[...] szpinak, szparagi, pory, zieloną fasolkę, kapustę, grzyby, seler,fenkuły,wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią, boćwinę, bakłażany, cukinię, paprykę, a nawet marchew i buraki pod warunkiem , że nie będą podawane do każdego posiłku. Podczas trwania tej fazy stosować naprzemiennie okres protein z warzywami i okres protein bez warzyw, aż do [...]
[...] zmniejszam do 3000kcal. Warzywa, które będę używał to przeważnie sałatka z pomidorów, rukoli( czasami roszponka), pestki dyni lub słonecznika. Oraz inne warzywa takie jak buraki lub ogórki. Źródła białka, które będą wpadać sporadycznie to twaróg, łosoś, ew wołowina. W weekend, może wpadnie jakiś cheat, lub zredukowanie posiłków do 4 ale z [...]
[...] i po treningowy posiłek) dodajemy warzywa najlepiej świeże jeżeli nie mamy to mrożone,na samym końcu przetwory (konserwowane) czyli pomidor,sałata,ogórek,kapusta,papryka,(buraki ale nie za często),w surówkach kupowanych trzeba uważać na ilosci tluszczu i cukru Czesto jest dodawany.tak tak , wszyscy je znamy , wiemy że są zdrowe i mają wiele [...]
No ja też opowiem Wam - swoją przygodę wakacyjną, która wydarzyła się, jeśli się nie mylę, 4 lata temu. Zaznaczam, że nie jestem aż tak ambitny, żeby nadać jej tyle rozmachu, co w opowiadaniach Wariata. Pewnie napiszę dużo, bo krótko nie potrafie:) Jako że skołowałem czerwonego 125p ("czerwona strzała"), postanowiliśmy z kumplami wybrać się nim w [...]
[...] szpinak, szparagi, pory, zieloną fasolkę, kapustę, grzyby, seler,fenkuły,wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią, boćwinę, bakłażany, cukinię, paprykę, a nawet marchew i buraki pod warunkiem , że nie będą podawane do każdego posiłku. Podczas trwania tej fazy stosować naprzemiennie okres protein z warzywami i okres protein bez warzyw, aż do [...]
[...] biały ser. Natomiast żółte sery czy serki topione są ciężko strawne i mogą być źle tolerowane przez chorego. Warzywa Polecane są pomidory, marchew, dynia, sałata, buraki, pietruszka, seler, brokuły, kalafior. Mogą być one gotowane lub podawane w postaci surówek lub sałatek. Nie jemy warzyw strączkowych (groch, bób, fasola), kapusty, [...]
[...] sery, jaja. Zapotrzebowanie: dorośli - ok. 1-2 μg na dobę. B11, B9, M (kwas foliowy) Zielone warzywa liściaste, rośliny strączkowe, ziarna zbóż, pomidory, soja, buraki, orzechy, słonecznik, drożdże piwne, wątroba, żółtko jajka, banany, pomarańcze, awokado. Kobietom w ciąży i pozostałym, w wieku rozrodczym zaleca się suplementację w [...]
Przeglądając forum widzę, że jednym z najczęściej wałkowanych tematów jest kwestia gainerów. Nie mówię już tutaj nawet o początkujących małolatach, którzy uważają wiaderko gainera za środek gwarantujący im 50 cm w łapie, ale także o doświadczonych forumowiczach polecających na lewo i prawo tą odżywkę jako uzupełnienie diety. Osobiście zaś uważam [...]
[...] Popularnym źródłem węglowodanów są ziarna: zboża, ryż, kukurydza, nasiona roślin strączkowych: groch, fasola, bób, soczewica, soja oraz rośliny okopowe: ziemniaki, buraki cukrowe. Do tycia szczególnie przyczyniają się węglowodany w formie oczyszczonej. Uzyskuje się je z roślin jadalnych bogatych w węglowodany, które mechanicznie bądź [...]
[...] czekam, aż mi wskoczy znowu jak trenować, bo po dwóch latach przerwy czuję się na siłce jak dziecko we mgle. Nie wliczałam w miskę warzyw typu pomidory/ogorki/szpinak/buraki i takie tam /SFD/2017/8/4/5a2b73f8a4d6447db42ee8e3375342e0.jpg /SFD/2017/8/4/731763582a3045da9667ead54c89ca5d.jpg /SFD/2017/8/4/fa3dfaba19dc4ae4be82e8b5cdff3d52.jpg [...]
[...] godzin na dobę. Czytałam sposoby układania diety, przykładowe przepisy ale wszędzie tam są produkty, których muszę się wystrzegać jak gotowane: marchwka, seler, pietruszka, buraki, biała mąka, majonezy, kukurydza oraz twaróg i jogurty Aha, wspomagam się jeszcze kwasami Omega3, naturalnym wapnem, naturalną witaminą C oraz tabletkami na poprawę [...]