Khaine a jaki to jest chleb z pelnego przemialu bo nikt mi nie umie odpowiedziec na to pytanie a ja sam niestety nie wiem... Już nie na wyskość tylko na szerokość :)
Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1767 Data: 1/17/2004 12:18:05 PM Liczba szacunów: 0
[...] ile??tylko pliz bez jakiś wyliczeń. " Warzywa są tu głównym źródłem węglowodanów " z węglowodanów pozwalam sobie-rzadko na ryż ciemny(tylko z warzywami)i ciemny chleb(tylko sie zastanawiam jaki-ostatnio od lekarza usłyszałam, że z pełnego przemiału długo zalega w jelitach i że najlepszy jest gracham). " To dobrze, że długo się [...]
Odpowiedzi: 4819 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/1/2005 11:42:45 AM Liczba szacunów: 0
[...] to się wie z montiego:)-ale tu się zastanawiam-mało to ile??tylko pliz bez jakiś wyliczeń.z węglowodanów pozwalam sobie-rzadko na ryż ciemny(tylko z warzywami)i ciemny chleb(tylko sie zastanawiam jaki-ostatnio od lekarza usłyszałam, że z pełnego przemiału długo zalega w jelitach i że najlepszy jest gracham). z góry dzięki za pomoc.strzałka
Odpowiedzi: 4819 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/30/2005 5:31:52 PM Liczba szacunów: 0
o chlebie tutaj sie pisalo i pisalo --> http://www.sfd.pl/Search.asp?wczym=tytul&search=chleb ale tak w skrocie, to przyjrzyj sie uwaznie jaki jest sklad, wybieraj chleb razowy pelnoziarnisty,z pelnego przemialu nie zawierajacy barwnikow i innych dodatkow(np. karmel)
Odpowiedzi: 23755 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/9/2005 1:55:10 PM Liczba szacunów: 0
To i ja dodam artykuł. Źródło SHAPE nr 12/2004 Od supermarketu do superfigury. Zdrowe odżywianie zaczyna się już w sklepie. Jeśli nauczysz się mądrze robić zakupy, będzie ci łatwiej stracić nadprogramowe kilogramy. Tekst Anna Żuk Czy pomyślałaś kiedyś, że źródłem twoich dietetycznych niepowodzeń mogą być... zakupy w supermarkecie? Sklepy kuszą [...]
Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 5516 Data: 1/4/2005 3:13:44 PM Liczba szacunów: 0
Krzyczysz Niegomir? Nadal uwazasz, ze chleb pszenny sklada sie z weglowodanow prostych? Tylko zyto moze byc w postaci maki nierafinowanej, a pszenica juz nie? Faktycznie Asiunia pytala o chleb pelnoziarnisty podajac jego sklad. Jest najbardziej prawdopodbne, ze w takim chlebie znajduje sie wlasnie biala maka pszenna oczyszczona, ale przeciez [...]
Odpowiedzi: 2640 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/10/2003 8:43:50 PM Liczba szacunów: 0
[...] to mu biała maka w pierogach bardziej smakuje), a resztę jadłam śledzi. Miska nieliczona ale póki pamiętam co jadłam śniadanie: razowiec z masłem i śledzie II śniadanie: chleb żytni (już nie razowy bo nie mieli w sklepie, więc zrobiłam z żytniej ale nie 2000 i jest pyszniutki) i kiełbasa obiad: spagetti (makaron z mąki z pełnego przemiału, [...]
Odpowiedzi: 565 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/3/2014 11:53:01 PM Liczba szacunów: 0
[...] juz bylo napisane, ze najlepszym sposobem jest zapisywanie dokladnie tego co zjadlas i skonfrontowanie tego pozniej z samym soba. Wazne sa regularne przyjmowanie posilkow, a chleb mozesz jadac w ilosciach jakich chcesz tylko i wylacznie na sniadanie. Alois, a jaki tym masz wlasciwie wskaznik BMI? Gabi, pytasz i pytasz o te kolacje . Wiadomo, ze [...]
Odpowiedzi: 2640 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/5/2003 4:11:18 PM Liczba szacunów: 0
[...] z jednego posilku? i zamiast 18.30 zjesc np o 19-19.30 a potem juz nic? Nie radziłbym - więcej posiłków -> szybszy metabolizm -> lepsze spalanie tłuszczu 2. jaki chleb zytni czy razowy? razowy prawda? :/ tak lub mieszany, ważne żeby był z pełnego przemiału - czytaj etykietki 3. dzisiaj szukalam platkow owsianych... i nie bylo :/ [...]
Odpowiedzi: 44 Ilość wyświetleń: 3343 Data: 2/29/2004 1:25:07 PM Liczba szacunów: 0
Czy moge jeść tak jak już pisałem 3 razy z rzędu to samo czyli ryż i mięso? /MOZESZ. A NIE MOZESZ TEGO UROZMAICIC NP. DODAC KASZE/MAKARON I NP. TWAROG/TUNCZYK/WEDLINE Czy jak sie smaży jedzenie to nie ubywają składniki odżywcze(bo jem ryż i mięso z patelni)i czy zimne jedzenie(mięso np schabowy) nie traci skł. odż. bo gdybym brał taki do szkoły to [...]
Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1670 Data: 1/14/2004 8:42:53 AM Liczba szacunów: 0
[...] ale także i zdrowiu. Jeśli czujemy się źle po zjedzeniu pieczywa razowego, spróbujmy pieczywa mieszanego wypiekanego z mąki razowej z dodatkiem mąki pszennej lub upiec chleb samodzielnie. Zdarza się, że uczucia dyskomfortu po spożyciu chleba razowego nie wywołuje sam chleb, ale substancje dodawane do wypieku chleba. Mam tu na myśli [...]
Odpowiedzi: 77 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/22/2011 9:56:23 PM Liczba szacunów: 0