Ktoś tu chyba defetyzm sieje. O źródła tych publikacji poproszę. A proszę Cię bardzo: Gary Taubes "Dlaczego tyjemy i jak sobie z tym poradzić" Przegląd najważniejszych badań nad otyłością. Posiadam w formie papierowej, ale jak siądę do kompa to mam na Fb jakiś skan fragmentu. Lekarze szykowali grupę ludzi do maratonu. Wyniki przeczą logice [...]
[...] samego apetytu spada razem z Twoim głodem. Smartfony i wszystko inne co odciąga Twoją uwagę jedząc pociąga za sznurki by jeść więcej, co jest jednym z wielu czynników dlaczego tyjemy! Z racji że tego nie chcemy warto zreflektować się i czasem przemyśleć co tak naprawdę robimy, JEDZĄC! Smacznego :-) [...]
[...] na siłę robić trening katorżniczo-pokutniczy. Jak Gruby coś capnie, to potem tak łatwo nie odda :-) PS na którą książkę Toublesa (czy jak mu tam) polujesz? http://aros.pl/ksiazka/dlaczego-tyjemy-i-jak-sobie-z-tym-poradzic Zainspirowałem się tymi artykułami, które linkowałem u Xzaara. Facet zdaje się mieć głowę na karku. Poczytamy - zobaczymy.
"Dlaczego tyjemy? Przez błedne informacje rozpowszechniane w massmediach 90% osób jest przekonana iż tkanka tłuszczowa tworzy sie ze zbyt dużej liczby spożywanych kalorii.Nic bardziej błędnego.W każdej książce medycznej możemy poznać prawdziwy mechanizm powstawania tkanki tłuszczowej. W rzeczywistości tyje sie nie z tłuszczy-jak sama nazwa [...]
[...] pozostale czyli 2200- 880-120=1200 kcal dzielone na 9 ok.130 podsumowując bialko 220g wegle 30g tłuszcze 130g LINKI postaram się Ci je podesłać, ważne żebyś ZROZUMIAŁA dlaczego tyjemy i nie chudniemy ale generalnie, zeby schudnąc należy najpierw podnieś przemianę materii a robi sie to przez podniesienie kaloryczności i ruch. Fajny artykuł [...]
[...] samego apetytu spada razem z Twoim głodem. Smartfony i wszystko inne co odciąga Twoją uwagę jedząc pociąga za sznurki by jeść więcej, co jest jednym z wielu czynników dlaczego tyjemy! Z racji że tego nie chcemy warto zreflektować się i czasem przemyśleć co tak naprawdę robimy, JEDZĄC! Smacznego :-) [...]
http://www.sfd.pl/Dlaczego_tyjemy_-t263188.html I kto od kogo spisal? A moze bylo: "kopiuj-wklej"? http://www.odchudzanie-raport.pl/dlaczego-tyjemy N.B. "Swietna" strona promujaca diety jogurtowe, ksiezycowe i inny badziew. W sam raz do cytowania na forum sportowym
Wiec cele ma juz sprecyzowane widze to dobrze - teraz musi uzupelnic swoja wiedze o podstawy dzialania organizmu - dlaczego tyjemy i jak to sie zieje - jak mozemy stracic zbedne kilogramy itp - w tym celu zapraszam do odpowiednich dzialow (odzywianie, fitness). -=--------------- ale przy chudnieciu zeby ten "tluszcz" zamienial sie przy [...]
Jeśli nic nam nie mówi to dlaczego tyjemy od czekolady , cukru , piwa i białego pieczywa ? I co w takim razie z Insuliną. Gdyby IG nie miało znaczenia to by nie istniało i każdy mógłby jeść węgle proste do woli. A może po prostu nikt nie sprawdzał tego na sobie a mimo tego pisze się o nim że to bzdury. Nie liczę kcal , nie ważę posiłków , jem [...]
Jeśli nic nam nie mówi to dlaczego tyjemy od czekolady , cukru , piwa i białego pieczywa ? I co w takim razie z Insuliną. Gdyby IG nie miało znaczenia to by nie istniało i każdy mógłby jeść węgle proste do woli. A może po prostu nikt nie sprawdzał tego na sobie a mimo tego pisze się o nim że to bzdury. IG nie nie mówi. Ważniejsze jest ŁG (ładunek [...]
