[...] ostrożność! Tak insulina może nawet zabić. Albo spowodować ogromne skutki uboczne jak zapadniecie w śpiączkę. Nalezy mieć zawsze przy sobie jakieś proste węglowodany (cukier, miód, baton, czekolada). Insulina po wstrzyknięciu wyłapuje cukier, a jeśli wyłapie go za dużo to łapie nas hipoglikemia. Może to nawet uszkodzić mózg czy wywołać [...]
[...] organizm, rozwala gospodarkę insulinową i idzie w d*** jak cholera Problem jest w tym, że wśród wielu osób starających się zdrowo odżywiać pokutuje przekonanie, że brązowy cukier jest korzystniejszy od białego. Wcale nie! Jedyna różnica polega na tym, że do ich produkcji użyte są dwa różne surowce: buraki cukrowe i trzcina cukrowa. Pod względem [...]
[...] więcej, niż w danej chwili potrzebuje. Wtedy nadmiar cukru przechowywany jest pod postacią glikogenu wątrobowego i mięśniowego. Kiedy już zapas glikogenu jest wystarczający, cukier magazynowany jest wtedy pod postacią tłuszczu, w tkance tłuszczowej. Na powierzchni pojedynczej komórki znajduje się około 20 000 miejsc, za pomocą których insulina [...]
[...] pod nazwą Glucophage, firmy Riomet and Fortamet jest najpopularniejszym lekiem na cukrzycę typu 2, szczególnie kiedy towarzyszy jej otyłość i insulinoporność. Transportuje cukier z krwioobiegu do komórek. Jest to dobry lek dla aktywnych diabetyków, ponieważ rzadko wywołuje obniżenie cukru we krwi, nawet w trakcie intensywnego wysiłku. Nie [...]
[...] Jenkinsem do ustalenia miary, jak szybko i do jakiego poziomu nastąpi wzrost poziomu cukru we krwi po zjedzeniu określonego węglowodanu. Jako wartość odniesienia przyjęto cukier gronowy (glukoza) o wartości 100. Wszystkie pozostałe węglowodany określono w odniesieniu do glukozy. Jeżeli jakiś węglowodan prowadzi do szybszego i wyższego wzrostu [...]
[...] które zostały zużyte. Oznacza to, że nawet w kilka godzin po skończeniu gry, czy spaceru może wystąpić silne niedocukrzenie, ponieważ komórki mięśniowe nadal pobierają cukier z krwi. Z tego powodu - w nocy, czy nawet następnego dnia może utrzymywać się deficyt cukru we krwi (hipoglikemia) wraz z jej nieprzyjemnymi wyżej wspomnianymi [...]
[...] (nawet ryba i kurczak - tam wszystko smaży się na gorącym tluszczu) - cappucino blyskawiczne - margaryna w kostkach - produkty typu light - slodycze - większość wyrobów cukierniczych: drożdżówki, herbatnik, pączki, rogaliki itp. - chleb i bulki z ciasta pólfrancuskiego, pieczywo z bialej i pszennej mąki - chrupki kukurydziane - chipsy - [...]
[...] najczęściej w produktach spożywczych jako wysoko oczyszczone substancje, pozbawione m.in. witamin z grupy B, wapnia, fosforu, żelaza i błonnika. Zaliczyć do nich możemy: cukier biały, brązowy, trzcinowy, złocisty i inne oraz wszelkie węglowodany oczyszczane przemysłowo, takie jak biała mąka, biały(oczyszczony) ryż, alkohole (z wódką na [...]
[...] Weglowodany wystepujace w pokarmach mozna podzielic na cukry proste i zlozone. ->Do pierwszych, zwanych takze jednocukrowcami lub monosacharydami, zaliczamy glukoze (cukier gronowy),fruktoze (zwana cukrem owocowym) oraz galaktoze. Oprócz jednocukrowców w pozywieniu wystepuja takze dwucukry (disacharydy), zlozone z dwóch jednostek [...]
