 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-14 09:52:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • REDUKCJA prosze o pomoc

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    "Dlaczego tyjemy? Przez błedne informacje rozpowszechniane w massmediach 90% osób jest przekonana iż tkanka tłuszczowa tworzy sie ze zbyt dużej liczby spożywanych kalorii.Nic bardziej błędnego.W każdej książce medycznej możemy poznać prawdziwy mechanizm powstawania tkanki tłuszczowej. W rzeczywistości tyje sie nie z tłuszczy-jak sama nazwa [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 1572 Data: 2009-03-10 14:04:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pozostale czyli 2200- 880-120=1200 kcal dzielone na 9 ok.130 podsumowując bialko 220g wegle 30g tłuszcze 130g LINKI postaram się Ci je podesłać, ważne żebyś ZROZUMIAŁA dlaczego tyjemy i nie chudniemy ale generalnie, zeby schudnąc należy najpierw podnieś przemianę materii a robi sie to przez podniesienie kaloryczności i ruch. Fajny artykuł [...]

    Odpowiedzi: 119 Ilość wyświetleń: 12275 Data: 2004-01-29 13:03:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] samego apetytu spada razem z Twoim głodem. Smartfony i wszystko inne co odciąga Twoją uwagę jedząc pociąga za sznurki by jeść więcej, co jest jednym z wielu czynników dlaczego tyjemy! Z racji że tego nie chcemy warto zreflektować się i czasem przemyśleć co tak naprawdę robimy, JEDZĄC! Smacznego :-) [...]

    Odpowiedzi: 231 Ilość wyświetleń: 15394 Data: 2022-01-26 07:39:28 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • http://www.sfd.pl/Dlaczego_tyjemy_-t263188.html I kto od kogo spisal? A moze bylo: "kopiuj-wklej"? http://www.odchudzanie-raport.pl/dlaczego-tyjemy N.B. "Swietna" strona promujaca diety jogurtowe, ksiezycowe i inny badziew. W sam raz do cytowania na forum sportowym

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 3420 Data: 2010-01-14 12:01:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak pozbyc sie brzucha?

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    Wiec cele ma juz sprecyzowane widze to dobrze - teraz musi uzupelnic swoja wiedze o podstawy dzialania organizmu - dlaczego tyjemy i jak to sie zieje - jak mozemy stracic zbedne kilogramy itp - w tym celu zapraszam do odpowiednich dzialow (odzywianie, fitness). -=--------------- ale przy chudnieciu zeby ten "tluszcz" zamienial sie przy [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 2845 Data: 2003-07-04 19:17:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • CZEKOLADA redukcja.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jeśli nic nam nie mówi to dlaczego tyjemy od czekolady , cukru , piwa i białego pieczywa ? I co w takim razie z Insuliną. Gdyby IG nie miało znaczenia to by nie istniało i każdy mógłby jeść węgle proste do woli. A może po prostu nikt nie sprawdzał tego na sobie a mimo tego pisze się o nim że to bzdury. Nie liczę kcal , nie ważę posiłków , jem [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1838 Data: 2014-07-11 20:17:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • CZEKOLADA redukcja.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jeśli nic nam nie mówi to dlaczego tyjemy od czekolady , cukru , piwa i białego pieczywa ? I co w takim razie z Insuliną. Gdyby IG nie miało znaczenia to by nie istniało i każdy mógłby jeść węgle proste do woli. A może po prostu nikt nie sprawdzał tego na sobie a mimo tego pisze się o nim że to bzdury. IG nie nie mówi. Ważniejsze jest ŁG (ładunek [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1838 Data: 2014-07-12 20:32:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • insulina - hormon, z powodu ktoorego tyjemy

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] to od lat siedemdziesiątych, sprawdzono to na kurczakach i psach, to jest naprawdę wiadoma sprawa. Insulina obecna we krwi powoduje tworzenie się płytki. Nie było wiadomo, dlaczego, ale my wiemy, że insulina powoduje podziały komórek śródbłonka, to jest pierwszy krok, który pociąga za sobą tworzenie się guza - guza śródbłonkowego Jak działa [...]