[...] to od lat siedemdziesiątych, sprawdzono to na kurczakach i psach, to jest naprawdę wiadoma sprawa. Insulina obecna we krwi powoduje tworzenie się płytki. Nie było wiadomo, dlaczego, ale my wiemy, że insulina powoduje podziały komórek śródbłonka, to jest pierwszy krok, który pociąga za sobą tworzenie się guza - guza śródbłonkowego Jak działa [...]
Często błędnym podejściem do diety jest rozpoczynanie jej od końca. Niestety ale takie się utrwaliły przekonania i pomimo większej świadomości w temacie nadal tego typu błędy są powielane (pomimo braku efektów). Mowa oczywiście o nadmiernym ograniczaniu jedzenia i stosowaniu suplementów o charakterze termogennym lub pobudzającym na samym początku [...]
Witam Tak naprawdę proces tycia nie jest taki prosty i nie możemy powiedzieć, że któryś produkt nas tuczy. Dlaczego ? Pamietajmy, iż tkankę tłuszczową zdobywamy kiedy w naszej diecie jest zbyt duża podać kalorii. W efekcie nadmiar jedzenia lokuje sie w tłuszcz zapasowy. Zatem logiczny wydaje się wniosek, iż to ilośc decyduje o tym czy tyjemy a nie [...]
[...] to od lat siedemdziesiątych, sprawdzono to na kurczakach i psach, to jest naprawdę wiadoma sprawa. Insulina obecna we krwi powoduje tworzenie się płytki. Nie było wiadomo, dlaczego, ale my wiemy, że insulina powoduje podziały komórek śródbłonka, to jest pierwszy krok, który pociąga za sobą tworzenie się guza - guza śródbłonkowego. Insulina [...]
Jak to jest z tłuszczem a insuliną? Im więcej tłuszczu tym słabsza reakcja na insulinę ale dlaczego tak się dzieje? posłużę się cytatem: 'Ale co się dzieje, jeśli jemy cukier? Główny sposób, w jaki ciało może się go pozbyć, gdyż jest toksyczny, to go spalić. To, czego nie da rady spalić, zmagazynuje w postaci glikogenu, a kiedy ta możliwość się [...]
[...] blaszki. Wiemy o tym od lat siedemdziesiątych. Sprawdzono to na kurczakach i psach, wyniki są znane. Insulina obecna we krwi powoduje tworzenie się blaszki. Nie było wiadomo dlaczego, ale my wiemy, że insulina penetruje komórki śródbłonka i wymusza ich podział. To jest pierwszy krok, który pociąga za sobą tworzenie się guza - guza śródbłonkowego. [...]
[...] to od lat siedemdziesiątych, sprawdzono to na kurczakach i psach, to jest naprawdę wiadoma sprawa. Insulina obecna we krwi powoduje tworzenie się płytki. Nie było wiadomo, dlaczego, ale my wiemy, że insulina powoduje podziały komórek śródbłonka, to jest pierwszy krok, który pociąga za sobą tworzenie się guza - guza śródbłonkowego. Insulina [...]
Ziemniaki są pożywne i fajne. Mają od groma składników odżywczych i biją na łeb wszystkie produkty jeżeli chodzi o stopień sycenia. Ale... Bo zawsze jest jakieś ale. Są produktem, którego lepiej unikać na początku przygody z redukcją. Potrafią, niestety, podbić cukier we krwi w sposób znaczący. A przecież wszyscy wiemy, że nie tyjemy od kalorii. [...]
[...] że ponieważ 1kg tkanki tłuszczowje to około 7000kcal, to wprowadzenie 500kcal deficytu dziennie spowoduje utratę 0,5kg tłuszczu tygodniowo, a koncepcja dynamiczna opisuje - dlaczego to założenie jest nieprawdziwe) ;-) Co do Marsów - widziałem, ale mam z innądatą niż ta z plastikiem %-) stefano00 - tycie na diecie 500 - 1000kcal jest bardzo mało [...]
[...] niego nie bedziemy miec siły. Jak********* sporty to konieczne jest spozywanie weglowodanów. Moim zdanie trzeba jesc wszystko a przeciez w np jabłku znaiduje sie duzo witamin ale równiez duzo cukrów wiec dlaczego w duzej ilosci diet podaja zeby spozywac duzo warzyw i owoców ,a prawie w kazdym owocu znajduja sie jakies cukry po których tyjemy RAF