[...] od zastrzyków i to go potem bolało a nie pierwotna przyczyna. Wycieli i niby miał dochodzić do siebie. Ropień goi się średnio ale przy okazji zrobił badania krwi. Wyszedł cukier 320, to było 3 dni temu, wczoraj na wieczór było 412... Ojciec wygląda źle, bardzo schudł, mało je od tych 4 tygodni. Diagnoza cukrzyca typu 2. Co teraz? Lekarz [...]
[...] udomowili zwierzęta mleczne i od ponad 10 000 lat pija ich mleko i wyroby mleczne. Wśród osobników rasy kaukaskiej, także w Polsce, odsetek osób dorosłych nietolerujących cukier mleczny jest spory bo sięga aż 20-25%. Czyli z jednej strony mamy cudowne paliwo dla mięśni jakim jest białko serwatkowe a z drugiej strony duża część populacji [...]
[...] w przypadku spożywania białka serwatkowego oraz kawy z mlekiem. Odnośnie samego mleka, często jest po prostu ok. Sklepowy nabiał jest zazwyczaj zwyczajnym syfem. c) cukier - wspiera rozwój candidy, osłabiana flora bakteryjna. Poza tym jesteśmy na forum sportowym, szkodliwość cukru białego raczej każdemu z nas powinna być pośrednio znana. [...]
[...] glukozowo-alaninowym (chyba nie ma konieczności dokładnego rozpisywania tego mechanizmu) aminokwasy rozgałęzione (BCAA) są po prostu zamieniane na glukozę! W ten sposób cukier/glukoza staje się głównym źródłem energii oszczędzając mięśnie Ot, cała filozofia mega antykatoblicznego działania BCAA Oczywiście BCAA są najlepszym antykatabolikiem [...]
[...] przy zwiększonym wysiłku fizycznym. Sposób użycia: rozpuścić 1 łyżeczkę (ok. 3 g) od herbaty preparatu w 250 ml soku owocowego lub wody z glukozą lub sacharozą (cukier stołowy). Stosować między posiłkami Faza nasycenia: przez pierwsze 3 dni stosować 6 porcji dziennie, następnie przez kolejne 2 dni stosować 5 porcje dziennie. Faza [...]
[...] a także w stanach pourazowych i rekonwalescencji po zabiegach, itp. - OLIMP Dextro Juice Preparat uzupełniający dietę, w farmaceutyczną dekstrozę i taurynę. Dekstroza to cukier prosty, który wpływa na zwiększenie bilansu energetycznego oraz sekrecję anabolicznego hormonu - insuliny. Poprzez dodatek tauryny oraz naturalnego jabłczanu(malic [...]
[...] źródło choliny i inozytolu. Wspomaga metabolizm tłuszczów i zapobiega jego gromadzeniu. Dodatkowo zwiększa wytrzymałość mięśni. LAKTAZA - jest enzymem rozkładającym laktozę (cukier mleczny) występującą w mleku. Zapobiega występowaniu nietolerancji laktozy i ułatwia trawienie mleka. Gainbody 30 jest idealnym uzupełnieniem diety dla osób [...]
[...] Rynek - nastawiony na długie terminy przydatności do spożycia - zubaża naturalne pożywienie o witaminy oraz inne cenne składniki. Ich miejsce zajmują: tłuszcze trans, cukier, konserwanty, polepszacze. Przeciwnicy stosowania suplementów diety powiedzą, że to nonsens, że kiedyś ludzie nie używali takich preparatów i żyli długo. Tak, to [...]
[...] 20:00 – kolacja (około 4 kromek, kawa z bardzo dużą ilością mleka) W odżywianiu dużo było węglowodanów (szczególnie na noc), dżemy, pączków, drożdżówek, słodyczy, ciastek, cukier biały do słodzenia, sporo fast food’ów i tym podobnych syfów Dwa miesiące temu postanowiłem się odtłuścić (można powiedzieć znowu), motywacja jest dość duża, więc mam [...]
[...] do domu zaczyna rozmyślać, dochodzi do wniosku że sam dokładnie nie wie jakie działanie mają te środki. Wchodzi na internet i czyta. Dextroza - o kurde toż to prawie ten sam cukier którym słodzę herbatę. Carbo - też cukry proste, a przecież sprzedawca w sklepie zapewniał że bez tego masy nie zbuduję! HMB, glutamina - czyta opinie i nie może w to [...]