SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

bilirubina w moczu

  • ALAT 389

    Post
    Doping

    odstawic metana dac essentale plus heparegen i dieta ciemny mocz bilirubina w moczu nie jest to cos fajnego

    Odpowiedzi: 49 Ilość wyświetleń: 6832 Data: 12/20/2006 7:04:41 PM Liczba szacunów: 0
  • Kreatyna - przed czy po treningu?

    Post
    Badania naukowe
    PRO

    [...] badań laboratoryjnych oraz badaniach moczu tj. morfologia, lipidogram(głownie cholesterol), poziom hormonów(np tarczyca), kreatynina, mocznik, białko w moczu czy też bilirubina?Dodam, że mam lekką niedoczynność tarczycy. Pytam, gdyż 25 lipca mam komisje lekarską do policji a tam badają dość szczegółowo krew i nie chce odpaść przez złe [...]

    Odpowiedzi: 46 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/15/2014 3:48:29 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] zablokowaniu odpływu żółci z wątroby) -wskaźniki ALAT/ALT (Aminotransferaza alaninowa) – norma: 5-45 U/L), aspAT/AST (Aminotransferaza asparaginianowa) – norma: 8-46 U/L, bilirubina (całkowita i bezpośrednia); mniejsze znaczenie mają: GGTP, ALP, LDH, CHE Zachęcam do zapoznania się z artykułami : [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 18743 Data: 10/28/2017 8:45:39 PM Liczba szacunów: 0
  • pasma śluzu w moczu

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] 3. pH, 4. Ciężar właściwy, 5. Urobilinogen. Bada się również mocz na obecność substancji niepożądanych. Taki jak: - bakterie, grzyby, pasożyty, - cukier, - białko, - bilirubina, - ciała ketonowe, - kreatynina, - kwas moczowy, - mocznik, - osad, - białe ciałka krwi, - czerwone ciałka krwi. Odchylenie którychś z tych parametrów może [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/5/2017 10:12:03 AM Liczba szacunów: 0
  • Beta-alanina - skuteczne dawki

    Post
    Badania naukowe

    [...] badań laboratoryjnych oraz badaniach moczu tj. morfologia, lipidogram(głownie cholesterol), poziom hormonów(np tarczyca), kreatynina, mocznik, białko w moczu czy też bilirubina?Dodam, że mam lekką niedoczynność tarczycy. Pytam, gdyż 25 lipca mam komisje lekarską do policji a tam badają dość szczegółowo krew i nie chce odpaść przez złe [...]

    Odpowiedzi: 115 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/15/2014 3:46:53 PM Liczba szacunów: 0
  • Wyniki badań z 15.10.2010: Glukoza w surowicy: 5,6 mmol/l Bilirubina całkowita 3,9 umol/l GPT (ALAT) 26 U/L LDL cholesterol - 1,7 mmol/l (norma do 3,5) Cholesterol - 4,8 mmol/l (norma 3,9-5,3) HDL Cholesterol - 2,4 mmol/l (norma 1,0-2,1) %HDL - 50,3 % Trójglicerydy - 1,5mmol/l (norma 0,4-2,0) Insulina na czczo: 16,8 ulU/ml (norma 2,6-24,9) (znów [...]

    Odpowiedzi: 1714 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/16/2010 12:44:34 AM Liczba szacunów: 0
  • Odebrałem badania krwi i moczu, ogólne bez próby watrobowej i hormonów. Morfologia krwi z rozdziałem 3-czesciowym Wbc 7,2g/l.                   4,0-10,0 Lomfocyty 29,0%.    20-40 Mxd 2,6%.                   3,0-13,0 Neut 68,4%.              40-65 Limfocyty# 2,1 g/l.     0,8-4,5 Mxd# 0,2 g/l.             0,2-1,0 Neut# 4,9g/l.              1,6-6,5 [...]

