SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Nie znaleziono "bia%C5%82ko i glukoza". Wyświetlono wyniki dla:

bia c5 jako i glukoza

  • Niniejszy poradnik ma charakter rozbudowanego, kompleksowego kompendium wiedzy na temat białka. Proteiny zostały w nim omówione w bardzo szerokim kontekście, jednak największy nacisk położono na ich rolę w budowaniu masy i siły mięśniowej, a także odchudzaniu. Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 69992 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Białko - jak i kiedy brać, aby rosnąć?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Przykład tezy: „Duża porcja protein nie działa. Każdemu wystarczy 20 g”. Fakt czy mit: „Duża ilość protein tuczy”? Fakt czy mit: „Podawanie białka nie ma sensu, bo należy stosować dietę”? Fakt czy mit: „Białko serwatkowe jest bezwartościowe”? Fakt czy mit: „Białko serwatkowe jest szkodliwe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7172 Data: 2019-01-20 17:05:18
  • Jeśli powszechność nadwagi i otyłości nie odwróci swojej tendencji wzrostowej, już niedługo z zaburzeniami zdrowotnymi związanymi z masą ciała borykać może się nawet miliard ludzi na świecie. Konsekwencje tego stanu są uciążliwe nie tylko dla samych osób z problematyczną nadwagą, ale dla całego społeczeństwa, gdyż koszty opieki zdrowotnej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1383 Data: 2023-08-04 11:56:31
  • Ostatnio w kilku serwisach pojawił się tekst mówiący, iż w ciągu godziny przyswaja się stosunkowo niewiele białka. Nie jest to dla mnie żadne zaskoczenie, gdyż wielokrotnie opisywałem kinetykę i właściwości protein (w tym białka serwatkowego, jaja, wołowiny czy kurczaka). Żaden z autorów nie podał właściwego źródła, więc robię to osobiście: Shane [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6649 Data: 2019-04-26 11:43:47
  • Na temat dietetyki i szeroko rozumianego stylu życia krąży wiele nieprawdziwych informacji. Często spotyka się negowanie określonego wzorca (np. ograniczenie lub rezygnacji z alkoholu i wyrobów tytoniowych) poprzez pokazywanie przykładów jednostkowych. Na zakończenie Prawdopodobnie identyczne skutki dotyczą sięgania po wysokoprzetworzone produkty [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2525 Data: 2021-02-26 09:12:15
  • [...] węglowodany, czyli ryż (najlepiej brązowy), kasza (gryczana, jaglana), makaron (np. razowy), pieczywo (razowe) + odpowiednia porcja warzyw (np. pomidory, papryka, ogórek) białko (indyk, ryby, wołowina, białko serwatkowe, migdały, orzechy) tłuszcze (awokado, olej rzepakowy, olej lniany, oliwa z oliwek, migdały, orzechy włoskie, nasiona chia, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9525 Data: 2022-01-03 07:28:58
  • [...] pośredniej oceniano wyjściowe utlenianie substratów energetycznych (np. kwasów tłuszczowych) i spoczynkowy wydatek energetyczny (REE). Uczestnicy otrzymywali: 25 g izolatu białka serwatkowego (WPI); białko: „ISO100”, firma Dymatize, USA, 25 g białka kazeinowego (CAS); białko: „ELITE Casein”, Dymatize, USA, 25 g [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3247 Data: 2019-07-03 11:16:05
  • [...] jak różne rodzaje protein wpłyną na stężenie insuliny i glukagonu. W badaniu wzięło udział ośmiu zdrowych, młodych i nieotyłych mężczyzn. Wszystkie napoje dostarczały 0.2 g białka na kg masy ciała i 0.2 g maltodekstryn na kg masy ciała. Kontrolny napój dostarczał tylko 0.2 g maltodekstryn (węglowodanów) na kg masy ciała. To znaczy, że osoba [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2828 Data: 2020-04-10 10:26:38