[...] najczęściej w produktach spożywczych jako wysoko oczyszczone substancje, pozbawione m.in. witamin z grupy B, wapnia, fosforu, żelaza i błonnika. Zaliczyć do nich możemy: cukier biały, brązowy, trzcinowy, złocisty i inne oraz wszelkie węglowodany oczyszczane przemysłowo, takie jak biała mąka, biały(oczyszczony) ryż, alkohole (z wódką na [...]
[...] "Węglowodany proste znajdziemy w takich produktach jak: Cukier Dżemy Miód Słodycze Napoje gazowane Słodzone soki Białe pieczywo Mąka" np cukier ja rozumie jako cukier biały który wyprodukowany jest z buraka cukrowego. ten składa się głównie z sacharozy.Sacharoza jest disacharydem, czyli cukrem złożonym z dwóch [...]
Ok kruszyn więc postaram Ci się napisać w skrócie co możesz doradzić ojcu . Zacznijmy od tego że każdy wysiłek fizyczny przy cukrzycy jest wskazany ponieważ obniża cukier więc nie potrzebna jest insulina pozatym wiadomo wysiłek pomaga w krążeniu etc. Najważniejsza w przypadku cukrzycy jest dieta low - carb ( nisko - węglowodanowa ) ponieważ [...]
co prawda jest cukier ale powiedzmy że małe zło, bo brązowy Zmieniony przez - Arrabiata w dniu 2014-06-24 16:55:15 cukier bialy od brązowego nie rozni sie niczym w zasadzie. brązowy to bialy cukier, ale zabarwiony domieszką melasy. w cukrze bialym jest 99% sacharozy, a w brązowym 97% (pozostale 3% to woda i inne skladniki). wplyw na organizm, [...]
cukier bialy od brązowego nie rozni sie niczym w zasadzie. brązowy to bialy cukier, ale zabarwiony domieszką melasy. w cukrze bialym jest 99% sacharozy, a w brązowym 97% (pozostale 3% to woda i inne skladniki). wplyw na organizm, odpowiedz hormonalną jest identyczny. oba sie nadają de facto do smieci ;-] Oczywiście śmiecie, jednak melasa [...]
[...] drobiowe, jajka, warzywa. Zamiast PODJADANIA NOCNEGO I WIECZORNEGO PRZY TELEWIZJI jemy: mieso, ryby, ser biały, oliwa, warzywa. Z diety stopniowo powinno się wykluczyć: -cukier biały, który zamieniamy na owoce, suszone owoce, -pieczywo białe-zamieniamy na razowe, -margaryny, maslo-zamieniamy na oliwę z oliwek, nasiona, pestki, orzechy, [...]
kar084 cukier brązowy = cukier biały, zarówno pod względem indeksu glikemicznego jak i składu. Różnią się jedynie kolorem no i ceną oczywiście. Cukier brązowy to chwyt marketingowy, nic innego . Więc jak ktoś nie potrafi obejść się bez słodzenia, a patrzy na kalorie, to słodzik będzie odpowiednim dodatkiem . r3XX4r, naleśniki na śniadanie jak [...]
Czym jest brązowy cukier? Brązowy cukier, sprzedawany w hipermarketach to nic innego jak tylko cukier biały z dodatkiem melasy. Jest ona dodawana w celu uzyskania odpowiedniego smaku i barwy. Zawiera minimalne ilości minerałów, lecz żeby zyskał zdrowotne działanie, które mogłoby postawić go nad cukrem białym, należałoby spożyć około tony dziennie.
normalne że w owocach jest cukier ale nikt mu nie każe spożywać ogromnych ilości ,a "wywal cukier" chodziło o cukier biały jaki ma prawie w każdym posiłku {{:-( Zmieniony przez - Valerik w dniu 2014-02-10 17:13:07
[...] ale tez bardzo podnoszacy poziom cukru w organizmie i mocno zwiekszajacy produkcje i wydzielanie insuliny (z biologi chyba pamietasz jaka jest rola insuliny ). carbo to ww zlozone i proste, zlozone pochodza z maltodekstryn, a proste prawdopodobnie z glukozy bo watpie zeby ladowali tam jakies disacharydy, czyli np. sacharoze (zwykly cukier bialy)
[...] ją znaleźć w miodzie i owocach, — fruktoza; znajduje się również w miodzie i owocach, — galaktoza; znajduje się w mleku. Węglowodany dwucząsteczkowe (dwucukry): — sacharoza (cukier biały - ekstrakt z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej), złożona z glukozy i fruktozy, — laktoza (tworzą ją glukoza i galaktoza) jest węglowodanem znajdującym się w [...]
[...] nabiał i za dużo cukru. Zacząłem walczyć w grudniu zeszłego roku. Wyeliminowałem prawie zły tłuszcz (obecnie tylko jaja). Przez 2 miesiące próbowałem odstawić całkowicie cukier i soki, ale efekt był taki, że miałem nieprzyjemne wzdęcia (przez nadmiar węglowodanów z niskim indeksem), oraz czułem się fatalnie: senność, brak koncentracji, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam, założyłem ten temat, gdyż chcę uzyskać profesjonalną ocenę diety i planu treningowego. Na początku napiszę coś o sobie: mam 22 lata, 178 cm wzrostu, 84 kg wagi. Staż treningowy ok roku. Nigdy za bardzo profesjonalnie do tego nie podchodziłem, gdyż brakowało motywacji, ale pomimo krótkiej przygody z siłownią zdążyłem poznać trochę swoje [...]
Z tego co pamiętam to cukier brązowy = cukier biały. Zasadnicza różnica to kolor, nic więcej. edit: z wikipedii (http://en.wikipedia.org/wiki/Brown_sugar) : 100g brązowego = 373 kcal 100g białego = 396 kcal Jednak brązowy ma większą gęstość i z tego powodu w takiej samej objętości zawiera więcej kalorii (1 łyżeczka brązowego = 48 kcal, białego = [...]