    Odpowiedzi: 682 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/29/2013 2:15:34 PM Liczba szacunów: 0
  • USG?!

    Post
    Doping

    [...] najmniej raz w miesiącu badania ogólnego moczu na obecność ketonów i cukru czy też prostszego domowego testu paskowego Ketostix jest obowiązkiem każdego chorego na cukrzycę. bilirubina Nie powinno się znajdować tego barwnika w moczu zdrowego człowieka. Stężenie całkowite bilirubiny w osoczu zdrowego człowieka wynosi 0,2-1,0 mg/100 ml. Podwyższony [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 7597 Data: 8/18/2005 9:37:44 AM Liczba szacunów: 0
  • BIOCHEMIA Albumina 7 zł Aminotransferaza (ALT) 7 zł Aminotransferaza (AST) 7 zł Amylaza (AMY) 7 zł Beta 2 mikroglobulina 25 zł Białko Bence-Jones 150 zł Białko C - reaktywne (CRP) 10 zł Białko całkowite (BCA) 7 zł Bilirubina bezpośrednia (BIL B) 7 zł Bilirubina całkowita (BIL C) 7 zł [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 1273 Data: 4/13/2012 11:09:40 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] od operacji dobrze przespalem noc. Czyzby to MK677 %-)%-)%-) Przy okazji badania IGFu i GH, zrobilem proby wetrobowe bo cos mi sie kupka nie podobala. Wyszly dziwnie. AST, bilirubina i fosfataza ok. ALT nie jakis tragiczny ale 103 przy normie do 41. GGTP 199 przy normie do 9-60. Nie wiem co o tym myslec leci caly czas cholina, NAC i lniany. [...]

    Odpowiedzi: 1843 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/4/2018 3:02:41 PM Liczba szacunów: 0
  • Badania labolatoryjne

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Amylaza: surowica 70 - 300 U/L mocz 100 - 2000 U/L Alat 5 - 42 U/L Apsat 11 - 35 U/L Białko całkowite 6.3 - 7.9 g/l Bilirubina 0.3 - 1.0 mg/dl Chlorki 98 - 106 mEq/l Cholesterol całk. 150 - 250 mg/dl Cholesterol HDL - K >65 mg/dl - M >55 mg/dl Cholesterol LDL <150 mg/dl Fosfor nieorganiczny 2.3 - 4.8 mg/dl [...]

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/15/2003 7:25:52 PM Liczba szacunów: 0
  • ALAT 389

    Post
    Doping

    [...] jako przyszly lekarz ale norma do 40 tu wskazniki podniesione ok 10 krotnie dzialamy an orgizm srodkiem hepatotoksycznym tak uszkadza sie watroba tak nie jest sprzegana bilirubina daltego pojawia sie w moczu tak lada dzien moze dojsc do zoltaczki watroba przekasztalca amoniak w mocznik tak wiec tu kolejan funkcja zostaje obciazaona [...]

    Odpowiedzi: 49 Ilość wyświetleń: 6832 Data: 12/20/2006 10:06:23 PM Liczba szacunów: 0
  • Tarczyce zbadaj, tsh ft3 ft4 TSH 3 gen. uIU/ml 1.914 0.300 - 4.500 anty-HCV ujemny (-) HBsAg ujemny (-) Nie mam ft3 i ft4 .... Badać? Ten kortyzol opisują że podnosi glukoze,ja miałem wyższą i zbadam na pewno. Mam jeszcze Glukoza na czczo mg/dl 102.0 60.0 - 100.0 Glukoza 75g po 2 godz. mg/dl 126.0 do 140 Albuminy g/dl 5.77 3.50 - 5.20 [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 1207 Data: 3/12/2019 5:24:31 PM Liczba szacunów: 0
  • zolte siki

    Post
    Doping

    Nie dałeś mi edytować Drugą przyczyną, może być zmieniona bilirubina, która pojawia się w moczu i zabarwia na kolor brązowy, to sygnał że wątroba nie wyrabia. Zmieniony przez - e0r w dniu 2006-08-29 10:20:34

