witam mam pytanie otoz na ostatni posilek mam jesc 250gr bialka z jaj i pytanie czy teraz moge ugtowac sobie jajka na twardo. wywalic pozniej z calych jajek na twardo zoltko i zwazyc 250gr bialka z jaj czy po ugotowaniu jakos sie to zmieni?
Od nabiału, ogólnie od serwatki lubie zbierac wodę. Widze ze np firma myprotein ma teraz w offercie białęczko skladajace sie z samych białek jaj Jest to dobra alternatywa? Szukam czegoś szybko wchlaniającego się co nie bedzie ciążyc na żołądku z tego wzgledu ze zarzucam wpc miedzy 2 treningami jak i czesto przed i po.
Witam czy gdy trening kończę okolo 2 godziny przed snem to czy ryż biały białkami jaj na słodko będzie dobrym rozwiązaniem na redukcji jako ostatni posiłek przed snem? Czy konieczny jest kurczak z ryżem i warzywami? Chwile po zakończeniu treningu jem banana jeszcze.
szukałem szukałem i znowu nie znalazlem. A wiec moje pytanie brzmi czy jak bialko jajka zetniemy na patelni to czy traci on swoje wartosci?? tz czy bialko w nim zawarte niszczy sie w jakis sposob?? czy jest to bez roznicy czy gotojumy czy scinamy?
Witam wszystkich mam przeczytalem w artykule ze przed treningiem mozna spozywac białka jaj bez zoltka bo one zawieraja tluszcz. Czy te białka jaj mam gotowac i oddzielac zoltko czy pic surowe, a moze jest to to samo. Prosze o odpowiedz.
Rano jem 4 całe jajaka i na 5 posiłek jem 330 ml białek. Mam ptanie czy można jeść tyle białek? może to za dużo. I czy od białek mogą być wzdęcia? a może to wina żółtek?
Witam. Czy wiecie, gdzie można zakupić pasteryzowane białka jaj? Wysłałem emaile do firm od dystrybucji, ale wsżedzie tylko dla firm. Moze dałoby się zakupić w sklepie piekarni czy coś?
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Farma_Bialka_-_100_Plynne_Bialko_Jaj_i36082_d400x400.jpg OPIS Płynne białko zawiera w 100% białko jaj. Nic więcej! 32 białka jaj kurzych w jednej butelce Bez dodatków i konserwantów Pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu jajecznicy czy omletu, pieczenia, gotowania Dzięki pasteryzacji, idealne do spożycia na [...]
chciałbym sie dowiedziec jaka jest róznica we wchłanialnosci tych białek i czy różnica jest az tak wielka ze warto przerzucic sie na białka jajeczne interesuje mnie odżywka egg protein 80 z olimpu czy ktos moze stosował i czy nie czuc było w niej jakiegos smaku jaja czy też zapachu
Witam sprawa jest dosyć pilna mianowicie , mam diete ale nie podoba mi sie ilosc białek z jaj jaką trzeba spozywac dziennie i mam pytanie czym moge zastąpić białka z jaj ? Proszę o poważne potraktowanie problemu i szybką odpowiedź.Pozdrawiam
Witam. Co sądzicie o jedzeniu samych białek z jajek, jak je przyrządzać żeby miały jak najlepszą przyswajalność ?, ciekawi mnie ten temat ponieważ dostaje co tydzień, od rodzinki która jest na diecie tłuszczowej ok. 2 litrów białka.Do tej pory smażyłem je na teflonie i chciałbym się dowiedzieć czy przez to nie tracą na przyswajalności
Hello. Mam dostęp do darmowej albuminy białka kurzych jaj z ovopolu. Ale nie ma na worku składu. Jakiej jakości może być to białko. Ma ktoś jakieś opinie? Rozpuszcza się tragicznie . Blenderem trzeba i w smaku jak cement byś jadl. Ale trochę kakao lub mleko i jest lepiej Jest to lepsze niż zwykła odżywka białkowa?
[...] 60%, Tłuszcze 15% o Faza Odchudzania - Białka 45%, Węglowodany 45%, Tłuszcze 10% o Faza Regeneracji - Białka 15%, Węglowodany 60%, Tłuszcze 25% 3. Optymalna dzienna dawka białka to 2 - 3 gramy na kilogram masy ciała. Organizm nie wchłonie jednorazowo więcej niż 50 gramów białka, dlatego najlepiej rozłożyć spożycie białka na kilka razy [...]