Moje stanowisko jest takie, w przypadku białka i węglowodanów w postaci gainera/bulcka najważniejszą rolę odgrywa czas trawienia - organizm nie marnuje czasu i sił na obróbkę rozdrobnienie np. mięsa. Poza tym szybciej do krwioobiegu trafią węgle proste z cukrów (z gainera) niż np. z banana - nie mówiąc o rozłożeniu węgli złożonych.
Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 2952 Data: 6/17/2010 10:41:35 AM Liczba szacunów: 0
[...] są dla wszystkich. Od 12 do 99 lat. Dla ludzi z lekką nadwagą i otyłością kliniczną. Jeżeli ktoś myśli głową, to nie każe robić gościowi z BMI 45 - 50 po 100 burpees na czas. Sadza się go na rower i się mu każe pedałować. Bardzo ciężki trening. 3 x 30 minut tygodniowo. :-D Ale najlepsze jest, że taki trening rwie sadło jak dziki (minimum 2 [...]
Odpowiedzi: 654 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/8/2015 10:51:58 PM Liczba szacunów: 2
[...] zaś tłuszczy praktycznie w nich nie ma by nie obciążać żołądka ciężkostrawnymi pokarmami i nie spowalniać trawienia. Przed treningiem zazwyczaj spożywam ryż basmati, czasem zamieniam go na bataty lub makaron z brązowego ryżu.Żródło białka stanowi zazwyczaj mięso z indyka (udziec), czasem polędwiczka wieprzowa lub chuda wołowina. Warzywa [...]
Odpowiedzi: 49 Ilość wyświetleń: 8382 Data: 5/9/2018 10:32:20 AM Liczba szacunów: 3