[...] KALORII, JESLI ILOSC BEDZIE NIEWIELKA I TAK ZOSTANA MIESNIE ZUZYTE JAKO ZRODLO GLUKOZY Kiedys czytalem o badaniach przeprowadzonych na dosyc sporej grupie osob - na rozych dietach - a tym ze wlasnie na dietach keto oraz niskoww - organizm spalal najwiecej SAMEGO tluszczu. Ilosc spadajacej wagi byla na porownywalnym poziomie. Badanie obejmowalo [...]
[...] is generally a limit to how much protein can be consumed to this effect tends to be somewhat limited as well. Kolejna sprawa to p-ratio chyba wiesz jak niewielki wpływ ma dieta i trening na ten współczynnik... I jeszcze jedna sprawa na moim zdjęciu jest Gregory Ellis nie AnthonyAnthony jest chyba murzynem przynajmniej w ebooku o którym [...]
[...] of these metabolic and endocrine effects. The possible role of diet-induced acid loads in nephrolithiasis, age-related loss of lean body mass and osteoporosis is discussed. Myślę, że poza tym jakie właściwości zakwaszające/alkalizujące mają produkty w diecie znaczenie może mieć to czy jest to dieta niskowęglowodanowa, czy wysokowęglowodanowa...
[...] węglowodanów, wywołuje niedobór w/w ważnych dla zdrowia witamin. Ale nie mniej szkodliwy jest nadmiar nasyconych tłuszczów zwierzęcych (smalec, łój wołowy). Szkodzi dieta zbyt tłusta i pikantna Szczególnie należy unikać UTLENIONYCH tłuszczów powstających w trakcie długiego smażenia, czy utlenionego światłem słonecznym. Zjełczałe masło, [...]
[...] aczkolwiek chciałem wam go przedstawic ze względu na to aby zachęcic wielu do spozywania większej ilości warzyw i owoców ze wzgledu na ich pH i ogromne znaczenie w naszych dietach, zapraszam do czytania jak i komentowania tłumaczenie z: http://www.naturalnews.com/Report_acid_alkaline_pH_1.html ,,Podstawowa chemia balansu pH Podstawowa [...]
[...] o 43,7%. Faktycznie? Po kolei - kilka faktow na temat magnezu: Effect of magnesium supplementation on strength training in humans. This study investigated the effects of dietary magnesium (Mg) on strength development during a double-blind, 7-week strength training program in 26 untrained subjects (14 = control, C and 12 = Mg supplemented, M), [...]
********** Badanie nr 13 ********** białko serwatkowe (WP) vs kazeina (CAS): Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion The speed of absorption of dietary amino acids by the gut varies according to the type of ingested dietary protein. This could affect postprandial protein synthesis, breakdown, and [...]
[...] clearly there's no major difference between smaller, more frequent meals or larger meals spaced out further apart for fat loss, and metabolic factors related to fat loss (dietary induced thermogenesis, 24-hour energy expenditure, etc.). References Bellisle et al. 1997. Meal frequency and energy balance. Br J Nutr Apr;77 Suppl 1:S57-70. Burke, [...]
[...] Badania te posiadają jednak wiele ograniczeń, o których wypadałoby wspomnieć formując zalecenia. Po pierwsze, w części z tych badań głównymi źródłem tłuszczu w dietach wysokotłuszczowych (ubogich w węglowodany) były tanie, rafinowane oleje roślinne bogate w kwasy tłuszczowe omega-6 . No cóż, badania były prowadzone w latach [...]
[...] nią braku efektów w budowaniu masy mięśniowej czy redukcji tkanki tłuszczowej. Nader często powodem porażki nie są wcale „kiepskie predyspozycje”, a niewłaściwa dieta (np. dostarczająca za mało energii – w wypadku budowania masy - lub dostarczająca za dużo energii – w przypadku redukcji tkanki tłuszczowej). Organizm [...]