Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam.Co myślicie o takim chlebie w diecie redukcyjnej?Oczywiście nie będzie podstawą mojej diety, tylko najwyżej 140-180 gr takiego chleba jako węglowodany tylko w jednym posiłku. Link do owego chleba: http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Chleb-slonecznikowy-Lidl.html Zmieniony przez - Alstomiak w dniu 2015-05-04 18:27:18 Zmieniony przez - [...]
[...] resztą, ta całą reszta? Czy zalega na żołądku stad lekko brzuch może byc wydęty i mamy uczucie pełności przez dłuższy okres ( tylko tutaj widze powod dlaczego nie jest, ale to tylko przed silownia ) 2. Dlaczego bułki/chleb zytni/razowy 100% nie widuje sie w dietach u pro, dlaczego nie powinnismy takiego pieczywa spozywac tak czesto jak ryż np?
siema.mam pytanie bo ulozylem sobie diete i moim zrodlem wegli jest chleb przenno - zytni.jem jakies 10 kanapek na dzien.jestem ektomorfikiem i mimo to przyszlo mi w hooj tluszczu.czy jak zamienie chleb na bialy ryz to nie bedzie mi juz przychodzilo tyle tluszczu??
Robię chleb z kaszy gryczanej i jaglanej: zalewam wodą obie kasze, czekam 2 dni, dodaje jakieś ziarna i piekę - jak obliczyć makroskładniki i kaloryczność takiego chleba? Czy wystarczy jak kaloryczność kaszy podzielę przez liczbę kromek, które mi wyszły i wyjdzie mi wtedy kaloryczność jednej kromki? I tak samo z węglowodanami - całą liczbę [...]
Witam Taki o to chlebek mi wpadł w rąsie i pytanie czy to tak naprawdę razowy ? SKŁAD: woda, mąka pszenna graham, mąka pszenna, drożdże, sol, margaryna, mąka żytnia, POLEPSZACZ (cukier, mąka pszenna, mąka sojowa, lecytyna, emulgator, mąka ziemniaczana, E-300 przeciwutleniacz, preparat enzymatyczny Veron) Nie podobają mi się te polepszacze [...]
Zauważyłem, że chleb żytni (nawet z mąki żytniej typ 720, a nie 2000) niestety nie służy mi. Mam po nim wzdęcia, brzuch wydęty. Czy chleb z mąki orkiszowej na zakwasie domowej roboty będzie również zdrowym chlebem? Można taki chleb spokojnie włączyć do swojego odżywiania? Orkisz to w końcu pszenica... a chleb pszenny ponoć nie jest zdrowy i [...]
[...] to jest ze Białko/Tłuszcz/węglowodany/na 100g produktu Chleb żytni razowy 5,6/1,7/51,5 Chleb zwykły 5,4/1,3/57,0 Kajzerki 8,3/1,9/58,5 To co ja mam z tego rozumieć ze bułka jest lepsza od chleba razowego??:/i ze ciemne pieczywo wcale nie ma tak duzo wegli??(róznica pewnie polega na prostych i złożonych weglach..bo nie ma wyszczegolnione..)
Witam Kupiłem właśnie taki chleb (tak przynajmniej pisze na etykietce) i w żadnej tabeli kalorycznej nie ma tego produktu (przynajmniej ja nie znalazłem) i mam pytanie jak go mam wliczać do Diety? Zmieniony przez - 007Donald w dniu 2007-02-12 12:14:20
Czy ktoś wie może co to jest za chleb? Nie mogę znaleźć nigdzie takiego... Wszędzie jest domieszka żyta. W sumie to nawet nie wiem czy chodzi o to, że chleb jest tylko z mąki pszennej czy o coś innego. Jeżeli ktoś wie coś na temat tego chleba to będę wdzięczny za pomoc! Pzdr
cześć!! Nie mam w domu wagi, bo mi sie zniszczyła :( ale możecie mi powiedzieć ile waży jedna kromka chleba, kramka normalnej wielkosci, zalozmy ze jedna kromka nie przekracza gruosci 1cm :)) jak bede mial wiecej pytan w sprawiee wagi to tu napisze ;) Pozdrawiam
hej!!! napiszcie mi proszę ile kalorii, węgli i białka i tłuszczu ma według was średnio kromka pieczywa tostowego. Acha, co sądzicie o tej tabelce http://www.cukrzyca.pl/pacjenci/die_zywienie3.html ??? Czy jest wiarygodna??? Z góry dzięki!!!
czym zastąpić chleb, ryż, makaron. Jestem w ciąży i do tego otyła lekarz zabronił jeść chleb i inne węglowodany.Mogę przybrać 12 kg, a już mam 3 więcej na początku 4-ego miesiąca. co jeść na śniadanie i zabierać do pracy
Witam, jestem w trakcie zaczynania diety na mase. Mam pytanie co do chleba, a konkretnie co na niego dawać. Czym smarować ? Jakieś pasty rybne, paszety, ser, twaróg itp. ? Co stosować, a czego zdecydowanie unikać ?
Jeżeli robię własny chleb z np mąki jaglanej, ryżowej i żytniej, to jeżeli chce obliczyć kaloryczność i makroskładniki jednej kromki to wystarczy jak dodam do siebie np w przypadku węglowodanów ilość węgli z każdej mąki i potem podzielę przez ilość kromek jaka mi wyszła? Dobrze myślę? Nie musi to być aż tak strasznie dokładnie, ale żeby mniej [...]
czesc, zastanawiam sie jakich wyborów dokonywac w dobie supermarketów. gdy jestem u babci na wsi nie mam watpliwosci co do jakosci pieczywa. jedak w miastach a szczegolnie tych duzych jakosc pieczywa jest podejrzana. czy ograniczenie klesycznych bulek i chleba na rzecz pieczywa chrupkiego np.wasa jest wskazane?
Dlaczego uwaza sie,ze chleb chrupki jest zdrowszy niz normalny skoro czesto ma bardzo podobny sklad do "miekkiego"? Np.jest zytni suchy i zytni normalny.Niby nie ma roznicy,a niektorzy wybieraja ten pierwszy choc lubia zwyczajny
Jaki chleb jest najlepszy przy odchudzaniu:żytni czy orkiszowy pełnoziarnisty???...a może sojowy?Po ile mają kalorii w 100 gramach wyżej wymienione pieczywa???Czy pieczywo typu "Wasa"jest skuteczne przy zrzucaniu wagi???????????????????????????????