[...] produkt, który wydaje mu się, że ma więcej białka niż inny. Jest kilka substancji, które używane zgodnie z prawem, sztucznie podbijają ilość białka w odżywce. Z reguły są to aminokwasy, takie jak: kreatyna, tauryna i glicyna. Wydawać by się mogło, że dodatkowe aminokwasy w produkcie to wręcz plus. Szczególnie dodatek kreatyny. Niestety tak nie [...]
Fasola to doskonałe źródło białka roślinnego, błonnika, żelaza i wielu witamin. Oferuje w związku z tym bardzo dużo zdrowotnych korzyści. Czytaj dalej, jeśli chcesz poznać jej właściwości, rodzaje fasoli oraz w jaki sposób można ją wykorzystać w kuchni. Fasola może powodować wzdęcia i gazy Fasola jest zdrowym produktem, ale u niektórych może [...]
IBS to angielski skrót dolegliwości zwanej zespołem jelita drażliwego. Jest to przewlekłe zaburzenie przewodu pokarmowego i jak sama nazwa wskazuje, dotyka ono jelita grubego. IBS przyczynia się do takich objawów, jak zaparcia, biegunki, gazy oraz bóle i skurcze brzucha. Choroba ta wpływa znacząco na pogorszenie samopoczucia. Co warto zapamiętać? [...]
Odżywki białkowe na rynku suplementacji sportowej grają pierwsze skrzypce pod względem ilości produktów, smaków czy frakcji. Producenci prześcigają się w tym, aby ich białko było jak najbardziej popularne, a smak, konsystencja i jakość samego surowca sprawiały, że osoby będą wracać po zakup danego produktu. Czy odżywka białkowa nadaje się do [...]
Z roku na rok rośnie wybór wszelkiego rodzaju odżywek białkowych, a wszystko to, by każdy mógł znaleźć odpowiedni wariant dla siebie. Stąd też zrobił się bum na odżywki oparte na białku roślinnym. Ostatnio głośniej się robi o białku grochu. Co sprawia, że jego popularność rośnie? Jakie przynosi korzyści? Podsumowanie Jeśli potrzebujesz wygody w [...]
[...] pozafiołkowe uintensywniają melanogenezę poprzez zmniejszenie ilości grup sulfhydrylowych, które hamują melanogenezę. Do syntezy melaniny potrzebne są między innymi aminokwasy: tryptofan fenyloalanina oraz tyrozyna. Skóra właściwa zbudowana jest z elastycznej, mocnej tkanki łącznej pochodzenia mezodermalnego. W skórze właściwej znajdują [...]
[...] powstałych w bardzo krótkim czasie po strawieniu odżywki zawierającej białka serwatkowe potraktują to jako swoiste „zanieczyszczenie krwi „ i rozłożą tę nie potrzebne aminokwasy odpowiednio na grupy aminowe i szkielety węglowe. Następnie kolejno grupy aminowe zastana przekształcone w mocznik, a szkielety węglowe wchodząc w cykl Krebsa [...]
[...] pszenicznych, poza niską ceną i dużą zawartością glutaminianu, nie posiadają już żadnej innej korzystnej cechy. Spowodowane jest to faktem że, białka pszeniczne są ubogie w aminokwasy egzogenne*, przede wszystkim w lizynę, dalej w tryptofan i metionine, jak również posiadają małe zawartości aminokwasów bcaa*5, takich jak : leucyna i walina. [...]
[...] pszenicznych, poza niską ceną i dużą zawartością glutaminianu, nie posiadają już żadnej innej korzystnej cechy. Spowodowane jest to faktem że, białka pszeniczne są ubogie w aminokwasy egzogenne*, przede wszystkim w lizynę, dalej w tryptofan i metionine, jak również posiadają małe zawartości aminokwasów bcaa*5, takich jak : leucyna i walina. [...]
[...] przewodu pokarmowego ogromną dawkę gazu, co w połączeniu z silnym stężeniem aminokwasów funduje prawdziwy wybuch wulkanu. Kiedy dorzucimy 60-składnikowy stack, glutaminę, aminokwasy rozgałęzione oraz kilkanaście bliżej niezidentyfikowanych związków chemicznych przyozdobionych całą gamą barwników i wypełniaczy, jelita doświadczają wyjątkowo [...]
