[...] obie frakcje białkowe posiadają swoje nieocenione walory, które Twój organizm zagospodaruje w każdej sytuacji między posiłkami, po treningu oraz na noc. Podobnie albumina jaja posiada niezastąpione właściwości, które czynią ją bardziej przydatną w określonych sytuacjach. Jest sprawą niezwykle istotną, aby połączyć ze sobą najwyższej [...]
zasadniczo eni jest to koneiczne do niczego bialka wolnowchłanialne albumina jaj , kazeina w sumie tylko to ejst do wiadomości potrzebne hydrolizat do godizny koncentrat 2-3 godizny albumina do 5 godizn kazeina koło 6 godizn oczywiście to wartości graniczne hydrolizat zaczyna sie wchłaniać już b. szybko po spożyciu dlatego jest dobry po [...]
Mysle, ze zwykle WPC sprawdzi sie rownie dobrze... WPC jest dużo lepszym białkiem od Albumina. Ma szereg właściwości prozdrowotnych których nie ma albumina. Różnią się też kinetyką wchłaniania. WPC szybko podnosi poziom amin we krwi wiec nadaje się po treningu, albumina to wolnoprzyswajalne białko, dobre na śniadanie. Ale prawdziwe jajka (te w [...]
Aktywnosc fizyczna prowadzi do spadku poziomu testosteronu (badanie sa rozne - czesc pokazuje ze poziom delikatnie wzrasta krotko po treningu,pozniej spada po poziomu wejsciowego) ale czesc badan pokazuje spadek poziomu testosteronu po treningu fizycznym. Ale..... na dluzsza mete poziom testosteronu i tak lepiej wyglada u ludzi wytrenowanych niz u [...]
[...] obie frakcje białkowe posiadają swoje nieocenione walory, które Twój organizm zagospodaruje w każdej sytuacji między posiłkami, po treningu oraz na noc. Podobnie albumina jaja posiada niezastąpione właściwości, które czynią ją bardziej przydatną w określonych sytuacjach w porównaniu do serwatki oraz micelarnej kazeiny. Jest sprawą [...]
[...] organizmowi rodzaje białek. Najwyższej jakości koncentrat białek serwatki, izolat białek serwatki, kazeina micelarna, hydrolizat białek serwatki, hydrolizat białek wołowych, albumina jajeczna i kazeinian wapnia połączone w jednej odżywce, którą możesz stosować przed, po i w trakcie treningu zapewni Ci maksimum wygody oraz wpłynie na poprawę [...]
[...] MATRIX 5.0 Rewelacyjna rozpuszczalność za pomocą łyżki Anaboliczne i antykataboliczne źródła protein Serwatka, micelarna kazeina oraz albumina jaja Niesamowity smak nawet z wodą Idealny dla każdego, nawet dla rekonwalescentów Smaki: Simply Vanilla – Waniliowy Orange Crème [...]
[...] zródłowych w wypadku bialek serwatkowych niepoddawanych obróbce termicznej w wyzszych temperaturach - powinny wyglądać nastepująco: Β-laktoglobulin ok 36%, a-laktoalbumina - ok 20%, proetozo-peptony - ok 20%; immunoglobuliny - ok 10%, albumina surowicza ok 5%, laktoferyna - 4%. W rzeczywistosci - wiele zależy też od samego surowca - [...]
tzn?? mozesz jasniej wytlumaczyc?? chodzi o to, ze to mix soja+albumina i nie wiadomo jaki procent ktorego jest w calosci. niby albumina wymieniona jako pierwsza, wiec w teorii powinno byc jej wiecej
[...] nauki mechanizmów interakcji środowiskowych substancji chemicznych, substancje chemiczne zużyte jak materiały wybuchowe i leki z białkami i białkowymi systemami: humanitarna albumina surowicy, cytochromes P450, i inny hemproteins (taki jak są peroxidases). Reakcje kinetyczny następować przez przepływ spowodowano przerwę cryoscopic spectrometry. [...]
Wiesz handel handlem ale ja chciałem wziąć większą ilość dla siebie i kumpli a to co mi zostanie sprzedać. Nie chciałem też używać izolatu z soji jako podstawowe białko tylko mieszać je z maltodekstryna i robić gainer. Myslałem też o mieszaniu izolatu z albuminą jaj. Chciałbym się ciebie zapytać lub innych osób(jak jedliście) jaka jest [...]
[...] itd. wszystko to zeby produkt dla firmy wyszedl na zysk i teraz pytanie czy wszystki inne czynniki oprocz surowca podrozaly ze cena idzie o tak duzo? w SP prawie polowa to albumina a druga to koncentrat z tego co wiem albumina nie drozeje a wiec wychodzi ze o te 90 zl musial zdrozec kocentrat, ile niego jest w opakowaniu 3,2 ok 1,5 kg chyba [...]
sp 80 jest moieszanka szybciej i wolniej wchłanialnych/albumina- jest ona średnim pomyslem gdy ma sie na celu szybkie wchłanianie/ więc mysle,że możesz je wykorzystac wlaśnie ze względu na zawartośc szybiejwchlanialnego białka/wpc/. nie ma sie co rozdrabniać- jak Faf ci wytlumaczył juz wiele- bo 5 cz 15 minut nie zrobi wiekszej roznicy/chyba,że [...]
[...] w rozsadnej dawce i monostearynian glicerolu w dawce 5g - dosc tani i fajnie wplywa na pompe izolat białek mleka 40% micelarna kazeina 20% kazeinian wapnia 10% albumina jaja 15% wpc 15 % udziału po co tak kombinowac? wystarczy polaczyc koncentrat bialek mleka z albumina i pewnie wyjdzie to samo taniej /dodatkowo bedzie mialo fajna [...]
[...] bilansu azotowego w organizmie. Dawka HARD BODY AMINO 2121 zawiera 4900 mg aminokwasów o łańcuchach rozgałęzionych. W skład HARD BODY AMINO 2121 wchodzi: hydrolizowana albumina mleka, hydrolizowana wątroba wołowa, fosforan trójwapniowy, gamma oryzanol, inozyna, smilax (kolcowój), orchic (tkanki gruczołów wołowych), dibencozide (forma [...]
AAAAA! Jeszcze z tej samej książki. Dalszy ciąg. "Kwasy tłuszczowe wiążą się z albuminą i są transportowane do różnych organów. W przypadku wysiłku fizycznego, szczególnie ciągłego o charakterze tlenowym, znaczna część kwasów tłuszczowych związanych z albuminą jest wykorzystana przez kurczące się mięśnie dla celów energetycznych. W innych [...]