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-07-11 18:57:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Thermo Speed Extreme skutki uboczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Często błędnym podejściem do diety jest rozpoczynanie jej od końca. Niestety ale takie się utrwaliły przekonania i pomimo większej świadomości w temacie nadal tego typu błędy są powielane (pomimo braku efektów). Mowa oczywiście o nadmiernym ograniczaniu jedzenia i stosowaniu suplementów o charakterze termogennym lub pobudzającym na samym początku [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-12-25 16:07:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • cała prawda o musli

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Witam Tak naprawdę proces tycia nie jest taki prosty i nie możemy powiedzieć, że któryś produkt nas tuczy. Dlaczego ? Pamietajmy, iż tkankę tłuszczową zdobywamy kiedy w naszej diecie jest zbyt duża podać kalorii. W efekcie nadmiar jedzenia lokuje sie w tłuszcz zapasowy. Zatem logiczny wydaje się wniosek, iż to ilośc decyduje o tym czy tyjemy a nie [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-03-06 21:33:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] to od lat siedemdziesiątych, sprawdzono to na kurczakach i psach, to jest naprawdę wiadoma sprawa. Insulina obecna we krwi powoduje tworzenie się płytki. Nie było wiadomo, dlaczego, ale my wiemy, że insulina powoduje podziały komórek śródbłonka, to jest pierwszy krok, który pociąga za sobą tworzenie się guza - guza śródbłonkowego. Insulina [...]

    Odpowiedzi: 81 Ilość wyświetleń: 15537 Data: 2010-05-11 19:57:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak to jest z tłuszczem a insuliną? Im więcej tłuszczu tym słabsza reakcja na insulinę ale dlaczego tak się dzieje? posłużę się cytatem: 'Ale co się dzieje, jeśli jemy cukier? Główny sposób, w jaki ciało może się go pozbyć, gdyż jest toksyczny, to go spalić. To, czego nie da rady spalić, zmagazynuje w postaci glikogenu, a kiedy ta możliwość się [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-13 23:52:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ciekawostki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] blaszki. Wiemy o tym od lat siedemdziesiątych. Sprawdzono to na kurczakach i psach, wyniki są znane. Insulina obecna we krwi powoduje tworzenie się blaszki. Nie było wiadomo dlaczego, ale my wiemy, że insulina penetruje komórki śródbłonka i wymusza ich podział. To jest pierwszy krok, który pociąga za sobą tworzenie się guza - guza śródbłonkowego. [...]

    Odpowiedzi: 372 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-10-31 10:49:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] to od lat siedemdziesiątych, sprawdzono to na kurczakach i psach, to jest naprawdę wiadoma sprawa. Insulina obecna we krwi powoduje tworzenie się płytki. Nie było wiadomo, dlaczego, ale my wiemy, że insulina powoduje podziały komórek śródbłonka, to jest pierwszy krok, który pociąga za sobą tworzenie się guza - guza śródbłonkowego. Insulina [...]

    Odpowiedzi: 368 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-03-03 21:29:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mania redukcji dotknęła i mnie :)

    Post
    Po 35 roku życia

    Ziemniaki są pożywne i fajne. Mają od groma składników odżywczych i biją na łeb wszystkie produkty jeżeli chodzi o stopień sycenia. Ale... Bo zawsze jest jakieś ale. Są produktem, którego lepiej unikać na początku przygody z redukcją. Potrafią, niestety, podbić cukier we krwi w sposób znaczący. A przecież wszyscy wiemy, że nie tyjemy od kalorii. [...]

    Odpowiedzi: 163 Ilość wyświetleń: 13588 Data: 2014-01-06 12:57:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [BLOG] Dziennik faftaqa Vol. 2

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    [...] że ponieważ 1kg tkanki tłuszczowje to około 7000kcal, to wprowadzenie 500kcal deficytu dziennie spowoduje utratę 0,5kg tłuszczu tygodniowo, a koncepcja dynamiczna opisuje - dlaczego to założenie jest nieprawdziwe) ;-) Co do Marsów - widziałem, ale mam z innądatą niż ta z plastikiem %-) stefano00 - tycie na diecie 500 - 1000kcal jest bardzo mało [...]

    Odpowiedzi: 3599 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-23 22:43:32 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Diety głodówkowe - cała prawda o nich.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] niego nie bedziemy miec siły. Jak********* sporty to konieczne jest spozywanie weglowodanów. Moim zdanie trzeba jesc wszystko a przeciez w np jabłku znaiduje sie duzo witamin ale równiez duzo cukrów wiec dlaczego w duzej ilosci diet podaja zeby spozywac duzo warzyw i owoców ,a prawie w kazdym owocu znajduja sie jakies cukry po których tyjemy RAF

    Odpowiedzi: 98 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-06-03 16:43:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)