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 3808 Data: 8/29/2006 10:15:55 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] laboratoryjne, nie stwierdzając uszkodzenia funkcji wątroby, nerek, trzustki ani mięśnia sercowego (morfologia, badanie ogólne moczu, kreatynina w surowicy, glukoza, wykładniki funkcji wątroby ? bilirubina całkowita, aminotransferaza alaninowa i apsparginowa, a także: kinaza kreatyninowa oraz kinaza kreatyninowa pochodzenia sercowego ? w normie)

    Odpowiedzi: 71 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/18/2008 5:35:44 PM Liczba szacunów: 0
  • pasma śluzu w moczu

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    z anginą było tak że zaraziłem się od osobnika z rodziny,na początku myślałem że to grypa,brałem tabletki,płukałem szałwią itp niby przeszło ale zauważyłem w gardle że coś nie tak migdały czerwone całe w ropie i w sumie grypę leczyłem sam tydzień potem sam poszedłem do lekarza dopiero po 2 tyg i dostałem antybiotyki na 10 dni tak to wyglądało [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/17/2012 1:26:15 PM Liczba szacunów: 0
  • Mam spłycenie kifozy piersiowej i nieznaczną rotację kręgów. Pewnie to spłycenie to przez to, że wcześniej czytając coś czy ucząc się leżałem dużo na brzuchu, a to podobno nie za dobrze. Zrobiłem sobie pełne badania krwi i moczu za darmo, bo jakiś program jest diagnostyczny, co za darmo robią i wszystko jest ok. Bilirubina też w sumie mi wskoczyła [...]

    Odpowiedzi: 71795 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/16/2019 11:00:17 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] glukozą, białko całkowite, proteinogram, albumina, białko C-reaktywne (CRP), kwas moczowy, cholesterol całkowity, cholesterol-HDL, cholesterol-LDL, triglicerydy (TG), bilirubina całkowita, bilirubina bezpośrednia, fosfataza alkaliczna (ALP), aminotransferaza asparaginianowa (AST), aminotransferaza alaninowa (ALT), [...]

    Odpowiedzi: 17277 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/1/2016 4:02:13 PM Liczba szacunów: 1
  • Kalikstat - pokonać przeciwności

    Post
    Trening dla początkujących

    Jak wcześniej obiecałem - wrzucam wyniki z nefrologii - przyszły pocztą razem z wypisem, kiedy byłem poza domem: Morfologia: WBC - 7,37 (norma: 4-10) RBC - 4,8 (3,5-5,5) HGB - 14,4 (11-18) HCT - 43 (35-55) MCV - 89 (80-100) MCH - 30,1 (26-34) MCHC - 33,9 (31-37) RDW - 13,6 (11,5-14,5) PLT - 327 (150-400) MPV - 7,9 (6-11,5) PCT - 0,26 (0,12-0,36) [...]

    Odpowiedzi: 2722 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/26/2012 10:16:28 PM Liczba szacunów: 0
  • Kalikstat - pokonać przeciwności

    Post
    Trening dla początkujących

    Witam znowu :-) Wczoraj wyszedłem ze szpitala poniżej aktualne wyniki: Morfologia: WBC - 7,10 (norma: 4-10) RBC - 5,03 (3,5-5,5) HGB - 15,2 (11-18) HCT - 46 (35-55) MCV - 91 (80-100) MCH - 30,1 (26-34) MCHC - 33,9 (31-37) RDW - 13,6 (11,5-14,5) PLT - 327 (150-400) MPV - 7,9 (6-11,5) PCT - 0,26 (0,12-0,36) PDW - 47,4 (40-60) Morfologia ok, [...]

    Odpowiedzi: 2722 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/27/2013 4:23:40 PM Liczba szacunów: 0