Laktoza to inaczej cukier mleczny. W skład dwucukru wchodzi glukoza i galaktoza. Naturalnie laktoza występuje w mleku krowim, człowieka i wielu innych gatunków zwierząt. Wielu autorów różnej jakości publikacji mitologizuje rzekome zagrożenia płynące z mleka (np. Bożena Przyjemska) - część wskazuje na laktozę, inni na kazomorfiny, jeszcze inni na [...]
[...] informacje ujęte w tym poradniku przydadzą Ci niezależnie od Twojego doświadczenia i stopnia zaawanasowania. Dzięki nim zwiększy się Twoja wiedza m.in. na temat tego, czym jest białko, suplement białkowy który wybrać, jak działa serwatka białkowa, czy warto sięgać po suplementy białkowe, jak zadbać o wysoki poziom protein w diecie, skąd je [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ograniczone i nie stać mnie wydać 170zł na TREC-a. Zależy mi na opakowaniu ok.2000g za cenę +/-100zł. Wiem, że moje możliwości są śmieszne dla niektórych, ale muszę czymś uzupełnić dietę bo nie stać na kurczaka, ani 5jajek (to są tylko przykłady)codziennie żeby dietą pokrywać zapotrzebowanie na białko. Wiem także, że poniżej podane [...]
Czym rozni sie izolat od koncentratu bialka serwatki,co jest lepsze na rzezbe (np.na bezweglowodanowa kolacje).Co ma wiecej bilka a mniej weglowodanow?
[...] serwatkowych okazuje się, pisząc brutalnie : jest to odpad poprodukcyjny. Spowodowane jest to faktem iż globalna produkcja wyrobów z mleka jest bardzo wysoka w związku z czym również dostępność serwatki jest relatywnie wyższa niż przykładowo białek jajecznych. Przewagą serwatki nad innymi surowcami jest także fakt, że [...]
[...] opartych na białkach serwatkowych. Odzywki oparte na bazie białek serwatkowych Jakie były początki i kierunki zastosowania koncentratów białek serwatkowych w przemyśle spożywczym? Warto jest zapoznać się z początkami produkcji koncentratów opartych na białkach serwatkowych, oraz ich pierwotnym przeznaczeniu w przemyśle spożywczym, gdyż właśnie [...]
[...] Odzywki oparte na bazie białek serwatkowych Jakie były początki i kierunki zastosowania koncentratów białek serwatkowych w przemyśle spożywczym? Warto jest zapoznać się z początkami produkcji koncentratów opartych na białkach serwatkowych, oraz ich pierwotnym przeznaczeniu w przemyśle [...]
[...] Odzywki oparte na bazie białek serwatkowych Jakie były początki i kierunki zastosowania koncentratów białek serwatkowych w przemyśle spożywczym? Warto jest zapoznać się z początkami produkcji koncentratów opartych na białkach serwatkowych, oraz ich pierwotnym przeznaczeniu w przemyśle [...]
[...] głoszą wyższość izolatu nad koncentratem - większa biodostępność wg obalonego już mitu tabeli BV. Izolat rózni się od koncentratu wiekszym stężeniem czystego białka, za czym idzie wiekszej ilości poszczególnych aminokwasów na 1 porcję. Ale czy każdy izolat jest lepszy od koncentratu? Odpowiedź brzmi - NIE. Powstające w niskich temperaturach [...]
[...] izolatów białka serwatkowego, sprawiający, że nawet osoba borykająca się z problemem nietolerancji laktozy, nie powinna odczuwać negatywnych skutków stosowania odżywki. Na czym polega proces technologiczny pozyskiwania izolatu? Jak zostało wspomniane we wstępie, produkcja izolatu od produkcji wpc, różni się większym oczyszczeniem z pozostałych [...]
Mam pytanko , czym sie różni izolat od koncentratu białka? rozni sie tym, ze izolat posiada mniej weglwoodanow i tluszczy na 100g odzywki, niczym wiecej;-) przez co lepiej sie czasem rozpuszcza, a osoby majace problem z laktoza nie cierpia podczas jej picia
e-lite no wlasnie wytumaczyl bys czym sie rozni izolat od koncentratu?? tylko szybkosc wchlaniania czy cos jeszcze? bo chcialem to CFM kupic na prube ale jesli nie ma ruznicy to po co przeplacac
[...] mikrorozdrobniona kreatyne z treca no i do tego chcialbym wziasc białko(wydaje mi sie ze to bedzie najlepsze rozwiazanie), ktore wg Was bedzie najlepsze? aha a tak wogóle to czym sie rózni izolat bialka serwatkowego od koncentratu białka serwatkowego?:)...a co do pierwszego wpisu, to ja wziełem kreatyne po raz pierwszy po roku cwiczeń i po paru [...]
Czym rozni sie izolat od koncentratu bialka serwatki,co jest lepsze na rzezbe (np.na bezweglowodanowa kolacje).Co ma wiecej bilka a mniej weglowodanow?