[...] dopiero w jelicie (jest to o tyle wazne, ze wydzielane w jelicie enzymy prowadza takze do zmiany struktury chemicznej czesci weglowodanow zlozonych i przeksztalcenia ich w aminokwasy) - jesli wiec zjemy posilek bedacy polaczeniem bialek i weglodowanow - czesc bialek zostanie przepchana wraz z weglowodanami do jelita, w rezultacie po prostu [...]
[...] poniżej pozwoli wam odpowiedziec na to pytanie. Miłej lektury Źródła białka ze względu na wartość odżywczą możemy podzielić na: - pełnowartościowe - zawierają wszystkie aminokwasy niezbędne (egzogenne), we właściwych ilościach i proporcjach (najbardziej zbliżone do ustrojowych) - do nich zalicza się białka pochodzenia zwierzęcego, zawarte w [...]
[...] zawartych w soku , będzie dodatkowo stymulował wydzielanie insuliny - głównego hormonu anabolicznego - który razem z cukrami będzie transportował też w naszym krwioobiegu aminokwasy powstałe z wypitej proteiny. Uważam ,że wartościowym rozpuszczalnikiem do sproszkowanych odżywek jest mleko sojowe. Nie zawiera ono laktozy , natomiast posiada w [...]
[...] dwutlenek węgla, kwas octowy, alkohol i wodę. Wszystkie te substancje, z wyjątkiem wody, są nie wykorzystywane - są truciznami. W procesie trawienia białka rozkładane są na aminokwasy, które są wykorzystywanymi substancjami odżywczymi. Gdy białka są wymieszane z cukrem, gniją, rozkładają się na szereg ptomain i leukomain, które są nie [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Micellar_Casein_i27406_d400x400.jpg Micellar Casein Opis -Doskonałe źródło długo wchłanialnego białka -Wielogodzinna ochrona oraz optymalne warunki do regeneracji i wzrostu -Dodatek witamin i enzymów trawiennych -Działanie antykataboliczne -Bez Aspartamu Micellar Casein - to odżywka białkowa, która zawiera w [...]
[...] temu skończyłem 2 miechy temu) i witaminki. Teraz biorę minerałki, witaminy(może za dużo witamiek? jem tak z 5 razy w tygodniu po treningu jedną tabletkę) , omega 3, zma, aminokwasy i białko Od jakiegoś miesiąca odżywaim się bardzo dobrze(jest sprawdzona dietka :) ) ale wcześniej to była masakra : małe śniadnko potem nic,potem wy***any obiad [...]
[...] intensywniej niz przed choroba, ogólnie 10 lat cwiczy w tym 3 bedac tak chorym i stan sie pogarsza,gorzej wyglada,caly blady itp,ale cwiczy bardzo intensywni i dlugo, lyka aminokwasy kreatyne itp,sila mu nic nie spada ale tez nie rosnie, czy to kwestia tak silnej psychiki?bo on to tlumaczy ze wie ze nie moze sie poddac bo jak raz upadnie to juz [...]
[...] wypiciu bialka mam wzdecia i niestety strasznie cuchnace gazy (smierdza jakby mi cos w brzuchu gnilo)...bialko jest dobrej jakosci (przynajmniej teoretycznie) poza tym lykam aminokwasy... bylem dzisiaj u lekarza i dowiedzialem sie, ze ... biore sterydy! poza tym kazala mi wszystko odstawic mowiac: 'nie wiesz jakich swinstw tam dodaja' co robic?
[...] 2-3 litry wody wysokozmineralizowanej dziennie. 4. Niedokwaszony żołądek - białko trawione jest w żołądku. Jeżeli mamy zbyt niskie pH soku żołądkowego, niestrawione białko przechodzi do jelit, gdzie aminokwasy nie mogą być przyswojone. Pokarm zalega w żołądku, co powoduje powstawanie gazów. /SFD/2017/11/19/3ab244e7b56a47c899f861e2f44e5ff0.jpg